×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-11-28
Amatiermākslas kolektīvi aktīvi gatavojas Dziesmu un Deju svētkiem

Nākamvasar, no 30. jūnija līdz 9. jūlijam, notiks XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki. Svētku ietvaros norisināsies gan lielkoncerti Mežaparka estrādē un Daugavas stadionā, gan folkloras diena Vērmanes dārzā, amatierteātru izrādes, pūtēju orķestru, vokālo un koklētāju ansambļu koncerti parkos, kultūras centros, baznīcās un citviet Rīgā.

Gatavojoties lielajam notikumam, Siguldas novada amatiermākslas kolektīvi šoruden darbojas īpaši aktīvi, apgūstot apjomīgo svētku repertuāru. Jau tradicionāli par svētku tuvošanos liecina arī amatiermākslas kolektīvu skates. Novembrī notika Latvijas vokālo ansambļu konkursa pirmā kārta, un finālā, kas notiks 27. un 28. maijā, Siguldas novadu pārstāvēs Lēdurgas vīru kopa Imanta Toča vadībā. Savukārt novembra vidū Siguldas pagasta Kultūras namā pulcējās pūtēju orķestri no Siguldas, Inčukalna, Salaspils un Līgatnes, lai klausītājus iepriecinātu ar dziesmām, kas iekļautas Dziesmu svētku programmā, muzicējot gan katram kolektīvam atsevišķi, gan apvienojot spēkus kopdziesmās.

4. un 11. decembrī kultūras centrā “Siguldas devons”, Allažu Tautas namā un Mālpils Kultūras centrā būs skatāmas novada amatierteātru skates izrādes. Novada kori jau no rudens reizi mēnesī Jāņa Baltiņa vadībā sanāk uz kopmēģinājumiem, lai gatavotos skatei aprīļa izskaņā, bet dejotāji piedalās dažādos koncertos un uz skates koncertu gan žūriju, gan skatītājus gaidīs pavasarī – marta sākumā. Tikmēr lietišķo studiju dalībnieki visā novadā čakli darbojas un gatavojas apjomīgajai Dziesmu svētku laika lietišķās mākslas izstādei.

Varbūt vēl nav par vēlu Dziesmu un Deju svētkus baudīt ne vien kā skatītājam un klausītājam, bet arī kā dalībniekam, pievienojoties domubiedriem Siguldā, Mālpilī, Allažos, Lēdurgā, Inčukalnā, Krimuldā vai Morē.

Kopumā Siguldas novadā patlaban darbojas 66 amatiermākslas kolektīvi: deviņi kori, 12 vokālie ansambļi (to skaitā pieci bērnu ansambļi), 22 deju kolektīvi un kopas (to skaitā seši bērnu kolektīvi), piecas folkloras kopas, pieci amatierteātri, trīs pūtēju orķestri, viens pūtēju ansamblis un viens bigbends, kā arī sešas tautas lietišķās mākslas studijas un divas keramikas studijas gan bērniem, gan viņu vecākiem.

Ikviens ir aicināts rast kopā būšanas un radīšanas prieku un notvert svētku burvību uzstāšanās reizēs!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi