×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-01-09
Skauti un gaidas no Siguldas 83. vienības piedalās ziemas nometnē

No 6. līdz 8. janvārim pēc divu gadu pārtraukuma skauti un gaidas atkal pulcējās Ložmetējkalnā, lai piedalītos tradicionālajā ziemas nometnē “Baltais vilks 2023”. Tajā iesaistījās arī 13 skauti un gaidas no Siguldas 83. vienības kopā ar vadītājiem Māri Mežecki un Gati Kalniņu.

Šā gada nometnes vadmotīvs bija palīdzības darbs “frontē”. Kara apstākļos būtisks ir ne vien karavīru veikums, bet arī dažādi civiliedzīvotāju palīdzības darbi, tāpēc šā gada nometnes dalībniekiem nodarbībās bija iespēja apgūt dažādas prasmes, kuras noder katram iedzīvotājam krīzes situācijās. Pirmā nometnes diena aizritēja, iekārtojot nometnes sadzīvi – ceļot teltis, veidojot pavardus, nometnes vārtus un pavadot laiku vienībās, stiprinot savstarpējās sadarbības iemaņas.

Sestdienas rītā nometnes dalībnieki apguva palīdzības darbu prasmes – pirmo palīdzību, konservēšanu, adīšanu, pašaizsardzību un citas noderīgas mākas. Dienas otrajā pusē daļa no dalībniekiem devās uz nodarbībām netālu esošajām “Mangaļu mājām” un piedalījās lāpu gājienā atpakaļ uz Ložmetējkalnu. Visi nometnes dalībnieki piedalījās arī Valgundes pagasta organizētajā Ziemassvētku kauju piemiņas brīdī. Nometni apciemoja arī Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece. Pasākuma noslēdzošajā dienā tika ieturēts svētbrīdis un aizvadītas spēles.

Nometni organizēja brīvprātīgie skautu un gaidu vadītāji kā daļu no skautu un gaidu neformālās izglītības programmas bērniem un jauniešiem, papildinot iknedēļas nodarbības.

Pasākums tapis ar dažādu fondu līdzfinansējumu: Eiropas Jaunatnes gada atbalsta programma (Eiropas Komisija), Valsts jaunatnes politikas programma (Izglītības un zinātnes ministrija), brīvprātīgā darba attīstību atbalsta Aktīvo iedzīvotāju fonds, Sabiedrības integrācijas fonds, ANO Bērnu fonds.

 

Informāciju sagatavoja:
Siguldas 83. vienības vadītāja vietniece

Antra Kalniņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi