×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-01-31
No šā gada maija eID karte būs obligāts personu apliecinošs dokuments

Personas apliecība jeb eID karte no 2023. gada 1. maija būs obligāts personu apliecinošs dokuments Latvijas pilsonim un nepilsonim, kurš sasniedzis 15 gadu vecumu. Iedzīvotāji aicināti savlaicīgi plānot dokumentu noformēšanas laiku, izvēloties ērtāko un tuvākoPilsonības un migrācijas lietu pārvaldes klientu apkalpošanas vietu. Siguldas novadā pēc iepriekšēja pieraksta šo pakalpojumu var saņemt pašvaldības Pakalpojumu centrā Siguldā, Raiņa ielā 3.

Personu apliecinošus dokumentus – pasi un eID karti – var noformēt jebkurā no 29 Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļām neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas. Dokumentu pieteikšana un saņemšana notiek rindas kārtībā, savukārt Siguldas filiālē Raiņa ielā 3 pakalpojumus var saņemt tikai pēc iepriekšēja pieraksta, to veicot PMLP tīmekļa vietnē. Patlaban tuvākais pieejamais pieraksta laiks Siguldas filiālē ir aprīlis. Vairākās PMLP nodaļās pakalpojumi rindas kārtībā pieejami arī sestdienās. Informācija par konkrēto nodaļu darba laikiem pieejama PMLP tīmekļa vietnē. Atgādinām, ka februārī PMLP Siguldas filiālē būs izmaiņas tās darba laikā, aicinām ar tām iepazīties šeit.

PMLP atgādina, ka par pases vai personas apliecības izsniegšanu jāmaksā valsts nodeva: par pases izsniegšanu 10 darbdienu laikā – 30 eiro, divu darbdienu laikā – 55 eiro, savukārt par personas apliecības izsniegšanu 10 darbdienu laikā – 15 eiro, divu darbdienu laikā – 30 eiro. Plašāka informācija par PMLP sniegtajiem pakalpojumiem pieejama, zvanot uz informatīvā tālruņa numuru 67209400.

eID karte ir personu apliecinošs dokuments jeb elektroniskās identifikācijas rīks pakalpojumu saņemšanai digitālā un fiziskā vidē. Šogad tā ir kļuvusi par universālu atslēgu piekļuvei valsts pārvaldes un privātā sektora pakalpojumiem, kas ļauj attālināti nokārtot formalitātes, parakstīt līgumus, pārvaldīt savas finanses, apmaksāt rēķinus internetbankā, izmantot savu oficiālo elektronisko adresi portālā “Latvija.lv”, kā arī digitāli apliecināt savu identitāti, saņemot klātienes pakalpojumus. Nozīmīgi, ka no šā gada tiks modernizēta un vienkāršota valsts noteikto braukšanas maksas atvieglojumu izmantošanas kārtība reģionālajā sabiedriskajā transportā, izmantojot eID karti. Jaunais modelis paredz, ka valsts noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus reģionālajos starppilsētu un vietējās nozīmes autobusu un vilcienu maršrutos pasažieri varēs izmantot, tikai reģistrējot derīgu eID karti, citas, piemēram, invalīda, daudzbērnu ģimenes, represētās personas, apliecības reģionālās nozīmes sabiedriskajā transportā vairs nebūs nepieciešamas. Plānots, ka jaunā sistēma sāks darboties šā gada laikā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi