×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-02-13
Siguldietis iegūst čempiona titulu breikā

11. februārī Siguldas novada Jaunrades centra un Cēsu Bērnu un jauniešu centra apvienotā breikinga izlases komanda “Diverse Styles Crew” devās uz Tartu, lai piedalītos Igaunijas Nacionālajā čempionātā breikā (Estonian National Championship in Breaking). Sertificēta breika  trenera un interešu izglītības pedagoga Eduarda Ruiča vadībā jaunie dejotāji uzrādīja cienījamu rezultātu visās sacensību solo nominācijās.

Komandu jaunākajā vecuma grupā pārstāvēja 4 Siguldas novada Jaunrades centra un Cēsu BJC audzēkņi – Lāsma Pipare, Nikolass Kozlovskis, Sanita Biseniece, Arvils Naglis. Savu līdz šim labāko sniegumu starptautiskās sacensībās uzrādīja Lāsma “Lama” Pipare, pārliecinoši sasniedzot sacensību pusfinālu jeb Top4 savā vecuma grupā, kur piekāpās tikai ar 1:2 puisim no Igaunijas.

Grupā ar vissīvāko konkurenci – Junioru grupā – startēja 5 komandas pārstāvji – Artis Vanags, Norberts Mauriņš, Edgars Anckiņš, Verners Vilciņš un Gustavs Skrastiņš. Draudzīgā, bet savstarpēji sīvā cīņā pārāks izrādījās siguldietis Artis “A-Hawk” Vanags, atstājot komandas biedru Edgaru Anckiņu no Cēsīm 2. vietā.

Artis “A-Hawk” Vanags, kļūstot par jauno Igaunijas Nacionālā breika čempionāta Junioru kategorijas čempionu, saņēma goda rakstu, ievērojama izmēra kausu, kā arī 150 eiro dāvanu karti no sporta un aktīvas atpūtas preču veikala.

14 gadus vecais, Siguldas 1. pamatskolas 8. klases audzēknis Artis “A-Hawk” Vanags jau vairākus gadus ir viens no perspektīvākajiem jaunajiem breika jeb “break dance” stila dejotājiem Siguldas novadā. Viņš ir jauniešu komandas kapteinis, kurš kopā ar savu treniņu biedru Norbertu “Norbza” Mauriņu regulāri rāda labu sniegumu breika sacensībās Baltijas reģionā, sagādājot vairākas godalgas gan komandai, gan Siguldas un Cēsu novada pašvaldībā. Puiši pierāda, ka jaunieši no mazākām pilsētām spēj sasniegt labus rezultātu. Jāpiebilst, ka breiks paliek arvien populārāks arī meiteņu un sieviešu vidū kā aktīvs brīvā laika pavadīšanas un sporta veids. Meiteņu konkurencē Latvijā vairākas godalgas iepriekš ir ieguvusi arī Lāsma Pipare no Siguldas.

Breiks no 2018. gada ir oficiāla Vasaras Jaunatnes olimpisko spēļu disciplīna, bet no 2024. gada tiks iekļauts arī pieaugušo Vasaras olimpiskajās spēlēs.

Dalību sacensībās ar transportu atbalstīja Siguldas novada pašvaldība.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi