×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-01-30
Pulcējot teju 6000 gardēžus, brīvdienās Siguldā aizvadīts gardēžu festivāls “Ziemas garšu svinēšana”

Sestdien, 28. janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī jau piekto gadu norisinājās lielākais gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana”, pulcinot teju 6000 apmeklētājus, kas izbaudīja Rīgas-Gaujas reģiona šefpavāru uz uguns gatavotās maltītes.

Deviņi iecienītākie Rīgas-Gaujas reģiona restorāni – “Entresol”, “Ferma”, “Kungu Rija”, “Mr. Biskvīts”, “Mālpils muižas restorāns”, “Bīriņu Pils restorāns”, “Hotel “Sigulda” restorāns”, kā arī jaunie festivāla dalībnieki “Beef Room” – nodrošināja ziemas garšām piesātinātas maltītes.

Savukārt gastrogrilbāra “Kokos” šefpavārs Jānis Siliņš sadarbībā ar izcilo garšu meistaru Mārtiņu Sirmo pārsteidza festivāla apmeklētājus ar unikālu gatavošanas performanci “Dantes uguns”, kurā dzīvas uguns instalācijā vienlaikus tika gatavoti vairāk nekā 100 kilogrami ēdiena – medījumi, putnu gaļa un dažādi Latvijā auguši dārzeņi.

Restorānu piedāvājums pārsteidza ar izdomu, garšu bagātību un kvalitātēm. Tika pasniegtas dažādas zupas – meža sēņu zupa, medījumu gaļas un jēra gaļas gulašzupas, kā arī Burtnieku ezera zivju zupa. Ēdienkartēs bija iekļautas arī street food koncepta maltītes, piemēram, plūkāta dambrieža burgers ar gurķu remulādi, liellopa burgers ar baraviku ajoli un kartupeļu kraukšķi, burrito ar brieža gaļu un sieru, jēra ļuļa kebabs kartupeļu maizē ar gurķu/ķiploku mērci. Piedāvājumā tika pārstāvēta arī jūras velšu virtuve, piemēram, garneļu iesms saldskābā glazūrā ar avokado krēmu un rīsu čipsiem, pikanta jūras velšu zupa, grilēta Atlantijas makrele ar dārzeņiem. Īpaši izsalkušajiem tika pasniegtas arī ziemīgi sātīgas pusdienas, kā, piemēram, kartupeļi mundierī ar kāpostiem un sevišķi izmeklētām mājas desiņām, cāļa kroketes ar vītinātu šķiņķi un ceptu dārzeņu miksli Čederas siera mērcē, plūkāta pīles gaļa ar grūbām un kūpinātu sieru, lēni gatavotas BBQ ribas ar zilajiem un baltajiem kāpostiem ķimeņu marinādē.

Tika domāts arī par saldo ēdienu un dzērienu piedāvājumu, pasniedzot siltu ābolu drumstalu kūku ar vaniļas espumu un meža ogām, pikantu ķirbju kēksu ar vaniļas mērci, latgaļu kļockas, vafeles ar putukrējumu un Allažu ķimeļa karameli, rauga mīklas “Trdlo” ar kanēli ķimeņu-piena tēju, ķimeņu karameles un piparkūkas ar ķimenēm. Īpašu pārsteigumu sagādāja uz grila cepta lauku torte.

Šī gada festivāla īpašais produkts, ko šefpavāri iekļāva savās receptēs, bija ķimene – par godu Siguldas novada vēsturiski unikālā produkta “Allažu ķimelis” 200. gadskārtai, tādēļ restorānu ēdienkartēs netrūka arī jauni garšu meklējumi, izmantojot šo pazīstamo, Latvijai tipisko garšu.

Festivāla zvaigzne noteikti ir ēdiens un prieka pilnā gaisotne, kuras skanīgās nianses šogad bija jaudīgu mūziķu rokās “Auļi”, “Katrīna Dimanta Music” un dīdžejs Edgars Bercis. Par pozitīvo atmosfēru rūpējās siguldietis un lieliskais pasākumu vadītājs Valters Krauze. Savukārt ziemas ledainā skaistuma klātbūtni nodrošināja Eduards Sūniņš kopā ar “Ledusdizains.lv” komandu. Pasākum laikā apmeklētāji ne vien baudīja gardās maltītes, bet kopā ar Siguldas novada jauniešu iniciatīvu centru “Mērķis” varēja izliet  ierakumu sveces Ukrainas karavīriem.

Pasākuma noslēgumā restorānu šefpavāri no ledus lādes izkala 2024. gada gardēžu festivāla īpašo produktu, kas būs – biete. Tas nozīmē, ka nākamgad atkal varēsim tikties Livonijas ordeņa Siguldas pilī, kopīgi svinot ziemu un tās īpašās garšas!

Youtube

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi