×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-02-22
Tradīcijām bagātās sacensības “Siguldas kauss 2023” jau tepat aiz stūra

3. un 4. martā Siguldas pilsētas trasē tiekamies “Siguldas kauss 2023” sacensībās kalnu slēpošanā un snovbordā, kas ir tradīcijām bagātākās un senākās kalnu slēpošanas sacensības Latvijā un notiek jau kopš 1969. gada. Piedalīties tiek aicināti gan amatieri, gan profesionāli slēpotāji visās vecuma grupās.

Sacensības piektdien, 3. martā, notiks Milzu slalomā snovbordā un sestdien, 4. martā, – Milzu slalomā kalnu slēpošanā (kvalifikācijas brauciens paralēlajam slalomam) un Paralēlajā slalomā kalnu slēpošanā (fināli, top 4 katrā vecuma grupā pēc kvalifikācijas brauciena rezultātiem).

Sacensības ir unikālas ar to, ka vienuviet startē vecāki, bērni un mazbērni, vienojot paaudzes un kalnu slēpošanas un snovborda kopienas. “Siguldas kauss” ietver arī kopīgu dalībnieku parādes nobraucienu, Apres-ski ballīti, Kišuro balvu, kā arī kalna karaļa un karalienes titula piešķiršanu.

Interesanti fakti par “Siguldas kausu”:

  • kopš 2017. gada sacensības norit ne tikai kalnu slēpošanā, bet arī snovbordā;
  • 2019. gadā tika aizsākta jauna tradīcija, godinot sacensību jaunāko un pieredzējušāko dalībnieku. Līdz šim jaunākais dalībnieks bijis 2,5 gadu vecumā, bet pieredzējušākais – 83;
  • 2019. gadā tika svinēta 50 gadu jubileju un tika sasniegts lielākais dalībnieku skaits Latvijas kalnu slēpošanas vēsturē ar 230 sacensību dalībniekiem;
  • kopš 2022. gada sacensībās izveidota jauna dalībnieku grupa adaptīvā slēpošanā (cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem).

4. martā plkst. 14.00 notiks svinīgs sacensību “Siguldas kauss 2023” atklāšanas pasākums, kura ietvaros notiks svētku parādes nobrauciens lielajā trasē, atklāšanas uzrunas, sacensību jaunākā un vecākā dalībnieka apbalvošana. Parādē aicināti piedalīties visi sacensību dalībnieki.

Vēl šajā dienā notiks noslēdzošā sacensību apbalvošana, kur tiks apbalvoti ne tikai paralēlā slaloma kalnu slēpošanā dalībnieki, bet tiks pasniegta arī Kišuro balva un kronēti “Siguldas kauss 2023” karalis un karaliene. Kalna karalis un karaliene tiks izvēlēti modes skatē, kas plānota pēc pēdējā Paralēlā slaloma dalībnieku starta 4. martā.

Sacensību nolikums un reģistrācijas veidlapa pieejama šeit. Dalība sacensībās ir atklāta, un var piedalīties visi interesenti jebkurā vecumā (atbilstoši sacensību vecuma grupām), kas apguvuši kalnu slēpošanas un snovborda iemaņas un trasi var veikt patstāvīgi. Sacensību organizatori iedrošina piedalīties gan profesionāļus, gan amatierus.

Sacensību norises dienās darbosies āra kafejnīca ar karstiem dzērieniem, ēdieniem un uzkodām.

Sacensības norit ar Siguldas novada pašvaldības un Latvijas Slēpošanas federācijas atbalstu.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi