×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-03-15
Lēdurgas jaunieši viesojas Erasmus+ projekta ietvaros Rumānijā

Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas izglītojamie Linda Špīsa, Anete Rehtšprehere, Domeniks Seipuls, Ralfs Kronbergs un  skolotājas Ilze Tauriņa un Eva Keiša no 6. līdz 10. martam piedalījās Erasmus+ projekta KA210-SCH “Save Environment with 3R” ceturtajā projekta mobilitātē, kura notika Rumānijā Huši pilsētā.

Šajā reizē neierasti bija tas, ka dalībnieki no Rumānijas un Latvijas projekta aktivitātēs darbojās klātienē, bet partneri no Iskenderunas un Dortiolas (Turcija) – attālināti.

Galvenā tēma, kuru pētīja projekta dalībnieki, bija “Samazināšana – ilgtspējas pirmais solis”.

Teorētiskajās nodarbībās skolēni uzzināja par enerģijas, resursu un piesārņojuma samazināšanas nepieciešamību. Praktiski darbojoties grupās, skolēni aprēķināja savu oglekļa pēdu, salīdzināja to ar vidējo rādītāju pasaulē, Eiropā un partneru valstīs, meklēja risinājumus tās samazināšanai, domājot par savu ikdienu un ieradumiem – pārtikas patēriņu, mājokli, transportu un sadzīvi.

Savas idejas par atkritumu samazināšanas iespējām ikdienā projekta dalībnieki apkopoja un izveidoja skrejlapiņas, kuras dalīja Huši pilsētas iedzīvotājiem. Šāda veida aktivitātē mūsu skolēni piedalījās pirmoreiz.

Projekta dalībnieki tika iepazīstināti ar Huši ūdens attīrīšanas stacijas darbības diviem posmiem. Skolēni bija pārsteigti par garo un sarežģīto ceļu, līdz pilsētas iedzīvotāji saņem tīru dzeramo ūdeni.

Notika arī oficiāla tikšanās ar Huši pilsētas mēru, kuras laikā projekta dalībnieki tika iepazīstināti ar pilsētas projektiem, kas vērsti uz piesārņojuma samazināšanu un dabas resursu racionālu izmantošanu. Līdztekus projekta galvenajai tēmai tika dota iespēja iepazīt arī rumāņu tradīcijas, kultūru, izglītības sistēmu un izbaudīt viņu viesmīlību.

Skolēni apmeklēja Rumānijas otru lielāko  pilsētu Jaši. Īpaši dalībniekus iespaidoja Jaši kultūras pils, kurā apskatāmi vairāki muzeji. Projekta dalībnieki viesojās Jaši Botāniskajā dārzā, kas priecēja ar savu plašumu un augu daudzveidību. Skolēni kopā ar Botāniskā dārza gidi diskutēja par klimata pārmaiņu straujo ietekmi uz augiem.

Projekta dalībnieki apmeklēja Ioan Korivan tehnisko vidusskolu un Mihaila Sadoveanu vidusskolu (Huši).

Projekta dalībnieki ir pateicīgi par jauko sagaidīšanu skolā ( Seminarul Teologic Ortodox ‘’Sf.Ioan Gura de Aur’’), par muzikālo priekšnesumu  un sirsnīgo gaisotni Starptautiskajā Sieviešu dienā, kopīgo grilēšanas ballīti piepilsētas dārzā, par pēdējām kopīgajām pusdienām mūzikas pavadījumā, kā arī par viesģimeņu rūpēm.

Informāciju sagatavoja Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas skolotāja Ilze Tauriņa.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi