×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-01-30
51. FIL Pasaules čempionātā valsts izlase uzrāda augstus rezultātus

No 27. līdz 29. janvārim Vācijas pilsētā Oberhofā norisinājās 51. FIL Pasaules čempionāts. Sacensībās startēja 143 sportisti: 36 sievietes, 30 vīrieši, 16 sieviešu divvietīgās ekipāžas un 21 vīriešu divvietīgās ekipāžas no 20 valstīm, tostarp Latvijas. Pasaules čempionātā valsts vienības kamaniņu sportisti, tostarp novadnieki, uzrādīja augstu sniegumu.

Latvijas valsti 51. FIL Pasaules čempionātā pārstāvēja 17 sportisti, no tiem seši juniori, kuri pēc Junioru Pasaules kausu sezonas pievienojās Nacionālajai izlasei. Sieviešu konkurencē par godalgām cīnījās trīs novadnieces Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Frančeska Bona un saulkrastniece Kendija Aparjode. Vīriešu konkurencē sacensībās startēs trīs sportisti: novadnieks Gints Bērziņš, kā arī Kristers Aparjods, Kaspars Rinks. Vīriešu divvietīgo ekipāžu konkurencē divi dueti: novadnieks Mārtiņš Bots ar pārinieku Robertu Plūmi, kā arī Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts. Jaunākajā no disciplīnām – sieviešu divvietīgajās ekipāžās Latviju pārstāvēja trīs dueti: novadniece Sanija Ozoliņa ar pārinieci Andu Upīti, kuras līdz šim Pasaules kausos ir pierādījušas, ka viņu vieta ir uz goda pjedestālā, kā arī Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna un Marta Robežniece/Kitija Bogdānova, kuras Junioru Pasaules kausu kopvērtējumā pēc iegūtajiem punktiem ierindojās pirmajā un otrajā pozīcijā.

Piektdien, 27. janvārī, 51. FIL Pasaules čempionāts iesākās ar kvalifikāciju FIL Sprinta Pasaules čempionātam, kurā tika noskaidroti 15 ātrākie sportisti katrā kategorijā.

FIL Sprinta Pasaules čempionātam kvalificējās 14 Latvijas sportisti: Sigita Bērziņa, kura uzrādīja astoto labāko laiku, Kendija Aparjode – desmito finiša laiku, bet Elīna Ieva Vītola izcīnīja 13. vietu. Savukārt juniore Frančeska Bona no 37 sportistēm ierindojās 26. pozīcijā un nekvalificējās Sprinta Pasaules čempionātam. Vīriešu konkurencē Kristers Aparjods uzrādīja septīto labāko finiša laiku, Gintam Bērziņam 14. vieta, bet Junioru Pasaules čempions Kaspars Rinks trasē devās kā noslēdzošais ar 31. starta numuru un finišēja 19. vietā, kas liedza iespēju piedalīties Sprinta Pasaules čempionātā. Vīriešu divvietīgo ekipāžu konkurencē septīto labāko laiku uzrādīja jaunākais Latvijas duets Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts. Savukārt 13. vieta Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem. Sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē labāko rezultātu no latvietēm uzrādīja juniores Marta Robežniece/Kitija Bogdānova, kuras finišēja ar trešo labāko rezultātu. Tūlīt aiz tautietēm, 4. vietā, – Anda Upīte/Sanija Ozoliņa, bet 8. pozīcijā otra junioru ekipāža – Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna.

51. FIL Sprinta Pasaules čempionāta finālā trasē devās vīriešu divvietīgās ekipāžas. Mārtiņš Bots/Roberts Plūme veica labu braucienu un finišā ierindojās 4. vietā. Sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē Anda Upīte/Sanija Ozoliņa finišā uzstādīja piekto labāko laiku. 7. vietā juniores Marta Robežniece/Kitija Bogdānova, bet 8. pozīciju izcīnīja Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna.

Sieviešu konkurencē labākā no latvietēm Kendija Aparjode, kura veica braucienu bez redzamām kļūdām un finišā uzrādīja septīto ātrāko rezultātu. Desmitā Sigita Bērziņa, kura trasē pieļāva nelielas kļūdas, savukārt Elīnai Ievai Vītolai izcīnīta 12. pozīcija. Vīriešu konkurencē Kristeram Aparjodam finišā piektais ātrākais laiks, savukārt Gintam Bērziņam izcīnīta 11. vieta.

Sestdien, 28. janvārī, 51. FIL Pasaules čempionāts turpinājās ar vīriešu un sieviešu divvietīgo ekipāžu startu, kur Latviju pārstāvēja piecas ekipāžas: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Anda Upīte/Sanija Ozoliņa, Marta Robežniece/Kitija Bogdānova, kā arī Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna.

Mārtiņš Bots/Roberts Plūme divu braucienu summā augstā 5. vieta. Otram Latvijas vīru duetam Eduardam Ševicam-Mikeļševicam/Lūkasam Krastam gūta 12. vieta.

Sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē Anda Upīte/Sanija Ozoliņa tūlīt aiz goda pjedestāla, 4. vietā. Savukārt juniorēm Martai Robežniecei/Kitijai Bogdānovai 8. vieta, bet Viktorijai Ziediņai/Selīnai Elizabetei Zvilnai 10. pozīcija.

U-23 FIL Pasaules čempionātā Anda Upīte/Sanija Ozoliņa izcīnīja bronzas godalgu. U-23 FIL Pasaules čempionātā vīriešu divvietīgo ekipāžu konkurencē bronzas godalgu svinēja Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts.

Svētdien, 29. janvārī, 51. FIL Pasaules čempionāta noslēdzošā sacensību diena iesākās ar vīriešu sacensībām, kurās par godalgām cīnījās Gints Bērziņš, Kristers Aparjos un juniors Kaspars Rinks.

Gintam Bērziņam otrajā braucienā otrais labākais starta laiks un finišā sestais laiks, kas divu braucienu summā latvietim ļāva pakāpties par divām pozīcijām un izcīnīt 9. vietu. Kristeram Aparjodam divu braucienu summā izcīnīta 5. vieta. Kaspars Rinks, kurš braucienu iesāka daudzsološi, trases vidusdaļā piedzīvoja kritienu un finišu nesasniedza.

Desmitajā FIL U-23 Pasaules čempionātā bronzas godalgu izcīnīja Gints Bērziņš.

51. FIL Pasaules čempionāta otrā sacensību diena noslēdzās ar sieviešu startiem. Latvijas valstsvienību 37 sieviešu lielā konkurencē pārstāvēja četras latvietes: Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode un juniore Frančeska Bona.

Elīna Ieva Vītola divu braucienu summā finišēja 11. pozīcijā, Sigita Bērziņa – 13. pozīcijā. Savukārt juniore Frančeska Bona pirmajā braucienā uzrādīja 25. labāko finiša laiku un nestartēja otrajā braucienā, jo otro braucienu veica vien 20 labākās pirmā brauciena sportistes, kas nozīmē to, ka sportiste 51. FIL Pasaules čempionātā izcīnīja 25. vietu.

U-23 Pasaules čempionātā Elīna Ieva Vītola tūlīt aiz goda pjedestālā, 4. vietā. Sigitai Bērziņai augstā 5. vieta, bet Frančeskai Bonai izcīnīta 13. pozīcija.

51. FIL Pasaules čempionāts noslēdzās ar komandu stafeti, kurā startēja 11 komandas. Latvijas valstsvienību sacensībās pārstāvēja Kendija Aparjode, Kristers Aparjods un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, izcīnot bronzas godalgu.

Lepojamies ar sasniegumiem un vēlam panākumus un izturību arī turpmāk!

Šajā nedēļas nogalē, no 3. līdz 5. februārim, Vācijā, Altenbergas ledus trasē, norisināsies Eberspacher Pasaules kausa 6. posms. Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē – televīzijas kanālā “TV6”, vietnē “tv3.lv” un “Go3”.

 

Foto: FIL/ Mareks Gaļinovskis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi