×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-02-15
Informācija par nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas grafiku 2023. gadā

Siguldas novada pašvaldība informē, ka novada iedzīvotājiem, kuru īpašumā, tiesiskā valdījumā, lietojumā vai nomā ir nekustamie īpašumi Siguldas novada administratīvajā teritorijā 2023. gada 10. februārī ir izsūtīti nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumi par 2023. gadu. Gadījumā, ja līdz 15. februārim nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojums nav saņemts, lūdzam par to informēt pašvaldību.

Nekustamā īpašuma nodoklis maksājams reizi ceturksnī – ne vēlāk kā līdz 31. martam, 15. maijam, 15. augustam un 15. novembrim. Nodokli var nomaksāt arī reizi gadā avansa veidā līdz 31. martam.

Informējam, ka saskaņā ar likuma “Par nodokļiem un nodevām” 29. pantu par nodokļu maksājuma samaksas termiņa nokavējumu maksātājam tiek aprēķināta nokavējuma nauda – no laikā nenomaksātā pamatparāda 0,05% par katru nokavēto dienu.

Visērtākais veids nekustāmā īpašuma nodokļa maksājumu veikšanai ir elektroniski, izmantojot internetbanku. Lai varētu identificēt maksājumu, lūdzam maksājuma mērķī norādīt zemes un ēku personīgā konta numuru, īpašuma nosaukumu un īpašnieku. Arī nodokļa maksājuma dokumenti pieejami, reģistrējoties portālā www.epakalpojumi.lv vai www.latvija.lv, izmantojot internetbankas pieejas kodus.

Tāpat kā līdz šim, nekustamā īpašuma nodokļa maksājumus ir iespējams veikt visos Siguldas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centros, kuru atrašanās vietas ir norādītas nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumā.

Papildus informējam, ka maksāšanas paziņojumos par nekustamā īpašuma nodokli ir iekļauts jauns risinājums – svītru kods –, ar kuru būs iespējams veikt nekustamā īpašuma nodokļa samaksu “Latvijas Pasta” nodaļās, maksājot samazinātu pakalpojuma maksu 0,50 eiro apmērā par vienu maksājumu. Vienā maksājumā varēs veikt norēķinu gan par visu kalendāro gadu uzreiz, gan arī par citu periodu, norādot konkrētu summu kādu maksātājs vēlas samaksāt. Tuvākās pasta nodaļas adresi un darba laiku var noskaidrot www.pasts.lv vai zvanot uz 27008001. Maksājumu var veikt arī pie pastnieka, kurš ierodas pakalpojumu sniegt Jūsu atrašanās vietā.

Vienlaikus informējam, ka saistošajos noteikumos “Par atvieglojumu piemērošanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Siguldas novadā” noteiktas iedzīvotāju kategorijas, kurām pienākas pašvaldības noteiktie nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi. Lai saņemtu nodokļu atvieglojumus, Siguldas novada pašvaldībā jāiesniedz iesniegums un saistošajos noteikumos noteiktie dokumenti.

Plašāka informācija par nekustamā īpašuma nodokļa jautājumiem pieejama:

  • Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Siguldā, Raiņa ielā 3, vai zvanot uz tālruņa numuru 67385830;
  • Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Inčukalnā, Atmodas ielā 4, vai zvanot uz tālruņa numuru 62205285;
  • Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Raganā, Parka ielā 1, vai zvanot uz tālruņa numuru 67976861.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi