×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-01-04
“Vangažu Namsaimnieks” nosaka jaunus siltumenerģijas tarifus

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izvērtējusi un gada nogalē  izskatījusi siltumenerģijas tarifus vēl septiņiem komersantiem, tai skaitā SIA “Vangažu Namsaimnieks”. Mājsaimniecības līdz apkures sezonas beigām turpinās saņemt valsts noteikto atbalstu.

SIA “Vangažu Namsaimnieks” ir spēkā tarifu piemērošanas kārtība – tarifi noteikti tabulas veidā pie dažādām dabasgāzes cenām. Katra mēneša pirmajos datumos komersants paziņo SPRK par jauno siltumenerģijas tarifu, kā arī informē publiski iedzīvotājus savā pašvaldībā, piemēram, ievietojot informāciju mājaslapā.

Šobrīd gala tarifi ir noteikti diapazonā no 111,97 eiro/MWh līdz 112,56 eiro/MWh, bet no 2023. gada 8. janvāra tie aprēķināti no 115,89 eiro/MWh līdz 116,48 eiro/MWh. SIA “Vangažu Namsaimnieks” tarifa pieaugumu ietekmējis iepirktās siltumenerģijas izmaksu kāpums. Komersants gandrīz visu siltumenerģijas apjomu (98,6%) iepērk no SIA “Vangažu sildspēks” par SPRK apstiprinātu siltumenerģijas ražošanas tarifu.

Komersanta tarifā iepirktās siltumenerģijas izmaksas veido 87,8% no kopējām izmaksām. Lietotāji turpinās saņemt daļu no valsts atbalsta, ņemot vērā, ka tarifs pārsniedz 68 eiro/MWh slieksni. Attiecīgi maksa par piegādāto siltumenerģiju ar valsts atbalstu būs 92,24 eiro/MWh.

Komersantiem ir SPRK piešķirta atļauja, ko komersants izmanto brīdī, ja mainās kurināmā, iepirktās siltumenerģijas vai pārdotās elektroenerģijas cena, pārējām izmaksām saglabājoties nemainīgām. Līdz ar to gada laikā vienam komersantam tarifs var mainīties vairākkārtīgi – gan samazināties, gan palielināties – atkarībā no situācijas kurināmā tirgū. 

Siltumenerģijas tarifiem līdz 150 eiro/MWh valsts kompensē 50% no tarifa, kas pārsniedz noteikto slieksni – 68 eiro/MWh. Savukārt no tās daļas, kas pārsniedz 150 eiro/MWh, valsts kompensē 90%.

Ar visiem atbalsta mehānismiem energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājumam, SPRK aicina iepazīties Ekonomikas ministrijas tīmekļvietnē.

Noteikto (piedāvāto) siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu komersanti iesniedza laikā no 2022. gada 1. decembra līdz 15. decembrim. SPRK, izvērtējot komersantu iesniegto pamatojumu, secināja, ka noteiktie (piedāvātie) tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

Siltumenerģijas tarifus nosaka bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), norādītie tarifi ir bez PVN.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi