×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-11-23
Vēl līdz mēneša beigām iespējams iesniegt pieteikumu kompensācijai par malkas iegādi bez čeka

Jau kopš oktobra norisinās pieteikšanās valsts atbalstam par elektroenerģijas daļēju apmaksu par malkas, granulu un koksnes brikešu iegādes izmaksām, kā arī gadījumos, kad īpašumos apkuri nodrošina ar elektroenerģiju jeb siltumsūkni. Atgādinām, ka vēl tikai līdz 30. novembrim iedzīvotāji, kuri apkurei izmanto malku, kas iegādāta līdz šā gada 31. augustam un par kuru nav maksājumu nav maksājumu apliecinoša dokumenta, var pieteikties valsts kompensācijai 60 eiro apmērā uz vienu mājokli.

Iedzīvotājiem, kuru īpašumu siltumapgādei tiek izmantota dabasgāze vai gadījumos, ja apkuri nodrošina centralizētā siltumapgāde, atbalsts tiek piemērots automātiski – pakalpojumu sniedzēju piestādītajos rēķinos.

Valsts atbalsts mājsaimniecībām siltumenerģijas izmaksu segšanai:

  • ja apkurei izmanto malku, tiek kompensēti 50 procenti no iegādes cenas, kas pārsniedz 40 eiro par berkubu (aptuveni 35 eiro par megavatstundu), bet ne vairāk kā 15 eiro par berkubu. Maksimālais atbalsta apjoms vienai mājsaimniecībai ir 35 berkubi. Kompensācijas saņemšanai jāiesniedz maksājumu apliecinošs dokuments. Par malku, kas iegādāta līdz šā gada 31. augustam un par kuru nav maksājumu apliecinoša dokumenta, iesniedzot pieteikumu vēl tikai līdz 30. novembrim, var saņemt valsts kompensāciju 60 eiro uz vienu mājokli;

  • ja apkurei izmanto granulas vai briketes, tiek kompensēti 50 procenti no izmaksām, kas pārsniedz 300 eiro par tonnu, bet ne vairāk kā 100 eiro par tonnu. Kompensācijas saņemšanai jāiesniedz maksājumu apliecinošs dokuments. Maksimālais atbalsta apjoms vienai mājsaimniecībai – 10 tonnas;
  • ja apkurei izmanto elektroenerģiju, tiek kompensētas izmaksas par patēriņu virs 500 kilovatstundām mēnesī, bet ne vairāk kā par 2000 kilovatstundām mēnesī – 50 procenti no elektroenerģijas cenas, kas pārsniegs 0,160 eiro par kilovatstundu, bet ne vairāk kā 0,100 eiro par kilovatstundu. Kompensācijas saņemšanai pieteikumam jāpievieno elektroenerģijas rēķins.

Saņemt atbalstu par malkas, granulu un koksnes brikešu iegādes izmaksām iedzīvotāji var, piesakoties e-pakalpojumu portālā www.epakalpojumi.lv, savukārt iedzīvotāji, kuriem nav iespēju pieteikumu iesniegt elektroniski, to var veikt kādā no 14 klientu apkalpošanas vietām visā Siguldas novadā.

Kopš oktobra sākuma, kad visā valstī tika uzsākta pieteikšanās valsts atbalstam siltumapgādes un apkures izmaksu segšanai mājsaimniecībām, Siguldas novada pašvaldība saņēmusi vairāk nekā 3600 pieteikumus siltumapgādes un apkures izmaksu atbalstam. Gandrīz 1100 pieteikumi saņemti no Siguldas un Siguldas pagasta mājsaimniecībām, 760 – no Inčukalna pagasta, 470 – no Krimuldas pagasta, 460 – no Mālpils pagasta, 320 – no Lēdurgas pagasta, 350 – no Allažu pagasta, kā arī 140 – no Mores pagasta iedzīvotājiem. Apkopotie dati liecina, ka 53% no visiem pieteikumiem iesniegti, izmantojot e-pakalpojumu portālu. Patlaban 3328 pieteikumi jeb 92,5% iesniegti par malkas apkuri, 5,2% – par granulu un brikešu apkuri un 2,3% – par elektroenerģiju. Līdz 23. novembrim Siguldas novada iedzīvotāji saņēmuši atbalstu vairāk nekā 209 597,11 eiro apmērā.

Atgādinām, ka pieteikumus siltumapgādes un apkures izmaksu atbalstam var iesniegt mājokļa īpašnieks, kopīpašnieks, īrnieks vai tiesiskais valdītājs, uzrādot īpašumtiesības vai lietošanas tiesības apliecinošus dokumentus (ja to nav pašvaldības datu bāzēs), personu apliecinošu dokumentu, maksājumus apliecinošus dokumentus un iesniedzot bankas kontu.

Informāciju par energoresursu izmaksu segšanas kārtību iedzīvotāji var saņemt, zvanot uz informatīvā tālruņa numuru 26115193.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi