×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-03-10
Siguldas novads gatavojas Dziesmu un Deju svētkiem un iepazīstina ar kolektīviem

Siguldas novads gatavojas Dziesmu un Deju svētkiem un uzsāk iepazīstināšanu ar novada kolektīviem, kas svētkos pārstāvēs Siguldas novadu.

Šovasar, no 30. jūnija līdz 9. jūlijam, notiek XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki. Siguldas novadu svētkos pārstāvēs 43 kolektīvi – gan amatiermākslas kolektīvi, gan skolu kolektīvi: 9 kori, 17 deju kolektīvi, 4 folkloras kopas un 4 orķestri, 7 tautas lietišķās mākslas studijas, 1 amatierteātris un 1 vokālais ansamblis.

Svētki tuvojas, un tāpēc Siguldas novada Kultūras centrs aizsāk iepazīstināšanu ar topošajiem svētku dalībniekiem, kultūras centra “Siguldas devons” Facebook lapā divas reizes nedēļā publicējot nelielu aprakstu par kolektīvu un ieskatu kolektīva mēģinājumu procesā, kas tapis, pateicoties fotogrāfei Gintai Zīvertei. Līdz Dziesmu un Deju svētku atklāšanai būsim iepazinušies ar visiem novada svētku dalībniekiem – gan tiem, kas darbojas Siguldā un Mālpilī, gan tiem, kas pārstāv Allažus, Raganu, Lēdurgu, Inčukalnu un Mori.

Tikmēr paši dalībnieki kopā pulcēsies 2. jūlijā, lai līdz ar pašvaldības vadību Rīgā dižotos svētku 150. jubilejas gada gājienā. Bet pārējo svētku laiku kolektīvi aizvadīs gan intensīvos mēģinājumos, gan krāšņos koncertos kopā būšanas un kopā jušanas zīmē.

Svētku ietvaros notiks gan lielkoncerti Mežaparka estrādē un Daugavas stadionā, gan folkloras diena Vērmanes parkā, tautas lietišķo studiju izstāde, amatierteātru izrādes, pūtēju orķestru, vokālo un koklētāju ansambļu koncerti un dažādi citi koncerti parkos, kultūras centros, baznīcās  un citviet Rīgā.

Dziesmu svētku tradīcijas 150. jubilejas gadā svētki solās būt patiesi iespaidīgi – tiem kopumā gatavojas aptuveni 1700 kolektīvu – gan Latvijā, gan ārpus tās robežām! Šobrīd aktīvi notiek svētku dalībnieku reģistrēšanās svētku organizatora – Nacionālā Kultūras centra – izstrādātā lietotnē. Siguldas novadu svētkos pārstāvēs aptuveni 1600 dalībnieku.

Ceļā uz Vispārējiem Dziesmu un Deju svētkiem kolektīvi gatavojas jau sen, un pavasarī tradicionāli notiek arī spēku pārbaude skatēs. Šajā nedēļas nogalē notiks pat vairākās – deju kolektīvi no Siguldas un Ādažu novada pulcēsies Mālpilī, kur notiks deju lieluzveduma “Mūžīgais dzinējs” un latviešu skatuviskās dejas lielkoncerta “Balts” deju kolektīvu koprepertuāra pārbaudes un svētku dalībnieku atlases skate. Skates sākums Mālpils Tautas namā ir plkst. 17.00 un to apmeklēt aicināti visi, kas ilgojas izbaudīt deju svētku sajūtu.

Savukārt Inčukalna Tautas nama amatierteātris dosies uz Latvijas amatierteātru skates “Gada izrāde” finālu, kas notiks Jūrmalas Kultūras centrā. Nākamajā nedēļā uz skati pošas pūtēji orķestri. Martā notiek arī darbu atlase tautas lietišķās mākslas izstādei “Mēs”, bet aprīlī – koru skates.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi