×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-01-04
Aicina piedalīties novusa čempionātā 2023. gadā

Šogad Siguldas novada atklātais čempionāts “Siguldas kauss” novusā notiks no 15. janvāra līdz 19. novembrim. Sacensībās tiek aicināts piedalīties jebkurš novusa sporta cienītājs neatkarīgi no dzimuma un vecuma. Dalībnieku skaits var tikt ierobežots. 

Sacensības notiks Mālpils Sporta centrā Sporta ielā 1. Sacensību sākums plkst. 10.00. Reģistrācija 15 minūtes pirms sacensību sākuma. Sacensību laikā disciplīnu un kārtību nosaka sporta centra iekšējās kārtības noteikumi.

Čempionāta nolikums lasāms šeit.

 

Sacensību posmu plānotie datumi:

  • 15. janvārī – 1. posms individuāli;
  • 19. februārī – 2. posms individuāli;
  • 5. martā – pāru dubultspēles;
  • 9. aprīlī – 3. posms individuāli;
  • 28. maijā – 4. posms individuāli;
  • 10. septembrī – 5. posms individuāli;
  • 29. oktobrī – 6. posms individuāli;
  • 19. novembrī – 7. posms individuāli;

Sacensību organizators ir tiesīgs mainīt posmu norises datumus par to paziņojot divas nedēļas iepriekš.

Sacensības organizē un vada “Mālpils sporta klubs”. Pasākumu atbalsta Siguldas novada pašvaldība. Sacensību un galvenais tiesnesis ir Mārtiņš Dišereits. Spēles mērķis un uzdevums ir popularizēt novusa sportu Siguldas novadā un Latvijā, uzlabot sportistu individuālo meistarību. Piesaistīt jaunus spēlētājus un labāk sagatavoties Latvijas Republikas individuālajam, komandu un dubultspēļu čempionātiem.   

Sacensības notiek pēc LNF apstiprinātajiem pastāvošajiem novusa spēles noteikumiem. Atbilstoši tiem, dalībnieki spēlē katrs ar savu kiju un LNF marķētu ripu, Tautas klasē pieļaujami izņēmumi. Sacensību organizatori nodrošina ar visu pārējo novusa spēles inventāru. Tiesnešu kolēģijai ir tiesības izmainīt sacensību kārtību atkarībā no ieradušos dalībnieku skaita.

Katrā posmā notiek atsevišķs turnīrs, kurā vienā grupā ar kopēju izspēles kārtību spēlē visi sacensību dalībnieki, bet uzvarētāji tiek noteikti atsevišķās spēlētāju grupās:

  • 1. grupa – kungi (LNF Licencētie spēlētāji);
  • 2. grupa – dāmas;
  • 3. grupa – tautas klase (visi nelicencētie spēlētāji).

 Katra sacensību posma izspēles kārtība:

  • ja uz konkrēto posmu ieradušies līdz 13 dalībniekiem, tad sacensības notiek pēc 1 riņķa sistēmas;
  • spēlētāji izspēlē 6 setu partijas, par uzvaru spēlē ar rezultātu 4:0, 4:1 vai 4:2 spēles uzvarētājs saņem 3 punktus, bet zaudētājs – 0 punktus; par uzvaru spēlē ar rezultātu 4:3 spēles uzvarētājs saņem 2 punktus, bet zaudētājs – 1 punktu;
  • vienādas punktu summas gadījumā vietu secību nosaka: uzvara savstarpējā spēlē; kuram labāka visu spēļu setu starpība; kuram vairāk spēļu uzvaras; kuram vairāk uzvarēti seti.
  • ja uz konkrēto posmu ieradušies 13 un vairāk dalībnieki, tad sacensības notiek 12 kārtās pēc “Šveices sistēmas”;
  • spēlētāji izspēlē 6 setu partijas, uzvarētājs saņem 1 punktu, bet zaudētājs – 0 punktus, neizšķirta gadījumā katram pa 0,5 punktiem, spēlētājs, kuram ir brīvā kārta, saņem 1 punktu;
  • vienādas punktu summas gadījumā vietu secību nosaka: pēc Buholca koeficienta (visu pretinieku iegūto punktu summa); pēc nepilnā Buholca koeficenta (visu pretinieku izcīnīto punktu summa, atņemot mazāko punktu summu); pēc reitinga.

Kopvērtējums

Par 1. vietu posmā spēlētājs saņem 1 punktu, par 2. vietu – 2 punktus, par 3. vietu – 3 punktus, 4. vietu – 4 punktus, 5. vietu – 5 punktus Ieskaitē ņem vērā 5 labākos posmus. Vienādu punktu gadījuma tiek ņemta vērā augstāka vieta iepriekšējos posmos.

Sacensību izdevumi

Sacensību organizēšanas izdevumus sedz sacensību organizētāji kopā ar sponsoriem. Dalībnieku ierašanās un uzturēšanās izdevumi sacensību vietā sedz paši sportisti.

Apbalvošana

Katra posma 1.–3. vietu ieguvēji tiek apbalvoti ar diplomiem un pārsteiguma balvām. Kopvērtējuma 1.–6. vietas tiek apbalvotas ar attiecīgas pakāpes diplomiem un kausiem.

Pieteikumi

Pieteikumā jānorāda dalībnieka uzvārds, vārds, dzimšanas gads, dzīvesvieta vai klubs un tālruņa numurs. Pieteikšanās noris vismaz 48 stundas pirms sacensību sākuma, rakstot Mārtiņam Dišereitam uz e-pasta adresi dmacatins@inbox.lv. Papildu informācija pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 25153393.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi