×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-01-13
Šonedēļ Siguldas novadā: Pasaules kausa 5. posms un Eiropas čempionāts kamaniņu sportā un citas norises

Siguldas novadā gaidāmas sportiskas un kultūras notikumiem piesātinātas brīvdienas, kas liek pašiem sarosīties un doties noķert ziemas priekus aiz astes. Pašmāju bobsleja un kamaniņu trasē būs vērojams Eberspacher Pasaules kausa 5. posms un 54. FIL Eiropas čempionāts kamaniņu sportā, bet novada kultūras namos un kultūras centros varēs baudīt foto un gleznu izstādes, koncertus un izrādes. Atzīmē kalendārā tīkamākos pasākumus un tiekamies brīvdienās!

 

 

Piektdien, 13. janvārī

Plkst. 9.00 bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” norisināsies Nāciju kauss jeb kvalifikācijas sacensības Eberspacher Pasaules kausa 5. posmam un 54. FIL Eiropas čempionātam kamaniņu sportā. Plašāka informācija, tostarp par stāvvietām, apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē notiks bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot uz biedrības “Cerību spārni” tālruņa numuru – 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita).

 

Sestdien, 14. janvārī

No plkst. 10.00 bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” norisināsies Eberspacher Pasaules kausa 5. posms un 54. FIL Eiropas čempionāts kamaniņu sportā. Pirms divvietīgo ekipāžu sacensību sākuma, titulētais Latvijas duets Andris un Juris Šici veiks savu noslēdzošo braucienu uz starptautiskās kamaniņu sporta skatuves. Sacensību starplaikos uzstāsies DJ Maija Rozīte-Krištopane. Plašāka informācija, tostarp par stāvvietām, apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks telpu futbola turnīrs bērniem.

Plkst. 10.00 Inčukalna Sporta centrā gaidāms Latvijas čempionāts komandām un Latvijas čempionāts junioru komandām galda hokejā.

Plkst. 10.30 Fischer slēpošanas centrā notiks bezmaksas distanču slēpošanas nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29118847.

Plkst. 11.00 Krimuldas baznīcas mācītājmuižā risināsies šā gada pirmais “Rīts ar literatūrzinātnieku”. Tajā Beātas Paškevicas stāstījuma temats būs “Debešķīgs lasītprieks. Grāmatu ceļš uz hernhūtiešu zemnieku mājām 18. gadsimta vidū. F. B. Blaufūss un citi”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 13.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē notiks nodarbība 12–18 gadus veciem jauniešiem ar Sociālā dienesta atzinumu vai izziņu.

Plkst. 15.00 Mālpils Kultūras centrā gaidāma Ievas Benefeldes un fonda “Nāc līdzās!” fotoizstādes “Mirklis citur” prezentācija. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 Mālpils Kultūras centrā varēs noskatīties Madlienas amatierteātra izrādi “Romeo un Džuljeta” pēc Viljama Šekspīra lugas motīviem. Biļetes cena – 2 eiro. Biļetes pieejamas Mālpils Kultūras centrā pie klientu apkalpošanas speciālista. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Siguldas pagasta Kultūras namā deju grupa “A-Zarts” aicina uz deju koncertu “Kustība. Veltījums”. Biļetes cena ir 2 eiro. Tās varēs iegādāties stundu pirms pasākuma Siguldas pagasta Kultūras namā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Lēdurgas Kultūras namā izskanēs Lēdurgas Kultūras nama jauniešu deju kolektīva “Metieniņš” un draugu koncerts “Dzirkstīt dejā”. Biļetes cena – 2 eiro.

Plkst. 18.00 Inčukalna Sporta centrā varēs atbalstīt Latvijas čempionāta vīriešu 2. līgas florbola komandu SK “Coyote”, kura savā laukumā tiksies ar “Rēzeknes BJSS”.

 

Svētdien, 15. janvārī

Plkst. 10.00 Mālpils Sporta centrā norisināsies Siguldas novada atklātais čempionāts “Siguldas kauss” novusā –individuālās sacensības. Pieteikšanās noris vismaz 48 stundas pirms sacensību sākuma, rakstot Mārtiņam Dišereitam uz e-pasta adresi dmacatins@inbox.lv. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 10.15 bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” turpināsies Eberspacher Pasaules kausa 5. posms un 54. FIL Eiropas čempionāts kamaniņu sportā. Sacensību starplaikos skatītājus priecēs grupa “Citi zēni”. Plašāka informācija, tostarp par stāvvietām, apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 13.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība 2.–6. klašu skolēniem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 16.00 Mālpils Kultūras centrā risināsies Māra Upzara gleznu izstādes “Uzaicinājums” atklāšana. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas novada bibliotēkā bērniem un jauniešiem radīta izstāde “Sniegavīrs”, apskatāmas arī literārās izstādes – “Franču rakstniekam Žilam Vernam – 195” un “Mūžīgais meklētājs. Dzejniekam, filozofam Robertam Mūkam – 100”. Janvāra notikumiem par godu eksponētas tematiskās izstādes – “11. janvāris – Starptautiskā paldies diena” un “20. janvāris – 1991. gada barikāžu aizstāvju atceres diena”. No 15. janvāra būs apskatāma arī Harija Martuzāna gleznu izstāde “Fantāzijas”.

Kultūras centrā “Siguldas devons” aplūkojama Solveigas Vasiļjevas izstāde “Bez robežām”. Mākslinieces radošie pētījumi izstādes ietvaros izceļ formas un telpas mijiedarbību caur gaismas un atstarošanās saspēli.

Siguldas Jaunās pils apmeklētāji aicināti iedvesmoties no Aivara Gulbja un Bārbalas Gulbes darbiem, kas eksponēti izstādē “ES ESMU. ES”. Izstādes apmeklējums iekļauts Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, bet apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Mākslu skolas “Baltais flīģelis” Izstāžu telpā atvērta Mākslas nodaļas audzēkņu 1. pusgada labāko darbu izstāde “Ievārījums”. Ekspozīcija būs apskatāma darbdienās no plkst. 10.00 līdz 19.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās eksponēta deviņu Alberta koledžas Kultūras pasākumu organizēšanas kursa neklātienes studentu radītā izstāde, kas atspoguļo vērtību pasauli. Par pamatu iecerei tika izvēlēts Dr.habil.phil. Augusta Milta citāts “Vērtības ir emocionāli iekrāsota attieksme pret lietām un parādībām. Vērtības izpaužas cilvēku un tautu mentalitāte, gars, dvēsele”, tādā veidā rosinot mums katram padomāt mūsu svarīgākās vērtības. 

Inčukalna bibliotēkā visu janvāra mēnesi risinās akcija “Par ko es esmu pateicīgs”, kuras ietvaros novada iedzīvotājiem ir iespēja uzraksti savu pateicību un iemest to Inčukalna bibliotēkas pastkastītē.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi