×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-01-17
Turpinās darbs pie pašvaldībā pieejamo pakalpojumu klāsta attīstības

2022. gadā Siguldas novada pašvaldība turpināja iesāktās aktivitātes pakalpojumu pieejamības un klāsta paplašināšanai elektroniskajā vidē un klātienē tuvāk klienta dzīvesvietai visā novada teritorijā.

Pagājušā gada sākumā Siguldas un Mores klientu apkalpošanas centri tika reorganizēti par Valsts un pašvaldības vienotajiem klientu apkalpošanas centriem (VPVKAC), kas ievērojami palielināja pieejamo valsts pakalpojumu klāstu novada iedzīvotājiem tuvāk viņu dzīvesvietai. VPVKAC Morē pērn darbu uzsāka remontētās telpās, kas pielāgotas klientu ērtībām un vajadzībām. Tāpat 2022. gada otrajā pusē pašvaldības Klientu apkalpošanas centri darbu uzsākuši Inciemā (Anšlava Eglīša ielā 5) trešdienās un Gaujā (Centra ielā 6) otrdienās.

Šobrīd novadā darbojas jau pieci VPVKAC (Siguldā, Inčukalnā, Mālpilī, Raganā un Morē), kuros iedzīvotājiem ir iespēja pieteikt dažādus valsts un pašvaldību pakalpojumus, kā arī veikt maksājumus par nekustamā īpašuma nodokli, saņemt konsultācijas un Siguldas novada iedzīvotāja identifikācijas kartes. Arī VPVKAC pakalpojumu klāst katru gadu tiek papildināts. Piemēram, pērn novada VPVKAC darbinieki aktīvi iesaistījās Ukrainas civiliedzīvotāju informācijas un atbalsta centra darbībā, sniedzot atbalstu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pakalpojumu nodrošināšanā.

Siguldas novadā pieprasītākie VPVKAC pakalpojumi pagājušajā gadā:

  • Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras pakalpojumi – 607 pieteikumi;
  • gada ienākuma deklarācijas aizpildīšanu Valsts ieņēmuma dienesta EDS sistēmā – 450 pieteikumi;
  • personas kodu izsniegšana un pagaidu aizsardzības statusa piešķiršana Ukrainas civiliedzīvotājiem – 636 pieteikumi.

Elektronisko pakalpojumu portāls e.sigulda.lv nemitīgi tiek attīstīts un pašlaik portālā ir pieejami 40 e-pakalpojumi, turklāt šobrīd notiek darbs pie jaunu e-pakalpojumu izveides. Kopš 2023. gada sākuma e.sigulda.lv veikti uzlabojumi lietotāju profilā, kur šobrīd pieejama informācija par iesniegtajiem un izpildītajiem e-pakalpojumu pieteikumiem. Pērn portālā e.sigulda.lv saņemti 3596 e-pakalpojumu pieteikumi, kas ir par 11% vairāk nekā 2021. gadā.

Kopumā šā gada laikā visos novada VPVKAC ir sniegtas vairāk nekā 10 000 konsultācijas klātienē, kas vidēji ir ap 830 konsultācijām mēnesī, kā arī atbildēts uz 6730 tālruņa zvaniem.

Populārākie e-pakalpojumi, kas pieteikti pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, jau vairākus gadus paliek nemainīgi:

Jautājumu gadījumā par pašvaldības un valsts pārvaldes pakalpojumiem aicinām iedzīvotājus sazināties ar Klientu apkalpošanas centru speciālistiem, zvanot bezmaksas informatīvo tālruni 80000388 vai uz savai dzīvesvietai tuvāko klientu apkalpošanas centru:

  • 80000388 – VPVKAC Siguldas pilsētā;
  • 66954866 – VPVKAC Krimuldas pagastā;
  • 67869145 – VPVKAC Mālpils pagastā;
  • 66954820 – VPVKAC Inčukalna pagastā;
  • 66954917 – VPVKAC Mores pagastā;
  • 67970260 – KAC Allažu pagastā.

Aicinām arī turpmāk sazināties ar pašvaldību attālināti, izmantojot pašvaldības pakalpojumu portālu e.sigulda.lv. Iesniegumu, kas adresēts pašvaldībai un parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, var sūtīt uz pašvaldības oficiālo e-pasta adresi pasts@sigulda.lv. Atgādinām, ka no 2023. gada 1. janvāra e-adreses lietošana uzņēmumiem un citiem reģistros reģistrētiem tiesību subjektiem ir obligāta.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi