×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-10-14
Siguldas novada Kultūras centrs izsludina ikgadējo izstāžu pieteikumu konkursu

Aicinām māksliniekus pieteikt izstāžu projektus 2023. gada izstādēm kultūras centrā “Siguldas devons” un Siguldas Jaunās pils salonā. Šogad kopā ar māksliniekiem un kuratoriem esam īstenojuši ambiciozus, lielus, krāšņus, radošus un dziļi personīgus projektus, izceļot dažādību mākslā un stiprinot mākslas pieejamību reģionos. Nākamajam gadam izstāžu konceptus pieteikt aicināti gan mākslinieki, gan kuratori vizuālās mākslas, īpaši laikmetīgās mākslas, dekoratīvi lietišķās mākslas un dizaina jomā, piedāvājot grupu vai personālizstādes, kuratora veidotas un citas izstādes. Pieteikumus izstādēm var iesniegt līdz 13. novembrim.

Šogad “Siguldas devonā” apmeklētājus priecēja dažādas vērienīgas izstādes – Andas Poikānes un Martas Ģībietes izstāde “Visuma mežā”, izstāde “Latvju raksti. Citādība”, Līvas Pakalnes Fanelli izstāde “Maigās ilūzijas”, Ata Ieviņa izstāde “Faraona dārgumi”, Pētera Sidara izstāde “Iztrūkstošais skats ainavā”, Madaras Neikenas izstāde “Nojausma”, izstāde “Lāpām zeķes – lāpām pasauli!?”. Šobrīd apskatāma igauņu tekstilmākslinieces Marīlisas Teinfeldes-Grinsas izstāde “Mēs tiksimies vēlreiz Tur, kur Dzeltenais lauks šķērso Rozā ceļu” un kā noslēdzošā izstāde 2022. gadā gaidāma Latvijas Tekstilmākslas asociācijas izstāde “Filca anatomija”.

Siguldas Jaunās pils salona, kas īpaši izceļ Siguldas novada māksliniekus, vajadzībām Siguldas novada pašvaldība ir atvēlējusi divas telpas pils otrajā stāvā, kuras mākslinieks vienu mēnesi var izmantot ekspozīcijas izvietošanai un radošiem procesiem. Sīkāka informācija par telpu izmantošanas iespējām un noteikumiem atrodama Siguldas Jaunās pils salona izmantošanas noteikumos. Šogad novadniekiem un viesiem bija iespēja aplūkot Vladimira Tjurina piemiņas izstādi “Pro Et Contra”, Jāņa Purcena izstādi “Niecīgs mākonītis, jūra, Elijs”, izstādi “No pūra lādes. Jostiņsegas”, anda_abstract gleznu izstādi “Digitālā plaisa”, Daiņa Gudovska izstādi “Nabassaite”, Ivetas Šveisbergas izstādi “Keramika & Restaurācija”, Laimas Dabertes, Baibas Aļļes-Šmites un Anetes Bajāres-Babčukas izstādi “Piezīmes”, Ērikas Zuteres izstādi “Klusējošie stāsti” un 20. oktobrī tiks atvērta Anetes Kalniņas izstāde “Laimes kods”.

Plānots, ka kopumā 2023. gadā kultūras centrā “Siguldas devons” un Siguldas Jaunās pils salonā varēs aplūkot desmit izstādes katrā, ieskaitot tās, kuras tiek pārceltas no 2022. gada piedāvājuma. Vienas izstādes apskates ilgums plānots līdz vienam mēnesim. “Siguldas devons” patur tiesības 1–2 izstāžu projektus īstenot sadarbībā ar uzaicinātiem izstāžu projektiem.

Pieteikums no Siguldas novada māksliniekiem uz Siguldas Jaunās pils salonu un personālizstādes, mākslinieku grupu vai kuratora veidotu izstādes uz Siguldas devons” izstāžu zāli aicinātas iesniegt fiziskas un juridiskas personas līdz 13. novembrim. Pieteikums jānosūta uz e-pasta adresi kultura@sigulda.lv vai aizlīmētā aploksnē ar norādi “Izstāde “Siguldas devonā”” vai “Izstāde Siguldas Jaunās pils salonā” jāiesniedz klientu apkalpošanas speciālistam kultūras centra “Siguldas devons” pirmajā stāvā, pievienojot šādus dokumentus:

  • pieteikuma veidlapa (kultūras centra “Siguldas devons” izstādēm; Siguldas Jaunās pils salona izstādēm);
  • izstādes apraksts un koncepcija, ziņas par plānoto mākslas darbu eksponēšanas veidu saskaņā ar kultūras centra “Siguldas devons” telpu plānojumu (telpas platība 170 kvadrātmetri, četras logu ailas) vai izstādes apraksts un koncepcija, ziņas par plānoto mākslas darbu eksponēšanas veidu saskaņā ar Siguldas Jaunās pils telpu plānojumu (telpa Nr. 44 – 19,8 kvadrātmetri, Nr. 45 – 16,9 kvadrātmetri), kā arī cita būtiska informācija par izstādes tehnisko realizāciju;
  • pieteicēja, mākslinieka/-u CV un/vai kuratora CV (ja izstādei ir kurators);
  • vismaz trīs vizuālie pielikumi (A4 krāsu izdrukā vai elektroniski – vismaz 1 MB/1000 PIX), kas sniedz ieskatu plānotās izstādes saturā un ļauj novērtēt darbu māksliniecisko kvalitāti;
  • plānoto radošo izpausmju, meistarklašu, performanču, demonstrējumu un citu aktivitāšu iespējamā programma un apraksts (brīva izvēle).

Iesniegtos pieteikumus saskaņā ar kultūras centra “Siguldas devons” 2023. gada apstiprināto izstāžu sarakstu izskatīs Siguldas novada Kultūras centra izveidota komisija. Par rezultātiem izstāžu pieteicēji tiks informēti, atbildes vēstuli sūtot uz pieteikumā norādīto adresi, ne vēlāk kā 20 dienu laikā pēc pieteikuma iesniegšanas termiņa beigām.

Siguldas novada Kultūras centrs izstāžu nodrošināšanai ieguldīs šādus resursus:

  • nepieciešamības gadījumā nodrošinās transportu eksponātu nogādāšanai līdz “Siguldas devonam” vai Siguldas Jaunajai pilij un atpakaļ (Latvijas teritorijā);
  • mākslas darbu apdrošināšanu izstādes laikā;
  • publicitātes nodrošināšanu, izmantojot projekta pieteicēja sagatavotu un iesniegtu informāciju, tostarp tulkos angļu valodā izstādes anotācijas un mākslas darbu etiķetes, sagatavos un izvietos etiķetes izstādē, nodrošinās informatīvo materiālu (plakāti, reklāmas baneri, informatīvie vizuāļi elektroniskai izmantošanai) izveidi un publicitāti Siguldas novadā tam atvēlētajās vietās;
  • Siguldas novada Kultūras centram pieejamā izstāžu aprīkojuma izmantošanu un izstādes montāžu un demontāžu;
  • sadarbību organizatorisku jautājumu risināšanā ar “Siguldas devons” mākslas projektu vadītāju, kas uzsākama vismaz divus mēnešus pirms izstādes norises laika un turpinās līdz projekta noslēgumam.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi