×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-02-28
1. martā sāksies bērnu reģistrācija mācībām 1. klasē

1. martā plkst. 8.00 sāksies bērnu reģistrācija mācībām Siguldas novada vispārizglītojošo skolu 1. klasēs 2023./2024. mācību gadā. Reģistrēt bērnus būs iespējams, iesniedzot iesniegumu izvēlētajā skolā vai elektroniski pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, autentificējoties ar piedāvātajām iespējām. Vecākiem, kuri bērnu reģistrējuši elektroniski, izmantojot pieejamo priekšreģistrāciju (datu iepriekšēja ievadīšana sistēmā) pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, kas atvēra līdz 28. februārim, svarīgi atcerēties, ka no 1. marta ir jāveic datu iesniegšana.

Atgādinām, ka mācībām 1. klasē Siguldas pilsētas skolās prioritāri tiek uzņemti Siguldas novadā deklarētie bērni, kuru vecāku dzīvesvieta kopā ar bērniem uz kalendārā gada 1. janvāra plkst. 00.00 ir deklarēta Siguldas pilsētā vai tai piegulošajā teritorijā (Siguldas pagastā un Turaidā). Pagastu teritorijā esošajās skolās bērni tiek uzņemti atbilstoši deklarētajai adresei un vecāku pieprasījumam. Pēc reģistrācijas katram bērnam tiks piešķirts individuāls reģistrācijas kods, pēc kura vecāki bērnu varēs identificēt pirmklasnieku reģistrā, kas pakalpojumu portālā e.sigulda.lv būs pieejams no 1. marta plkst. 17.00 un tiks aktualizēts katru dienu līdz pat 31. martam.

Gan elektroniski, gan klātienē saņemtie iesniegumi tiek apvienoti vienā reģistrā pēc rāvējslēdzēja principa, kā arī ņemot vērā noteiktās prioritātes, kas nosaka, ka primāri pilsētas skolās tiek uzņemti novadā deklarēto attiecīgās skolas skolēnu brāļi vai māsas, kā arī novadā deklarēto ģimeņu bērni.

2023./2024. mācību gadā Siguldas novada skolās ir plānots uzņemt aptuveni 470 pirmklasniekus, atverot 1. klases atbilstoši skolu infrastruktūras iespējām. Siguldas pilsētas skolās, kurās vēsturiski ir vislielākais skolēnu pieplūdums, plānots, ka sešas 1. klases tiks atvērtas Siguldas pilsētas vidusskolā, tostarp divas klases ar mākslas papildu kursiem un sporta programmas piedāvājumu. Četras 1. klases tiks uzņemtas Laurenču sākumskolā, trīs klases – Siguldas 1. pamatskolā. Plānots, ka 1. klasēs tiks palielināts skolēnu skaits: Siguldas pilsētas vidusskolā pamatizglītības klasēs un klasē ar sporta programmas papildu piedāvājumu – līdz 24 skolēniem klasē, savukārt klasē ar mākslas papildu piedāvājumu – līdz 16 skolēniem klasē (mākslas klases atrašanās vieta – mākslu skola “Baltais flīģelis”); Laurenču sākumskolā – līdz 22 skolēniem klasē; Siguldas 1. pamatskolā – līdz 19 skolēniem klasē. Savukārt citās novada izglītības iestādēs pirmklasnieki tiks uzņemti atbilstoši vecāku pieprasījumam.

Vēršam uzmanību, ka reģistrācija mācībām Siguldas novada vispārizglītojošo skolu 1. klasēs elektroniski notiks no 1. marta plkst. 8.00 līdz 31. marta plkst. 23.59, pēc tam iesniegumus klātienē varēs iesniegt līdz pat nākamā mācību gada sākumam. Pilsētas skolās noteiktās prioritātes uzņemšanas kārtībā iespējams izmantot tikai līdz 31. martam. Līdz 10. aprīlim vecāki saņems rakstisku paziņojumu par uzņemšanas rezultātu.

Informācija potenciālo pirmklasnieku vecākiem apskatāma prezentācijā, kas pieejama šeit.

Plašāka informācija par reģistrāciju un uzņemšanu mācībām 1. klasē pieejama saistošajos noteikumos “Par kārtību, kādā bērnus reģistrē un uzņem Siguldas pilsētas vispārējās izglītības iestāžu pamatizglītības programmās” vai sazinoties ar Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes speciālistiem.

Pamācība, kā veikt bērna reģistrāciju 1. klasē Siguldas pilsētas skolās portālā e.sigulda.lv:

Lietotāja instrukcija elektroniskās reģistrācijas pieteikuma izveidošanai Siguldas novada vispārējās izglītības iestādēs e.sigulda.lv vidē skatāma šeit.

Pamācība, kā veikt bērna reģistrāciju 1. klasē Siguldas novada pagastu skolās portālā e.sigulda.lv:

Lietotāja instrukcija elektroniskās reģistrācijas pieteikuma izveidošanai Siguldas novada pagastu vispārējās izglītības iestādēs e.sigulda.lv vidē skatāma šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi