×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-11-28
Mālpils pagasts gatavojas Ziemassvētkiem

No decembra sākuma visa mēneša garumā Mālpilī norisināsies dažādi Ziemassvētku ieskandināšanas pasākumi – koncerti, izstādes, teātris un dejas. Savukārt gada izskaņā norisināsies Jaungada balle.

Svētku pasākumi:

2. decembrī plkst. 18.00 Mālpils Kultūras centra pagalmā notiks Mālpils pagasta galvenās un krāšņākās egles iedegšana kopā ar rūķiem no Rūķu namiņa.

No 2. līdz 26. decembrim Mālpils Kultūras centra pagalmā atradīsies Rūķu namiņš, kurā aktīvi rosīsies rūķi, aicinot pievienoties kopīgās aktivitātēs un sagaidīt gada visskaistākos svētkus. Katru decembra sestdienu no plkst. 11.00 līdz 13.00 lieliem un maziem būs iespēja kopīgi satikties pie Rūķu namiņa un doties piedzīvojumos kopā ar jautrajiem rūķiem. Rūķu namiņā darbosies arī Ziemassvētku pasts, kurā līdz 18. decembrim būs iespēja nosūtīt savu apsveikumu, sveicienu vai vēstuli kādam sev tuvam cilvēkam vai pat Ziemassvētku vecītim.

Savukārt katrā adventes svētdienā, 4., 11. un 18. decembrī, Mālpilī, Pirts ielā 6, kopā tiks uzburtas svētku gaidīšanas noskaņas ar vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un amatniekiem.

4. decembrī plkst. 15.00 Mālpils Kultūras centra Mazajā zālē skanēs senioru vokālā ansambļa “Sidgundietes” koncerts “Dziesmu lieku pavardā”. Koncertā vokālā ansambļa dziedātājas izdziedās vairākas dziesmas, to skaitā tautasdziesmas, virzoties cauri visiem lieliskajiem gadalaikiem un izdziedot ziemas burvību. Ieeja koncertā – bez maksas.

4. decembrī plkst. 16.00 notiks arī Dinas Dubiņas izstādes “Emaljas stāsti” atklāšana. Mālpils Kultūras centra Izstāžu zālē būs apskatāma mākslinieces Dinas Dubiņas personālizstāde, kurā varēs aplūkot emaljas gleznas un rotas. Izstāde “Emaljas stāsti” ir divkārša mākslinieces Dinas Dubiņas jubilejas izstāde – 65 gadi dzīvē un 45 gadi radošajā darbā.

7. decembrī plkst.  11.00 Mālpils Kultūras centra Lielajā zālē tiks demonstrēta Liepājas ceļojošā leļļu teātra “Maska” izrāde “Puteklītes ziemassvētki”. Biļetes cena – 3 eiro. Biļetes pieejamas Mālpils Kultūras centrā pie klientu apkalpošanas speciālista.

10. decembrī no plkst. 10.00 līdz 14.00 Mālpils Kultūras centra pirmā  stāva foajē norisināsies Ziemassvētku tirdziņš, kura laikā mālpilieši un Mālpils viesi varēs sagaršot, aplūkot un pieskarties īstai svētku sajūtai.

Būs iespēja iegādāties gardumus savam svētku galdam un jaukas dāvanas gan lieliem, gan maziem. Pieteikt dalību Ziemassvētku tirdziņā tirgotāji var līdz 4. decembrim, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu, kas atrodama šeit, vai Mālpils Kultūras centra “Facebook” lapā. Īpaši tiek gaidīti tirgotāji, kuru sortimentā ir Ziemassvētku garšas, svētkiem atbilstošas dāvanas, kā arī dažādi adījumi, sveces un citi gada tumšajam un vēsajam laikam noderīgi produkti.

Papildus sezonas produktu iegādei un svētku sajūtas notveršanai plkst. 12.00 varēs baudīt pūtēju orķestra “Sudrabskaņa” koncertu Elmāra Rudzīša vadībā un mākslu skolas “Baltais flīģelis” kora uzstāšanos.

10. decembrī plkst. 17.00 Mālpils Kultūras centra Lielajā zālē notiks Ziemassvētku ieskaņas koncerts “No sirds uz sirdi”. Koncertā Mālpils Kultūras centra dejotāji kopā ar draugiem izdejos skaistākās dejas. Uz skatuves kāps un apmeklētājus priecēs Mālpils Kultūras centra deju kolektīvi “Māra”, “Sidgunda”, “Kniediņš” un viņu draugi. Biļetes cena – 3 eiro.

17. decembrī plkst. 16.00 Mālpils Kultūras centra Mazajā zālē izskanēs Ziemassvētku ieskaņas koncerts “No sirds uz sirdi”, kurā jauktais koris “Mergupe”, senioru vokālie ansambļi “Sidgundietes” un “Rezēdas un dadzis”, kā arī vokālais ansamblis “Vokālā bilance” izdziedās skaistākās dziesmas. Ieeja pasākumā – bez maksas.

17. decembrī plkst. 17.00 Mālpils Kultūras centra pagalmā notiks Bluķa vakars kopā ar folkloras kopu “Mālis”. Bluķis tiks vilkts no Mālpils Kultūras centra pagalma caur Mālpils parku līdz pat Saules vārtu kalnam, kur tas tiks sadedzināts.

23. decembrī plkst. 18.00 Mālpils Kultūras centra Mazajā zālē notiks Ivetas Baumanes un Roberta Pētersona koncerts “Sajūti Ziemassvētkus”. Grupa “Eridana”, kurā apvienojušies mūziķi Iveta Baumane un Roberts Pētersons, arī šogad ir sagatavojusi svētku koncertprogrammu, ar kuru vēlas nest Ziemassvētku sajūtas. Duetam, kā allaž, pievienosies sitaminstrumentālists Viesturs Samts. Biļetes cena – 10 eiro, iepriekšpārdošanā arSiguldas novada ID karti  – 8 eiro. Biļetes pieejams Mālpils Kultūras centrā pie klientu apkalpošanas speciālista un “Biļešu paradīzes” kasēs tiešsaistē.

31. decembrī plkst. 21.00 Mālpils Kultūras centra Mazajā zālē norisināsies Jaungada sagaidīšanas balle. Līdz pat Jaunā gada rītausmai viesus ar lielisku mūziku iepriecinās Atis Auzāns ar mūziķiem. Balles laikā paredzēti dažādi pārsteigumi, arī dāvanu izloze un fotostūrītis. Biļetes cena – 25 eiro, iepriekšpārdošanā arSiguldas novada ID karti – 20 eiro. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un Mālpils Kultūras centrā pie klientu apkalpošanas speciālista.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi