×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-02-13
Atklāts īslaicīgās sociālās aprūpes centrs Siguldā, Saules ielā 6B

10. februārī Siguldā, Saules ielā 6B, notikusi grupu dzīvokļu un atelpas brīža jeb īslaicīgās sociālās aprūpes centra atklāšana. Grupu māju pašvaldība ar deleģēšanas līgumu nodevusi biedrībai “Cerību spārni” sociālo pakalpojumu nodrošināšanai. Svinīgajā pasākumā piedalījās Labklājības ministre Evika Siliņa, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, kā arī pašvaldības Sociālā dienesta vadītāja Kristīne Freiberga, biedrības “Cerības spārni” vadītāja Eva Viļķina un citi pārstāvji.

Ēkā izveidota grupu dzīvokļu pakalpojuma infrastruktūra, tajā pieejami arī atelpas brīža pakalpojumi, lai nodrošinātu profesionālu aprūpi, paplašinātu cilvēku iespējas iekļaujošai dzīvei sabiedrībā, apgūtu sadzīves iemaņas, piedalītos sabiedrības dzīves norisēs un iegūtu zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas dalībai darba tirgū. Jau šobrīd tajā mitinās un pakalpojumus saņem 7 personas. Kopumā ēkā pakalpojumus var 16 personas.

Investīciju projekts Nr. 9.3.1.1/19/I/015 “Grupu mājas būvniecība sociālo un atelpas brīža pakalpojumu nodrošināšanai Siguldas novadā” tika īstenots 2014.–2020. gada Eiropas Savienības fondu plānošanas perioda darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 9.3.1. specifiskā atbalsta mērķa “Attīstīt pakalpojumu infrastruktūru bērnu aprūpei ģimeniskā vidē un personu ar invaliditāti neatkarīgai dzīvei un integrācijai sabiedrībā” 9.3.1.1. pasākuma “Pakalpojumu infrastruktūras attīstība deinstitucionalizācijas plānu īstenošanai” ietvaros.

Kopējās projekta izmaksas ir 898 241 eiro, no tām Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums – 560 579,56 eiro. Būvniecības darbus veica SIA “Wood Constraction”, ar kuru Siguldas novada pašvaldība bija noslēgusi līgumu par šī objekta autoruzraudzību un būvniecību.

Šī publikācija tapusi Eiopas Sociāla fonda projekta Nr.9.2.2.1./15/I/002 "Deinstitucionalizācija un sociālie pakalpojumi personām ar invaliditāti un bērniem" ietvaros.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi