×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-03-09
Aktualitātes valsts pārbaudījumu norisēs šajā mācību gadā

2022./2023. mācību gadā, noslēdzoties jaunā mācību satura ieviešanai, paredzētas vairākas būtiskas izmaiņas valsts pārbaudes darbu organizēšanas kārtībā.9. un 12. klasēm gaidāmi jaunas formas valsts pārbaudes darbi.

9. klases noslēgumā skolēni, lai iegūtu apliecību par pamatizglītību, pirmo reizi kārtos  centralizētos eksāmenus:

► latviešu valodā;
► matemātikā;
► svešvalodā pēc izvēles (angļu, vācu vai franču). Krievu valodā, sākot ar 2022./2023. mācību gadu, eksāmenu vairs nevar kārtot.

Tāpat šajā mācību gadā, aprīļa pēdējā nedēļā, 9. klases skolēni kārtos jaunu starpdisciplināru diagnosticējošo (monitoringa) valsts pārbaudes darbu, kurā ietverts sociālās un pilsoniskās, dabaszinātņu un tehnoloģiju mācību jomu saturs. Vērtējums visos eksāmenos par vispārējās pamatizglītības ieguvi tiks izteikts procentos. 9. klases skolēni valsts pārbaudījumus kārtos maijā un jūnijā. 9. klases izglītojamajiem centralizēto eksāmenu sertifikāti būs pieejami elektroniski VPS (Valsts pārbaudījumu sistēmā), sākot ar 2023. gada 21. jūniju. Izglītības iestādes sertifikātus vairs neizsniegs.

Savukārt, lai pabeigtu vidusskolu, ir jānokārto trīs eksāmeni vismaz optimālajā mācību satura apguves līmenī un divi – augstākajā līmenī:

  • latviešu valodā (vismaz optimālajā̄ mācību satura apguves līmenī̄);
  • svešvalodā – angļu, vācu vai franču (vismaz optimālajā (B2) līmenī);
  • matemātikā (vismaz optimālajā līmenī);
  • divos no padziļinātajiem kursiem (augstākajā līmenī).

Tāpat kā līdz šim, izglītojamajiem ir iespēja aizstāt svešvalodas centralizēto eksāmenu ar starptautiskas testēšanas institūcijas pārbaudījumu. Optimālajā līmenī vērtējums nedrīkst būt zemāks par B2, savukārt augstākajā līmenī jāiegūst vismaz C1.

Jāņem vērā, ka mācību priekšmetos, kuros tiek piedāvāti gan optimālā, gan augstākā līmeņa eksāmeni, vienā mācību gadā skolēns var kārtot tikai viena - optimālā vai augstākā līmeņa eksāmenu.

Eksāmeni vidusskolu beidzējiem notiks maijā un jūnijā.

12. klases izglītojamajiem centralizēto eksāmenu sertifikāti būs pieejami elektroniski VPS(Valsts pārbaudījumu sistēmā), sākot ar 2023. gada 11. jūliju.

Lai eksāmeni būtu nokārtoti, gan 9., gan 12. klases skolēniem jāuzrāda vismaz 10% snieguma rezultāts.

Jau otro gadu skolēni 11. klasē var kārtot optimālā līmeņa eksāmenus latviešu valodā, svešvalodā un matemātikā. Nepieciešamības gadījumā būs iespēja šos eksāmenus kārtot atkārtoti 12. klasē. 

Visiem eksāmeniem, ko kārto pēc 9. vai 12. klases, ir noteikti papildu kārtošanas datumi, kas paredzēti tiem skolēniem, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ (veselības, sporta sacensību vai neparedzētu apstākļu dēļ – nepieciešams uzrādīt izziņu) tos nevar kārtot sākotnēji noteiktajos datumos. Papildu informācija par valsts pārbaudes darbiem pieejama VISC (Valsts izglītības satura centrs) tīmekļa vietnē.

 

Informāciju sagatavoja:
Izglītības pārvaldes vispārējās izglītības speciāliste
Inguna Mūsiņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi