×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-02-22
Noslēdzies XIII Starptautiskais Saksofonmūzikas festivāls “Saxophonia”

No 15. līdz 17. februārim Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā norisinājās XIII Starptautiskais Saksofonmūzikas festivāls “Saxophonia”, ar festivāla noslēgumu 18. februārī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kurā piedalījās arī mūsu novadnieki  Pēteris Olekšs (Krimuldas Mūzikas un mākslas skola), Līvija Vanaga, Rauls Riekstiņš, Jānis Veits, Rūta Spriņģe, Evelīna Gabriela Lūse un Svens Zakss (mākslu skola “Baltais flīģelis”).

Krimuldas Mūzikas un mākslas skolu konkursā pārstāvēja 4. klases saksofona spēles audzēknis Pēteris Olekšs, par lielisku sniegumu saņemot konkursā atzinību. No mākslu skolu “Baltais flīģelis” konkursā piedalījās 6 saksofona klases audzēkņi – Līvija Vanaga, Rauls Riekstiņš, Jānis Veits, Rūta Spriņģe, Evelīna Gabriela Lūse un Svens Zakss. Baltā flīģeļa" konkursanti pedagoga Elmāra Rudzīša un koncertmeistares Elīnas Gruzniņas vadībā parādīja labu sniegumu. Rūta Spriņģe (II grupa) saņēma atzinības rakstu un Jānis Veits (II grupa) – žūrijas specbalvu par labāko džeza izpildījumu un 2 mēnešu abonementu City jazz Rīga džeza skolā pasniedza mūziķis Kārlis Vanags.

Paldies par ieguldīto darbu Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas pedagogam Agrim Liepiņam un koncertmeistarei Natālijai Meļņikovičai. Dalība pasākumā bija ļoti vērtīga pieredze. Konkursa dalībniekiem, viņu pedagogiem un koncertmeistariem konkursa dienās bija iespēja apmeklēt festivāla koncertus bez maksas. Konkursa noslēguma koncertā piedalījās visi tā dalībnieki, viņu pedagogi, kā arī citi saksofonisti, kopā ar festivāla dalībniekiem – profesionāliem mūziķiem, veidojot saksofonu kori.

Konkursā piedalījās vairāk nekā 80 Latvijas mūzikas skolu labākie jaunie saksofonisti.

Festivāla organizatori: VSIA “Latvijas koncerti” sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju (JVLMA) un Rīgas Saksofonu kvartetu.

Festivāls sevī ietvēra dažāda stila un žanru profesionālu mūzikas kolektīvu koncertus, kā arī Latvijas mūzikas skolu un vidusskolu saksofona klašu audzēkņu konkursu, kuru organizē Rīgas Saksofonu kvartets sadarbībā ar Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolu (JMRMV), JMRMV Atbalsta biedrību un JVLMA.

Siguldas novada pašvaldība atbalstīja audzēkņu dalību konkursā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi