×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-01-27
Šonedēļ Siguldas novadā: gardēžu festivāls “Ziemas garšu svinēšana”, sporta nodarbības un citi notikumi

Šajās brīvdienās Siguldas novads vedīs gastronomiskajā piedzīvojumā. Deviņi restorāni, to šefpavāri, vairāki novada ražotāji un populāri mūziķi Livonijas ordeņa Siguldas pils teritorijā gardēžu festivālā radīs īstu performanci, parūpējoties, lai ikviens gūtu baudījumu un nepieciešamo vitamīnu devu. Savukārt pēc labi pavadītas sestdienas varēs izkustēties Siguldas Sporta centrā, kur gaidāms bezmaksas nodarbību maratons. Starp garšu piedzīvojumiem un dejām pie grupas “Auļi” un Katrīnas Dimantas dziesmām, varēs mesties citos notikumos – baudīt mākslu izrādēs, izstādēs un piedalīties sporta sacensībās. Aizvadīsim janvāra pēdējo nedēļas nogali enerģiski, gatavojoties jaudīgam februārim!

Piektdien, 27. janvārī

Plkst. 10.00 Inčukalna Tautas namā viesosies apvienība “Teātris un es” un demonstrēs leļļu izrādi pirmsskolas vecuma bērniem “Lācis un viņa draugi”. Biļetes cena ir 3 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Mores Tautas namā tiks aizvadīti zolītes ziemas mači. Pieteikšanās, rakstot ziņu lietotnē “Whatsapp” (tālruņa numurs 28646332) vai uz e-pasta adresi sintija.laizane@sigulda.lv.

 

Sestdien, 28. janvārī

No plkst. 9.30 Siguldas Pilsētas trasē notiks sacensību “Vilciņa kauss” 2. posms jaunākajiem kalna slēpotājiem. Reģistrācija un numuru saņemšana plānota no plkst. 9.30 līdz 10.00. Sacensības tiks uzsāktas plkst. 10.45 ar startu 1. trasē. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 9.30 Allažu pagasta Stīveros norisināsies triāla sacensību “Ziemas kauss” 3. posms.

Plkst. 10.30 Fischer slēpošanas centrā notiks bezmaksas distanču slēpošanas nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29118847.

Plkst. 11.00 Siguldas novada bibliotēkā gaidāma “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2022” ekspertu tikšanās.

Plkst. 12.00 Krimuldas Sporta centrā gaidāmas peldēšanas sacensības “Nemo Challenge Ragana”.

No plkst. 12.00 līdz 16.00 Livonijas ordeņa Siguldas Viduslaiku pilī norisināsies lielākais Siguldas gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana”. Apmeklētājus priecēs deviņi restorāni, to šefpavāri, novada ražotāji un Siguldas pils kvartāla amatnieki. Festivāla viesi tiks pārsteigti ar unikālu gatavošanas performanci “Dantes uguns”, grupas “Auļi” un Katrīnas Dimantas koncertu, ledus mākslinieku veikumu un citām norisēm. Pasākuma laikā būs iespēja izgatavot sveces, kas tiks nogādātas uz Ukrainas frontes līnijām. Plašāka informācija, tostarp par automašīnas novietošanas iespējām, apskatāma šeit.

Plkst. 13.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas sporta nodarbība Spēka zālē 12–18 gadus veciem jauniešiem ar Sociālā dienesta atzinumu vai izziņu.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrāde “1900. Leģenda par pianistu”, kas bija plānota koncertzālē “Baltais flīģelis” plkst. 18.00, ir atcelta! 

 

Svētdien, 29. janvārī

Plkst. 11.00 līdz 17.30 Siguldas Sporta centrā gaidāms bezmaksas grupu nodarbību maratons. Tā laikā varēs izmēģināt sev interesējošās zāles grupu nodarbības un atrast savu šā gada aktivitāti. Plašāka informācija, tostarp par pieteikšanos, apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 Silciemā norisināsies tautas slēpojums “Sigulda 2023”.

Plkst. 13.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība 2.–6. klašu skolēniem.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas Jaunās pils salonā skatāma Aivara Gulbja un Bārbalas Gulbes izstāde “ES ESMU. ES”. Izstādes apmeklējums iekļauts Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, bet apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās izstādē “Vērtības – cilvēku dzīves ceļazīmes” eksponēti Alberta koledžas studentu radītie darbi. Ekspozīcija rosina mums katram padomāt mūsu svarīgākās vērtības.

Kultūras centrā “Siguldas devons” aplūkojama daudzpusīgās un radoši nerimstošās Solveigas Vasiļjevas izstāde “Bez robežām”.

Mālpils Kultūras centrā skatāma gleznotāja Māra Upzara izstāde “Uzaicinājums”. Mākslas darbi tapuši pēdējo 5 gadu laikā, katru darbu ilgstoši pārdomājot un piedzīvojot, pirms tas iegūst visiem saskatāmu veidolu. Līdz mēneša beigām kultūras centra apmeklētāji aicināti aplūkot unikālu fotoizstādi “Mirklis citur”, ko radījuši 10 jaunieši ar īpašām vajadzībām, kas darbojas fondā “Nāc līdzās!”.

Mākslu skolas “Baltais flīģelis” Izstāžu telpā eksponēti Mākslas nodaļas audzēkņu 1. pusgada labāko darbi. Interesenti izstādi “Ievārījums” aicināti apmeklēt piektdien no plkst. 10.00 līdz 19.00 un sestdien no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Siguldas novada bibliotēkā līdz mēneša beigām iespējams aplūkot Harija Martuzāna gleznu izstādi “Fantāzijas”, bērniem un jauniešiem radīto izstādi “Sniegavīrs”, kā arī vairākas literārās un tematiskās izstādes – “Franču rakstniekam Žilam Vernam – 195” un “Mūžīgais meklētājs. Dzejniekam, filozofam Robertam Mūkam – 100”, “11. janvāris – Starptautiskā paldies diena” un “20. janvāris – 1991. gada barikāžu aizstāvju atceres diena”. Tāpat bibliotēka aicina iepazīties ar tekstilmākslinieces Santas Grigus gobelēniem izstādē “Aušana kā dzeja”.

Inčukalna bibliotēkā visu janvāri risinās aktivitāte “Par ko es esmu pateicīgs”, aicinot novada iedzīvotājus uzrakstīt savu pateicību un ievietot to Inčukalna bibliotēkas pastkastītē.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi