×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-02-02
Pērn novadnieki aktīvi piedalījušies sporta norisēs, uzrādot augstus sasniegumus

Aizvadītajā 2022. gadā Siguldas novadā norisinājās gan Latvijas, gan arī starptautiska mēroga sporta sacensības, no kurām 60 sporta pasākumi notikuši ar Siguldas novada pašvaldības līdzfinansējuma atbalstu.

2411 novadā deklarētie audzēkņi vecumā līdz 18 gadiem iesaistījušies dažādās ar sportu saistītās nodarbībās sporta klubos un izglītības iestādēs 32 dažādos sporta veidos. Visplašāk pārstāvētie sporta veidi bērnu un jauniešu vidū ir futbols, peldēšana un kalnu slēpošana.

Siguldas novadnieki godam nesuši Latvijas vārdu starptautiskajā sporta pasaulē. Kopumā izcīnītas 50 medaļas pasaules un Eiropas čempionātos un kausos, tai skaitā 17 bronzas, 16 sudraba un 17 zelta medaļas, pārstāvot skeletonu, bobsleju, kamaniņu sportu, pludmales volejbolu, džiudžitsu, motosportu, bridžu, ziemas peldēšanu, kikboksu, galda hokeju pasaules elitē.

Arī Siguldas novada jaunieši aizvadītajā gadā uzrādījuši augstus sasniegumus dažādos sporta veidos novada, Latvijas un starptautiska mēroga sacensībās. Pērn Latvijas un Baltijas čempionātos Siguldas Sporta skolas audzēkņi kopumā izcīnījuši 157 medaļas (52 zelta, 48 sudraba, 57 bronzas).

2022. gadā Siguldas novadā norisinājās vairākas Latvijas, Eiropas un pasaules mēroga sacensības, tostarp Pasaules kausa posms kamaniņu sportā, Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs volejbolā jauniešiem, Latvijas riteņbraucēju 32. Vienības velobrauciens, Latvijas valsts mežu Kalnu divriteņu maratons, Siguldas pusmaratons, kā arī citi nozīmīgi sporta notikumi.

Ikvienam novada iedzīvotājam pērn bija iespēja piedalīties bezmaksas sporta nodarbībās projektā “Esi vesels Siguldas novadā!”. Projekta ietvaros tika aizvadītas 282 dažāda veida sporta nodarbības iedzīvotājiem – 21 rollerslēpošanas nodarbības, 38 distanču slēpošanas nodarbības, 85 peldēšanas nodarbības bērniem, 95 vingrošanas un vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbības, 43 nodarbības Siguldas Sporta centra peldbaseinā un Spēka zālē cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Vasarā bērniem un jauniešiem projekta ietvaros notika 5 veselīga uztura un fizisko aktivitāšu nometnes.

Aizvadītais gads bija īpašs, jo pēc divu gadu pārtraukuma Veselības dienas notika klātienē, piedāvājot novadniekiem bezmaksas lekcijas, veselības pārbaudes un dažādu ārstu konsultācijas. Vēl šīs dienas ietvaros norisinājās īpaša akcija “Apbrauc apkārt Siguldas novadam!”, piedaloties tajā dalībnieki kopumā veica 589,86 kilometrus, kas nozīmē, ka tie 2,5 reizes apbrauca apkārt Siguldas novadam.

Oktobra otrajā nedēļā Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvalde organizēja novada skolu virtuālo izaicinājumu “Rudens 2022”. Izaicinājuma dalībnieki sacentās, individuāli skrienot, ejot vai braucot ar velo un krājot veiktos aktivitāšu kilometrus bezmaksas mobilajā lietotnē “Strava”. Izaicinājumā bija pieteikušās septiņas novada skolas. Kopumā izaicinājumā piedalījās 395 dalībnieki, nedēļas laikā veicot 5615,90 kilometrus, 1551 aktivitāšu reizes un pavadot 1731 aktīvu stundu. No kopumā veiktajiem kilometriem 728,30 veikti skrienot, 2414,90 – ejot, bet 2472,70 kilometri braucot ar velosipēdu.

Siguldas novadā darbojas 56 sporta organizācijas, 26 organizācijas (23 NVO), saņēmušas Siguldas novada pašvaldības licences 34 interešu izglītības programmas sportā īstenošanai bērniem un jauniešiem 16 sporta veidos un dažāda veida vingrošanas/fitnesa/VFS nodarbības. 12 amatieru sporta biedrības pērn saņēma pašvaldības finansējumu 16 amatieru sporta komandām.

Siguldas novadā ir 4 nacionālās sporta bāzes: bobsleja un kamaniņu trase “Sigulda”, Siguldas Pilsētas trase, Fischer slēpošanas centrs un Jauno jātnieku skola Inčukalna pagastā; 4 peldbaseini: Siguldas Sporta centrā, Krimuldas Sporta centrā, Mālpils Sporta centrā, Inčukalna Sporta centrā, kā arī 24 āra sporta laukumi. Siguldas novadā ir 4 skeitparki: Mālpilī, Siguldā, Inčukalnā un Gaujā, kā arī 2 asfalta velotrases: Siguldā un Raganā un 2 diska golfa parki: Inčukalnā un Lēdurgā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi