×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-01-03
Noslēdzies biodanza nodarbību projekts Lēdurgā un Raganā

Veiksmīgi noslēgusies projektu “Kustību spēks – izaugsmei, harmonijai, motivācijai, veselībai” īstenošana Lēdurgā un Raganā. Kopā Lēdurgā piedalījās 21 dalībnieks un Raganā – 29 dalībnieki. Pateicoties Siguldas novada pašvaldības atbalstam, dalība nodarbībās bija bez maksas.

Tajās piedalījās gan vietējie iedzīvotāji, gan dalībnieki no tuvākajiem novadiem, kas izmantoja iespēju ierasties un apmeklēt Anitas Čapkovskas vadītās biodanza nodarbības. Vairāki dalībnieki iesaistījās nodarbībās gan Lēdurgā, gan Raganā, tā viņiem radās iespēja piedalīties vairāk nekā 10 nodarbību sesijās, gūstot lielāku pieredzi un zināšanas. Čaklākajiem dalībniekiem tika izsniegtas apliecības par dalību projektā un prasmju pilnveidi.

Desmit nodarbībās projekta īstenošanas gaitā tika pārrunātas dažādas tēmas:

  • dzīves koncepta bioloģiskie un psiholoģiskie aspekti veselībā. dzīves kvalitāte;
  • stresa mazināšana, ilgtermiņa neitralizācija, darbs ar emocijām;
  • emocionālā intelekta principi, pašsajūta, labizjūta, darba spējas, sadarbības iespējas, komunikācija;
  • personīgās attīstības pamatprincipi, radošā potenciāla attīstība, latviešu tautas tradīcijas, ticējumi, rituāli;
  • motivācija. emocijas un pašvērtējums;
  • darba vides psihoemocionālo risku un piespiedu darba pozu mazināšana;
  • kustību nozīme cilvēka fiziskās un mentālās veselības veicināšanā.

Nodarbību sarunu daļā dalībnieki gan saņēma informāciju, gan dalījās savā pieredzē un atziņās. Praktiskajā daļā šīs tēmas tika izdzīvotas, izjustas, radītas caur mūziku, kustību, saskarsmi, deju vingrinājumiem. Dejojot dalībnieki sajutās priecīgi, laimīgi, aktīvi, iedvesmoti, pieņemti, saņemot emocionāli bagātu sajūtu gammu, no prieka saucieniem līdz asarām acīs. Tā bija iespēju izpausties dejā bez vērtējuma, atļauties emocionāliem pārdzīvojumiem. Vairāki dalībnieki labprāt piedalītos biodanza nodarbībās un ieteica šāda veida projektus īstenot arī turpmāk.

Vislielākais gandarījums nodarbību vadītājai bija redzēt, kā cilvēki dejojot arvien vairāk atbrīvojas savās kustībās, kļūst patiesi savās izpausmēs un emocijās, klātesoši, harmoniski darbībās un motivēti darīt, realizēt, iet uz mērķi. Kustība ir viens no mūsu labsajūtas, veselības un dzīvesspēka pamatavotiem. Ķermeņa stāvoklis parāda attieksmi pret dzīvi. Kustīgums nozīmē ķermeņa locekļu brīvu un precīzu kustību.

“Brīnumlīdzeklis”, kā novērst stresu, gan sadzīvē, gan darba vidē, ir sakārtot savu emocionālo pasauli, uzturēta fizisko ķermeni labā formā, piemēram, dejojot, vingrojot. Tāpat nepieciešams rūpēties arī par savu emocionālo veselību, to “ķemmējot” un “tīrot”.

Tas, ko noteikti būtu ieteicams darīt visiem, lai izkļūtu no stresa apburtā loka, ir priekpilnu aktivitāšu darīšana. Ieteicams to darīt kopā ar citiem cilvēkiem (darba vidē tie var būt kolēģi, sadzīvē – draugi, paziņas, tuvinieki, ģimenes locekļi vai vienkārši domu biedru grupa). Smiekli, prieks, labizjūta, patīkamas emocijas ir kā zāles, kas palīdz uzvarēt slikto stresu un uzlabot dzīves kvalitāti.


Informāciju sagatavoja:
Projektu un nodarbību vadītāja
Anita Čapkovska


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi