×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-12-08
Pašvaldības policijas velosipēda vadītāju apmācībās piedalījušies 242 bērni

Siguldas novada Pašvaldības policija aktīvi turpina iesaistīt novada jauniešus velosipēdu vadītāju kvalifikācijas iegūšanā, lai jauniešu piedalīšanās ceļu satiksmē būtu droša un pārliecinoša, apgūstot Ceļu satiksmes noteikumus, zināšanas par velosipēda uzbūvi un tehnisko stāvokli, kā arī velosipēda vadīšanai nepieciešamo inventāru. Pašvaldības policija 2022./2023. mācību gada pirmajā pusgadā sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldības izglītības iestādēm organizēja velo apmācības skolēniem, sākt no 4. klases, jo velosipēda vadītāja apliecību ir tiesīgs iegūt bērns, kurš sasniedzis 10 gadu vecumu.

Septembrī, oktobrī un novembrī velosipēda vadītāju apmācībās piedalījās Siguldas 1. pamatskolas, Siguldas pilsētas vidusskolas un Inčukalna pamatskolas skolēni, kopumā tika apmācīti 242 bērni, kuru apmācības norisinājās 14 grupās. Mācību noslēgumā bērni, ar Siguldas novada Pašvaldības policijas administrēšanas atbalstu, kārtoja velosipēda vadītāja kvalifikācijas eksāmenu VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcijā”, kuru sekmīgi nokārtoja un velosipēda vadītāja kvalifikāciju ieguva 184 bērni.

2023. gadā Pašvaldības policija turpinās sadarbību ar pārējām Siguldas novada pašvaldības izglītības iestādēm, lai jaunie velosipēda vadītāji varētu iegūt nepieciešamās zināšanas ceļu satiksmes jomā, būtu pārliecināti par savām prasmēm pārvietoties ar velosipēdu un iegūtu velo vadīšanas kvalifikāciju.

Siguldas novada Pašvaldības policija sveic ikvienu jauno, kvalificēto velosipēda vadītāju un izsaka pateicību visiem bērniem, kuri ar interesi un aizrautību piedalījās apmācībās, kā arī bērnu vecākiem, izglītības iestāžu skolotājiem un vadībai par sadarbību un iesaistīšanos šo apmācību organizēšanā.

No 2020.gada līdz 2022. gadam (ieskaitot) velo apmācībās piedalījušies (eksāmenam pieteikti) 983 bērni, velosipēda kvalifikācijas eksāmenu nokārtojuši 668 skolēni.

Velosipēda vadītāja apliecības var saņemt bērni, kuri sasnieguši 10 gadu vecumu. Pašvaldības policija, saskaņā ar noslēgto līgumu starp CSDD un Pašvaldības policiju, velosipēda vadītāja eksāmenu ir tiesīga pieņemt no 2020. gada.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi