×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-03-02
Siguldas novada Pašvaldības policijas darbības atskats par 2022. gadu

Ikdienā par sabiedrības drošību un kārtību novadā rūpējas Siguldas novada Pašvaldības policija. 2022. gadā Siguldas novada Pašvaldības policija palielinājusi gan inspektoru un patruļu skaitu, gan papildinājusi tehnisko nodrošinājumu, pēc administratīvi teritoriālās reformas darbojoties piecos apgabalos.

Katrā no apgabaliem (“Inčukalna apgabals” (Inčukalns, Egļupe, Kļavas, Griķi, Kārļzemnieki), “Krimuldas apgabals” (Krimuldas un Lēdurgas pagasts), “Mālpils apgabals” (Mālpils un Mores pagasts), “Siguldas apgabals (1)” (Sigulda, Siguldas pagasts, no P8 virzienā uz Rīgu, Jūdaži, Gauja, Vangažu apkārtne, ietverot arī Krustiņi, Griķi un Meža miers) un “Siguldas apgabals (2)” (Siguldas pilsēta un pagasts, no P8 virzienā uz Cēsīm, Jūdaži, Vējupīte, Ķipari)) ikdienā strādā vecākais inspektors un inspektors. Tāpat visā novada teritorijā darbojas arī operatīvās reaģēšanas ekipāža, kas strādā 24/7 režīmā. Šī ekipāža ir tā, kas jebkurā diennakts laikā saņem visus Pašvaldības policijā ienākošos zvanus un atbilstoši situācijai pāradresē izsaukumu apgabalu inspektoriem. Papildus tam nedēļas nogalēs tiek nodrošināta vēl viena operatīvās reaģēšanas ekipāža drošības pastiprināšanai attāluma ziņā lielās teritorijas dēļ.

2022. gadā elektroniski reģistrēto notikumu datubāzē veikti 10 329 ieraksti – tie ir saņemtie iedzīvotāju izsaukumi, darba uzdevumi, veiktās profilaktiskās pārbaudes, palīdzības sniegšanas gadījumi, sadarbība ar dažādām institūcijām un citi ieraksti. No reģistrētajiem ierakstiem pērn 3514 bijuši izsaukumi, kas ir par 1700 izsaukumiem vairāk nekā 2021. gadā. Par administratīvajiem pārkāpumiem ir iespēja ziņot arī Siguldas novada mobilajā lietotnes sadaļā “Ziņo Pašvaldības policijai”, 2022. gadā šī iespēja izmantota 37 reizes.

Visbiežāk izsaukumi ir bijuši par klaiņojošiem, pieklīdušiem un pamestiem dzīvniekiem, kas arī iepriekš ir bijis biežākais izsaukumu iemesls. Iedzīvotāji ziņojuši arī par konfliktiem ģimenē un sadzīvē, par darbībām, kas rada troksni un traucē apkārtējo iedzīvotāju mieru, kā arī par sabiedriskās vietās gulošām personām. Tāpat Pašvaldības policija regulāri saņēmusi zvanus par transportlīdzekļiem, kas novietoti, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumu prasības, vai tiek vadīti alkohola reibumā. Būtiski, ka, Pašvaldības policijai veicot transportlīdzekļu vadītāju alkohola koncentrācijas izelpotajā gaisā pārbaudi, 56 gadījumos alkohola koncentrācija izelpotajā gaisā tika konstatēta un transportlīdzekļu vadītāji – nodoti Valsts policijas rīcībā.

2022. gadā Pašvaldības policija ceļu satiksmes drošības jomā strādāja, turpinot likt uzsvaru uz preventīvo darbu, transportlīdzekļu vadītājiem skaidrojot pārkāpuma būtību un brīdinot par administratīvo atbildību. 2022. gadā tika saņemti 413 izsaukumi par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu un pieņemti 96 lēmumi par naudas soda, tai skaitā brīdinājuma kā soda veida, piemērošanu ceļu satiksmes dalībniekiem. Preventīvā darba rezultāts atspoguļojas piemēroto brīdinājumu skaitā – 1049, to izsakot mutiski, vai rakstisko brīdinājumu novietojot transportlīdzekļa vējstiklā. 2022. gadā, salīdzinājumā ar 2021. gadu, ir būtiski palielinājies piemēroto brīdinājumu skaits. Skaitlisko rādītāju pieaugumu šajā jomā būtiski ietekmējusi administratīvi teritoriālā reforma, kā arī aktīva personisko un nomas elektroskrejriteņu izmantošana ceļu satiksmē.

2022. gadā Pašvaldības policijā tika uzsākti 342 administratīvā pārkāpuma procesi par administratīvajiem pārkāpumiem, kas liecina par to, ka nozīmīgu administratīvo pārkāpumu dinamika, salīdzinot ar 2021. gadu, samazinās. Ņemot vērā to, ka Pašvaldības policijas pašmērķis nav sodīt personas, tad 985 gadījumos par maznozīmīgu administratīvo pārkāpumu Pašvaldības policija veikusi preventīva rakstura pārrunas vai izteikusi mutisku brīdinājumu, kas ir par 411 gadījumiem vairāk nekā 2021. gadā.

Pašvaldības policija izsaukumos sadarbojas arī ar dažādiem operatīvajiem dienestiem. Pērn notikušās sadarbības:

  • ar Valsts policiju – 698 reizes (sadarbība notiek gan izsaukumu apkalpošanā, gan nogādājot personas uz iecirkni, gan palīdzības sniegšanā meklēšanā esošu personu atrašanā);
  • ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu – 306 reizes;
  • ar pašvaldības struktūrvienībām vai iestādēm – 153 reizes;
  • ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu – 71 reizes.

Aizvadītājā gadā Pašvaldības policija astoņas reizes organizēja “kontrolpirkumu” veikšanu, lai pārbaudītu iespēju Siguldas novada jauniešiem iegādāties tabakas izstrādājumus, alkoholu vai enerģijas dzērienus Siguldas novada tirdzniecības vietās. To rezultātā tika uzsākts viens administratīvā pārkāpuma process par to, ka nepilngadīgai personai tika pārdots enerģijas dzēriens.

Pašvaldība policija iesaistījusies arī bērnu un jauniešu izglītošanā. Pērn velosipēda vadītāja kvalifikāciju un velosipēda vadītāja apliecību ieguvuši 336 novada skolēni. Tāpat izglītības iestādēs dažādu vecumu audzēkņiem, sākot ar bērnu dārziem līdz vidusskolai, Pašvaldības policijas pārstāvji piedalās skolu rīkotajās drošības dienās, stāstot par policijas darbu un demonstrējot materiāltehnisko aprīkojumu, kā arī vadot lekcijas par dažādām aktuālām tēmām, piemēram, mobingu, atkarību izraisošām vielām, drošību un citām tēmām.

Aicinām sabiedrību būt līdzatbildīgiem un iesaistīties novada kārtības un drošības nodrošināšanā! Ar Siguldas novada Pašvaldības policiju var sazināties:

  • zvanot uz diennakts dežūrtālruni 26160288 vai sūtot ziņas lietotnē “WhatsApp”;
  • Siguldas novada mobilajā lietotnes sadaļā “Ziņo Pašvaldības policijai”;
  • rakstot uz oficiālo e-pasta adresi policija@sigulda.lv;
  • zvanot uz sekretariāta informatīvo tālruni 67972008 darba laikā (kvalitātes kontroles nolūkos sarunas tiek ierakstītas);
  • rakstot iesniegumu Pašvaldības policijai.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi