×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-12-01
Aicinām pieteikties nekustamā īpašuma nodokļa maksājuma saņemšanai elektroniski

Ik gadu Siguldas novada pašvaldība izsūta vairākus tūkstošus nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu, lielāko daļu no tiem iedzīvotāji saņem papīra formātā, izmantojot Latvijas Pasta starpniecību. Lai taupītu pašvaldības finanšu līdzekļus, vienlaikus domājot par dabas resursiem un videi draudzīgu pakalpojumu sniegšanu un saņemšanu, aicinām paziņojumus par nekustamā īpašuma nodokļa samaksu saņemt elektroniski. Pieteikties var pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, portālā www.epakalpojumi.lv vai pašvaldības Klientu apkalpošanas centros, iesniedzot iesniegumu klātienē.

Tāpat aicinām pieteikties nomas maksas rēķinu saņemšanai e-pastā. Iedzīvotāji, autorizējoties portālā www.epakalpojumi.lv, pakalpojumā “Noma” – “Pašvaldības brīvie nomas objekti”, var apskatīt/meklēt pašvaldības brīvos nomas objektus un pieteikties sev interesējošo objektu nomai, aizpildot elektronisku pieteikumu. Pašvaldības nekustamā īpašuma nomnieki portālā var aplūkot informāciju par saviem nomas līgumiem, rēķiniem, maksājumiem, līgumu kontu stāvokli, kā arī veikt maksājumus tiešsaistē no portāla. Portālā nomniekiem tiek nodrošināta iespēja pieteikties rēķinu saņemšanai uz norādīto e-pasta adresi, kā arī to var izdarīt Siguldas novada pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv.

Atgādinām, ka nekustamā īpašuma nodokļu likme Siguldas novadā tiek piemērota atbilstoši pašvaldības domes saistošajiem noteikumiem “Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu Siguldas novadā”. Saistošie noteikumi nosaka, ka novadā deklarētās personas, kuras deklarāciju Siguldas novadā būs veikušas līdz 31. decembra plkst. 23.59, nākamajā gadā maksās zemāku nodokļa likmi nekā citi. Plašāka informācija par deklarēto priekšrocībām pieejama šeit.

Vienlaikus informējam, ka saistošajos noteikumos “Par atvieglojumu piemērošanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Siguldas novadā” noteiktas iedzīvotāju kategorijas, kurām pienākas pašvaldības noteiktie nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi. Lai saņemtu nodokļu atvieglojumus, Siguldas novada pašvaldībā jāiesniedz iesniegums un saistošajos noteikumos noteiktie dokumenti.

Plašāka informācija par nekustamā īpašuma nodokļa jautājumiem pieejama:

  • Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Siguldā, Raiņa ielā 3, vai zvanot uz tālruņa numuru 67385830;
  • Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrā Inčukalnā, Atmodas ielā 4, vai zvanot uz tālruņa numuru 62205285;
  • Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrā Raganā, Parka ielā 1, vai zvanot uz tālruņa numuru 67976861.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi