×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-02-14
Novadā notiek Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetu kursi

Līdz 26. martam četros novados – Siguldas, Ropažu, Kuldīgas un Saldus – Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetiem norisināsies Kājnieku nodaļas komandieru kurss. Mācību laikā plānota karavīru un transportlīdzekļu pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. Tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību un, tomēr, ja tāda tiek atrasta, to nedrīkst aiztikt. Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Mācību mērķis ir sniegt nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai kadeti spētu patstāvīgi vadīt kājnieku nodaļas personālu, vada sastāvā, dažādu kaujas un mācību uzdevumu izpildes laikā, pietuvinot tos kaujas apstākļiem.

Kurss ir sadalīts vairākos posmos. Pirmajā posmā kadeti apgūst dažādu operāciju plānošanu un izpildi, otrajā posmā gan teorētiski, gan praktiski tiek apgūtas iemaņas kaujai apbūvētās vietās un uzbrukuma operācijās ar kaujas šaušanu. Noslēguma posmā Irbenē iepriekš gūtās zināšanas un iemaņas tiek pielietotas praksē.

Kājnieku nodaļas komandiera kursa laikā tiek pārbaudīta un attīstīta precizitāte un spēja uzņemties atbildību, jo katram apmācamajam ir jāpilda komandiera pienākumi un jāspēj uzņemties atbildību par padotā personāla komandēšanu, militāro uzdevumu plānošanu un izpildi.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir vienīgā augstskola Latvijā, kas piedāvā iegūt augstāko militāro izglītību. Studijas Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā ir unikālas un dinamiskas, akadēmiskā izglītība mijas ar militārās teorijas apguvi un praktisko iemaņu pilnveidi. Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija piedāvā apgūt trīs akreditētas bakalaura studiju programmas militārajā vadībā dienestam Sauszemes, Jūras un Gaisa spēkos. Šajās studiju programmās konkursa kārtībā uzņem Latvijas Republikas pilsoņus vecumā līdz 30 gadiem.

Savukārt profesionālā augstākās izglītības programma “Komandējošā sastāva virsnieks” piedāvā jauniešiem ar akadēmisko vai otrā līmeņa augstāko profesionālo izglītību studēt akadēmijā, lai iegūtu otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. Tajā uzņem studēt gribētājus vecumā līdz 35 gadiem.

Papildu informācija pieejama tīmekļa vietnē www.naa.mil.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi