×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-01-19
Aicina būt uzmanīgiem uz ceļa diennakts tumšajā laikā

Savvaļas dzīvnieki uz ceļa mēdz parādīties negaidīti un pēkšņi, īpaši krēslas stundās un diennakts tumšajā laikā. Sadursmēs nereti cieš gan cilvēki, gan tiek bojāti  transportlīdzekļi. Aicinot iedzīvotājus būt vērīgiem, apkopota informāciju, kā transportlīdzekļu vadītājam rīkoties, ja ir notriekts meža dzīvnieks vai mājdzīvnieks.

Par notriektiem/kritušiem meža dzīvniekiem uz autoceļiem jāinformē:

► Valsts policija, ja uz ceļa braucamās daļas noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā notriekts meža dzīvnieks, zvanot pa tālruni 110. Notikuma vietu nedrīkst pamest;

Valsts meža dienests, zvanot uz tālruņa numuru 67212776, aicinājums vislabāk ziņot lietotnē “mednis.lv”;

► Pārtikas un veterinārais dienests, ja konstatēts nobeidzies savvaļas dzīvnieks, un ir aizdomas, ka tas nobeidzies kādas slimības dēļ;

► Pārtikas un veterinārais dzīvnieks, ja konstatēta beigta lapsa/mežacūka;

► ja nobraukts dzīvnieks apdzīvoto vietu robežās, jāsazinās ar vietējās pašvaldības – Pašvaldības policiju, zvanot uz diennakts dežūrdaļas tālruni 26160288;

► VAS “Latvijas valsts ceļi” Satiksmes informācijas centram, zvanot uz tālruņa numuru 65025555 vai rakstot uz e-pasta adresi sic@lvceli.lv, ja dzīvnieks notriekts uz valsts nozīmes ceļa (vēlams to paziņot).

Rīcība ar notriektiem/kritušiem meža dzīvniekiem uz autoceļiem:

► ārpus apdzīvotām vietām Valsts meža dienests pieņem lēmumu, kā rīkoties ar dzīvnieku. Uz pašvaldības ceļiem savākšanu organizē pašvaldība – pašvaldības policija komunicē ar attiecīgo medību kolektīvu par dzīvnieka savākšanu;

► apdzīvotā vietā notriekto/kritušo meža dzīvnieku savākšanu organizē pašvaldība – pašvaldības policija komunicē ar komersantu, ar kuru pašvaldībai noslēgts līgums par klaiņojošu dzīvnieku izķeršanu, dzīvnieku līķu savākšanu;

► meža cūkas līķa likvidēšanu organizē pašvaldības meža speciālists sadarbībā ar PVD (ir līgums ar pakalpojuma sniedzēju par tā likvidēšanu).

Par notriektiem/kritušiem mājdzīvniekiem uz autoceļiem jāinformē tā īpašnieks, ja nav zināms, informē Pašvaldības policiju.

Kā rīkoties ar notriektiem/kritušiem mājdzīvniekiem uz autoceļiem:

► Gadījumos, kad zināms mājdzivnieka īpašnieks, tos jānovāc īpašniekiem;

► Bezsaimnieka dzīvniekus jānovāc pašvaldībai – Pašvaldības policija komunicē ar komersantu, ar kuru pašvaldībai noslēgts līgums par klaiņojošu dzīvnieku izķeršanu, dzīvnieku līķu savākšanu. Ar Pašvaldības policiju iespējams sazināties zvanot uz diennakts dežūrdaļas tālruni 26160288.

Ja uz ceļa notriektais dzīvnieks var traucēt satiksmes drošībai, to, ja ir iespējams, novāc no ceļa braucamās daļas vai norobežo notikuma vietu, izliek brīdinājuma zīmi, taču tas nav noteikts kā pienākums, sagaida atbildīgo amatpersonu ierašanos uz notikuma vietu.

Brauksim uzmanīgi un droši, ievērojot atļauto braukšanas ātrumu!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi