×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-02-01
Plāno valsts energoatbalstu mājsaimniecībām ar sašķidrinātās naftas gāzes vai dīzeļdegvielas apkuri

Līdz janvāra beigām pašvaldība saņēmusi vairāk nekā 4400 pieteikumus valsts atbalstam granulu, brikešu, malkas un elektroenerģijas apkures izmaksu daļējai kompensācijai. Saistībā ar energoresursu cenu pieaugumu no 8. februāra, ja Saeima apstiprinās likuma grozījumus, tiks nodrošināta arī sašķidrinātās naftas gāzes un marķētās dīzeļdegvielas izmaksu pieauguma daļēja kompensācija. Atbalsts energoresursu izmaksu segšanai turpināsies līdz 30. aprīlim.

 

 

Atbalstu energoresursu izmaksu segšanai iedzīvotāji var saņemt:

  • ja apkurei izmanto granulas vai briketes, tiek kompensēti 50% no izmaksām, kas pārsniedz 300 eiro par tonnu, bet ne vairāk kā 100 eiro par tonnu. Kompensācijas saņemšanai jāiesniedz maksājumu apliecinošs dokuments. Maksimālais atbalsta apjoms vienai mājsaimniecībai – 10 tonnas. Atbalsta periods – no 2022. gada 1. maija līdz 2023. gada 30. aprīlim;
  • ja apkurei izmanto malku, tiek kompensēti 50% no iegādes cenas, kas pārsniedz 40 eiro par berkubu (aptuveni 35 eiro/MWh), bet ne vairāk kā 15 eiro par berkubu. Kompensācijas saņemšanai jāiesniedz maksājumu apliecinošs dokuments. Vienai mājsaimniecībai paredzēts maksimālais patēriņa apjoms ir 35 berkubikmetri jeb 21 sters. Atbalsta periods – no 2022. gada 1. maija līdz 2023. gada 30. aprīlim;
  • ja apkurei izmanto elektroenerģiju, tiek kompensētas izmaksas par patēriņu virs 500 kilovatstundām mēnesī, bet ne vairāk kā 2000 kilovatstundu mēnesī – 50% no elektroenerģijas cenas, kas pārsniegs 0,160 eiro par kilovatstundu, bet ne vairāk kā 0,100 eiro par kilovatstundu. Kompensācijas saņemšanai jāiesniedz elektroenerģijas rēķins. Atbalsta periods – no 2022. gada 1. oktobra līdz 2023. gada 30. aprīlim;
  • ja apkurei izmanto sašķidrināto naftas gāzi (propāna-butāna gāze), atbalstu varēs saņemt 50% apmērā par patēriņu līdz 1 tonnai sašķidrinātās naftas gāzes, ja izmaksas pārsniedz 0,91 eiro, bet ne vairāk kā 1,29 eiro par kilogramu. Atbalsta periods – no 2022. gada 1. maija līdz 2023. gada 30. aprīlim;
  • ja apkurei izmanto marķēto dīzeļdegvielu, atbalstu varēs saņemt 50% apmērā par patēriņulīdz 4000 litriem marķētās dīzeļdegvielas, ja izmaksas pārsniedz 0,69, bet ne vairāk kā 2,01 eiro par litru. Atbalsta periods – no 2022. gada 1. maija līdz 2023. gada 30. aprīlim.

Ja apkure tiek nodrošināta, izmantojot dabasgāzi, atbalsts tiek piemērots rēķinos. Šajās situācijās tiek kompensēts 0,03 eiro par kWh, ja mājsaimniecības dabasgāzes vidējais ikmēneša patēriņš 12 mēnešu periodā pārsniedz 221 kWh mēnesī jeb 21 kubikmetru mēnesī.

Ja mājsaimniecībā apkuri nodrošina ar centralizēto siltumapgādi, tiek piešķirta 50% kompensācija no cenas, kas pārsniedz 68 eiro/mWh, un arī šo valsts atbalstu piemēro automātiski rēķinos.

Pieteikumus energoresursu izmaksu segšanai, pievienojot maksājumu attaisnojošos dokumentus, iedzīvotāji ērti var iesniegt elektroniski e-pakalpojumu portālā epakalpojumi.lv vai pašvaldības Klientu apkalpošanas centros un bibliotēkās.

Jau ziņots, ka aizvadītajā gadā no oktobra līdz decembra beigām pašvaldība saņēma 4249 pieteikumus valsts atbalstam granulu, brikešu, malkas un elektroenerģijas apkures izmaksu daļējai kompensācijai, un novadnieku atbalstam izmaksāti 258 143,44 eiro. Kopumā energoatbalstam atbalsta periodā pieteikumus no Siguldas pilsētas un pagasta iesniegušas 1358 mājsaimniecības, no Inčukalna pagasta – 893, no Mālpils pagasta – 557, no Krimuldas pagasta – 531, no Allažu pagasta – 387, no Lēdurgas pagasta – 368, no Mores pagasta – 155 mājsaimniecības.

Papildu informāciju par energoresursu izmaksu segšanas kārtību iedzīvotāji var saņemt, zvanot uz informatīvā tālruņa numuru 26115193.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi