×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-01-18
Siguldas Gardēžu festivālā uzstāsies grupa “Auļi”, Katrīna Dimanta un draugi

Janvāra pēdējā sestdienā, 28. janvārī, Siguldā norisināsies Gardēžu festivāls “Ziemas garšu svinēšana”, kurā no plkst. 12.00 līdz 16.00 apmeklētāji būs aicināti izbaudīt labākos Rīgas–Gaujas reģiona šefpavāru gatavotos ēdienus. Ziemas garša Livonijas ordeņa Siguldas pilsdrupās tiks svinēta bungu un dūdu grupas “Auļi” muzikālajā pavadījumā, ko papildinās Katrīnas Dimantas un draugu radītais spēcīgais enerģijas lādiņš. 

Pērnā gada decembrī grupa “Auļi” laida klajā jaunu mūzikas albumu “Ķekatās”, kas veltīts latviešu maskošanās tradīcijām, sākot no Ziemas saulgriežiem un beidzot ar Meteņiem. Ar jaunajām ziemas dziesmām azotē “Auļi” brauks ciemos uz Siguldu, iepriecināt un lustīgos dančos aizraut gardēžu festivāla “Ziemas garšu svinēšana” apmeklētājus. “Auļu” vīru spēkam Siguldā tiks pievienota arī Katrīnas Dimantas vitālā balss. “Katrīnas Dimantas enerģijas lādiņš ir tieši tas, kas “Auļiem” vajadzīgs. Esam uz viena viļņa un auļojam ķekatās,” teic grupas bundzinieks Kaspars Indrēvics. Ziemas garšu festivālā Latvijas mūsdienu tautas mūzikas grupa uzstāsies no plkst. 12.00 līdz 14.00.

Muzikālo stafeti no plkst. 14.00 līdz 16.00 pārņems apvienība “Katrīna Dimanta music”. Katrīna Dimanta Siguldas pilsdrupās uzstāsies kopā ar saviem brīnišķīgajiem domubiedriem, mūziķiem – Rolandu Zelču, Reini Briģi, Kristapu Strodu un Normanu Bārbalu. Programmā varēs dzirdēt Katrīnas Dimantas oriģinālmūziku un sirsnīgas tautas mūzikas apdares. Mākslinieces vitālā enerģija un balss jauda piepildīs gleznaino Gaujas senieleju ar latviešu un pasaules post-folka dziesmām. Būs iespēja dziedāt līdzi latviešu tautasdziesmām un izbaudīt pozitīvu gaisotni. Šī programma ir izceļojusi Latvijas āres un tagad ieskandinās Siguldu. Komponiste, dziedātāja un mūziķe Katrīna Dimanta kopā ar skatuves draugiem Siguldas pilsdrupās sagriezīs sniegputeni pat tad, ja sniega nebūs. 

Galvenā dienas gardēža un stāstnieka lomā iejutīsies TV un radio ētera personība Valters Krauze. Pie festivāla ritmu pults – dīdžejs Edgars Bercis. Pasākumā par enerģisku atmosfēru parūpēsies ne vien mūziķi, bet arī ledus mākslinieki. Savukārt Siguldas pils kvartāla teritorijā pieejamo amatnieku darbnīcu piedāvājumā būs dažādu prasmju apguve un iepazīšanās ar produktiem.

Ziemas garšu svinēšana” ir Gardēžu festivāls, kas Livonijas ordeņa Siguldas pils teritorijā notiks jau piekto reizi, aicinot apmeklētājus ļauties gastronomiskam piedzīvojumam, izbaudot Rīgas–Gaujas reģiona labāko restorānu uz dzīvas uguns gatavotās maltītes. Ēdiena gatavošanā tiek izmantotas vietējā reģiona sezonai raksturīgas sastāvdaļas. Šogad festivāla īpašais produkts būs ķimene – par godu Siguldas novada vēsturiski unikālā produkta “Allažu ķimelis” 200. gadskārtai.

Plašāka informācija par festivāla norisi, tostarp restorānu piedāvājumu, sekos!

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi