×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-11-17
Turpinās Siguldas novada pašvaldības “Erasmus+” projekts

Oktobrī “Erasmus+” projekta “Skolu vadības personāla profesionālā attīstība izglītības kvalitātes un inovāciju veicināšana” darba vērošanas programmās Austrijas un Spānijas skolās, kā arī kursos Itālijā piedalījās Siguldas, Krimuldas, Mālpils un Inčukalna izglītības iestāžu vadītāji un pašvaldības Izglītības pārvaldes speciālisti.

Apmeklējot bērnudārzus un skolas Austrijā, speciālisti iepazina gan līdzības, gan atšķirības skolu sistēmā. Dalībniekus pārsteidza virzība uz profesionālo ievirzi jau no 10 gadu vecuma. Notika arī stundu vērošana, sarunas ar topošajiem bērnudārza audzinātājiem, kuru laikā bija iespēja nostiprināt vācu valodas zināšanas un uzzināt vairāk par darbu Austrijas bērnudārzos, par apmācību procesu. Liela vērība Austrijā tiek pievērsta bērniem ar īpašām vajadzībām, apmācot viņus gan speciālās skolās, gan integrējot parastās skolās (ne vairāk kā 4 skolēnus vienā klasē). Mācību process notiek gan atsevišķās klasēs, gan sanākot kopā skolēniem no dažādām vecuma grupām. Vizītē pašvaldībā programmas dalībnieki uzzināja par izglītības vadības procesiem.

Siguldas novada pašvaldības darba grupas mērķis bija iepazīties ar Spānijas izglītības sistēmu un rast saskares punktus nākotnes sadarbībai. Šīs valsts mācību process no mūsu atšķiras ar to, ka nav noteikti vērtēšanas kritēriji, skolu beidzot. Zināšanas un iemaņas tiek iegūtas, vairāk kopējot, analizējot un diskutējot. Lielu iespaidu uz projekta dalībniekiem atstāja foto darbu prezentācijas. Mūzikas grupu stundās vērojām 12–14 gadus vecus audzēkņus gan mūzikas vidusskolā, gan skolā “Instituto de Bachillerato Ruiz de Alda”. Grupas kopīgais novērojums pēc apmeklējuma – stundās ir ļoti daudz aktīva, praktiska darbošanās, spēlēšana, ritmizēšana, dziedāšana un dejošana. Siguldas novada pārstāvji ievēroja, ka spāņu kolēģi nevairās no mūsdienīgiem tematiem, stundās tiek runāts par aktuālo, lietoti daudz spēļu elementi un jaunieši gūst lielu gandarījumu no procesa.

Norisinājās arī pedagoģiskās darba novērošana angļu valodas stundā San Javier skolā. Projekta dalībniekus pārsteidza audzēkņu atvērtība, diskutēšanas prasmes, koncentrēšanās individuālo uzdevumu veikšanai. Stundas organizēšanā no audzēkņu vidus tiek izvēlēti skolotāja asistenti, kas palīdz organizēt pārbaudes darbu veikšanu un spēles elementu izmantošanu. Spānijā dalībnieki lielisku pieredzi, vērojot mācību stundas, diskutējot ar kolēģiem par izglītības sistēmu atšķirībām.

Gan kursu, gan darba vērošanas programmu dalībnieki projekta noslēgumā dalīsies ar citiem novada skolu vadītājiem ar iegūto pieredzi.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi