×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-01-18
Siguldas novada jauniešu iniciatīvu centrs “Mērķis” projekta vizītē apmeklē Somiju

Pērn decembra vidū Siguldas novada jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” projektu vadītāja Lelde Lapsa devās projekta mācību vizītē uz Helsinkiem, Somiju, lai piedalītos “Erasmus+” un Nīderlandes Jauniešu institūta organizētajās mācībās darbā ar jaunatni iesaistītajiem “Mentālā veselība darbā ar jaunatni”.

Projekta mācību ietvaros 41 dalībnieks, darbā ar jaunatni iesaistītais, no 25 valstīm, tostarp viens dalībnieks no Latvijas, Siguldas, guva zināšanas par mentālās veselības pozitīvajiem resursiem un labās prakses piemēriem jauniešu mentālās veselības jautājumos citās organizācijās.

Ņemot vērā, ka mentālās veselības problēmas, tostarp trauksmes un panikas lēkmes, jauniešu vidū nav nekāds jaunums, tomēr šī ir kļuvusi par aktuālu tēmu kovida laika izraisītās ietekmes un apstākļu dēļ. Pandēmija nav bijusi patīkams laika posms nevienam, taču sabiedrība caur to ir ļoti nopietni sākusi lūkoties uz mentālās veselības un labbūtības aspektiem, jo īpaši lielu uzmanību vēršot tieši jauniešu mentālās veselības stabilitātei. Mācībās tika uzsvērts, ka jauniešu mentālais stāvoklis ir nākotnes sabiedrības mentālais stāvoklis.

Cilvēku, jo īpaši jauniešu, labsajūtā vienmēr ir bijuši spēcīgi kāpumi un kritumi, neatkarīgi no tā, ka dažādas emocijas, sajūtas, domas un notikumus piedzīvo ikkatrs, taču pusaudžu gadi ir izšķirošais periods ieradumiem, draudzībai, attiecībām, identitātes nostiprināšanai, neatkarībai, izglītībai un ne tikai. Ir vajadzīga visas sabiedrības iesaiste, lai mūsu jaunieši izaugtu drošā un veselīgā vidē. Mūsdienās jo īpaši uzmanība jāvērš uz sajūtām, pieņemot, ka tās visas ir vienlīdz svarīgas, tās ir jāpieņem un nav jābaidās par tām brīvi runāt. Jauniešos ir potenciāls. Jaunieši var veicināt jēgpilnas izmaiņas sabiedrībā.

Mācībās dalībnieki guva pieredzi no Somijas labās prakses piemēriem, kuri šajā valstī darbojas ar pozitīvu paraugu jau ilgāk nekā septiņpadsmit gadu. Bija iespēja iepazīties ar Somijas organizācijas “Mieli” darbu ar jauniešiem tiešsaistes vidē, krīzes čata tiešsaistes palīdzību jauniešiem krīzes situācijās, relaksācijas un apzinātības metodēm un par to, kādēļ ir tik ļoti svarīgi veicināt jauniešos stimulu pienācīgi parūpēties par savu mentālās veselības un labsajūtas stabilitāti ikdienā.

Balstoties uz mācībās gūto informāciju, janvāra vidū Siguldas novada Jaunrades centrā tika organizēts pieredzes un informācijas izplatīšanas pasākums, kurā tika aicināti piedalīties ne tikai jaunatnes darbinieki, bet arī citi darbā ar jaunatni iesaistītie, Siguldas novada Jauniešu domes pārstāvji un paši jaunieši. Kopīgi  pārrunājām arī vairākas idejas projektiem, kuras laika gaitā plānots īstenot.

Mācības “Mentālā veselība darbā ar jaunatni” tika finansētas ar Eiropas Komisijas “Erasmus+: Jaunatne darbībā”, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

 

Informāciju sagatavoja:
Jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis”
projektu vadītāja
Lelde Lapsa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi