×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-03-18
Noskaidroti “Siguldas novada Uzņēmēju gada balvas 2022” laureāti

Piektdien, 17. martā, kultūras centrā “Siguldas devons” pulcējās novada uzņēmīgākie, radošākie un aktīvākie komersanti, kuru darbība 2022. gadā ir bijusi īpaši pamanāma un novērtēta sabiedrības vidū. Suminot 12 novada uzņēmumus, šogad apbalvošanas ceremonijas “Siguldas novada Uzņēmēju gada balva 2022” temats bija “Rūgts”, kā kāzās un kopdzīvē pienākas, akcentēta kopābūšana, ciešas attiecības un savstarpējā cieņa.

Novērtējot novada uzņēmējus, balvas laureātiem 12 dažādās nominācijās pasniedza Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa un mākslinieks Ralfs Eilands, bet pasākuma vadītāja lomā iejutās Valters Krauze. Savukārt pēc sumināšanas laureātus priecēja grupa “Zelta vilks”.

“Šī vakara radošais formāts – kāzas, iespējams, pirmajā brīdī var šķist nepiemērots, bet, ja padomā, tad dziļākajā būtībā ir ļoti daudz līdzību ar uzņēmējdarbību! Kāzas ir fakta konstatācija, ka ir izveidojušās pietiekami ciešas attiecības, kuras vēlams turpināt un nepieciešama šo attiecību tālāka attīstība. Tā ir apziņa un vēlme doties kopā, esot cieši roku rokā. Tā ir apņemšanas un solījums, kopīgi risināt problēmas un atbalstīt vienam otru. Katrās kāzās ir savi goda viesi, mums šovakar tie ir “Uzņēmēju gada balvas” nominanti, kuriem mēs sakām paldies par ieguldījumu,” uzsvēra Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa.

Pašvaldības apbalvojumu “Siguldas novada Uzņēmēju gada balva 2022” saņēma:

  • Ģimenes uzņēmums SIA “Mālpils ZemeNes nominācija “Novada popularizētājs”.

Zemeņu audzēšana, kā paši saimnieki saka, ir dzīvesveids, ne darbs. Šī nodarbošanās tiek praktizēta jau 30 gadus, kas tiek realizēta 24 hektāru zemes platībā. Saimniecībā 8 hektāru platībā tiek audzētas arī krūmcidonijas, no kurām tiek ražoti visdažādākie gardumi. Uzņēmuma īpašnieki ir aktīvi, atsaucīgi un iesaistās dažādās sabiedriskās aktivitātēs. Viens no pasākumiem, kas zināms ne tikai novadniekiem, bet plašākā mērogā, ko sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību organizē uzņēmuma saimnieki, ir “Mālpils Zemeņu svētki”, kas šogad norisināsies 1. jūlijā.

“Kūkas Gardas” ir uzņēmuma preču zīme, ar kuru tas ir plašāk zināms sabiedrībai un saviem klientiem. Uzņēmuma īpašniece Amanda Ozoliņa kūku cepšanu uzsāka kā mājražotāja, darbojoties nelielā mājas virtuvē. Tagad tas ir kļuvis par darbīgu un uzticamu ražošanas uzņēmumu, kur ikdienas darbi tiek veikti stabilā komandā. Darbinieku skaits uzņēmumā ar katru gadu ir palielinājies, kas tagad sastāv no astoņiem meistarīgiem konditoriem. Uzņēmuma pamatvērtība ir saliedēts kolektīvs un labākās Latvijā ražotās izejvielas, kas tiek izmantotas kvalitatīva produkta radīšanai. Uzņēmuma īpašniece Amanda Ozoliņa ir enerģiska, radoša un atsaucīga, aktīvi iesaistās labdarības akcijās. Kūku receptes un pieredzes stāsti ir apkopoti Amandas izdotajā grāmatā “Kūku Karaliene”. Uzņēmuma vadītāja un pārstāvji aktīvi piedalās arī izstādēs, pērn uzņēmums piedalījās izstādē Ķīpsalā “Riga Food” un starptautiskā izstādē Dubajā.

“Siguldas Zoo” savu aktīvo darbību uzsāka 2022. gada jūnijā un atrodas Gaujas Nacionālā parka ainavā – Krimuldas pagastā, kas ir ierīkots 11 hektāru plašā dabas teritorijā. Tas ir lielākais privātais zooloģiskas dārzs Latvijā, kura īpašnieks un ideju īstenotājs ir pozitīvais un enerģiskais Sandijs Baļčūns, taču ideja par zoodārzu esot radusies kaimiņu dēlam Danielam. Zoodārzs ir ikdiena, kur tiek pavadītas visas brīvdienas un svētki. Sandija Baļčūna lielais balsts un palīgs ir sieva Monta un mazie palīgi – trīs bērni. Zoodārza izveidošana ir pozitīvs pienesums novadā, kas veido atšķirīgu un jaunu pakalpojuma veidu, ko apmeklēt gan novada iedzīvotājiem, gan viesiem. 

  • Kebab Factorynominācija “Novada viesmīlīgākais”.

2019. gadā Siguldā, Jāņa tirgū, tika atvērta jauna ēdināšanas vieta “Kebab Factory”, kuras īpašnieks ir Edgars Kroģeris. “Kebab Factory” piedāvā sulīgus kebabus, kuru izcelsmes vieta ir tuvie austrumi un, kuri kļuvuši populāri arī Latvijā. Novada viesmīlīgākais uzņēmums piedāvā arī liellopa un vistas burgerus ar dažādām piedevām un citas populārās uzkodas – vistas spārniņus un kartupeļus ar garnējumiem visām gaumēm. Ēdienu piedāvājumam paralēli tiek domāts arī par viesmīlīgu klientu uzņemšanu, par ko atzinīgi atsaucas arī apmeklētāji, novērtējot personālu.

  • ZS “MAZLAURInominācija “Novada lauksaimnieks”. Zemnieku saimniecība saņēma arī Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Veicināšanas balvu.

Saimniecības kopējās zemes platības ir 150 hektāri, un saimnieks Māris Rehtšprehers ikdienā rūpējas par 80 slaucamām govīm. Saimniecībā 2016. gadā tika uzsākta siera ražošana. Siers ir unikāls ar to, ka tiek ražots no tikko slaukta, nepasterizēta un  nedzesēta govs piena. “Goudas” un “Taleggio” tipa sieri tiek ražoti pēc itāļu receptēm un tiek gatavināti 2–4 mēnešus, pielietojot tradicionālas metodes. Zemnieku saimniecībā tiek piedāvātas arī ekskursijas, viesiem tiek pastāstīts par “Rehtšprehera sieru” un tā tapšanu, piedāvājot arī astoņu siera veidu degustāciju. Saimnieks ir dzimis un audzis Siguldā, bet par turpmāko dzīvesvietu ir izvēlējies vectēva mājas Lēdurgas pagastā, kur arī vada “Mazlauri” saimniecību.

  • SIA “KVISTnominācija “Novada eksportētājs”.

“KVIST” ir daļa no starptautiskas uzņēmumu grupas, kurā iekļaujas arī “Kvist Industries” ar centrālo biroju Dānijā. Uzņēmums “KVIST” savu darbību Latvijā, Mālpils pagastā, uzsāka 2011. gadā, tā īpašnieks ir Kvists Sorens (Kvist Soren). Uzņēmums ir viens no lielākajiem uzņēmumiem ne tikai Mālpils pagastā, bet arī Siguldas novadā. Darbinieku skaits uzņēmumā 2021. gadā bija sasniedzis 707 nodarbinātās personas. 100 % no uzņēmuma saražotā produkcija, kas ir augstas kvalitātes mēbeles, tiek eksportētas. 85 % no produkcijas tiek eksportēta uz Eiropu. Latvijā tapušās mēbeles eksportē arī uz Kanādu, Austrāliju un Ķīnu.

Siguldas tirgus, tautā tiek saukts un atpazīstams kā vecais tirgus, pēdējos gadus jūtami ir atdzīvojies, un tam dota otrā elpa. Teritorija manāmi tiek labiekārtota un uzlabota, tirgus placī paralēli pamatdarbībai tiek organizēti dažādi tematiski pasākumi. Tur paplašinājies arī telpu nomnieku skaits, viens no tiem ir daudziem zināmais “Ezītis Miglā”. Izmaiņas tirgus teritorijā atzinīgi novērtē arī tirgus apmeklētāji, ar jauno veidolu tas ir daudz tīkamāks un arī aktīvāk tiek apmeklēts. Uzņēmums tirgus teritorijas attīstībā ieguldījis 500 tūkstošus eiro.

  • SIA “NutriBoomnominācija “Novada inovācija”. Uzņēmums saņēma arī Attīstības finanšu institūcijas “Altum” Simpātiju balvu.

“NutriBoom” īpašniece Ilze Kalniņa ir studējusi Latvijas Universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātē, kur arī radusies ideja par produktu pārstrādi, izmantojot inovatīvo pieeju. Uzņēmumā tiek ražoti auksti kaltēti veselīgie našķi no augļiem, dārzeņiem un ogām ar liofilizācijas tehnoloģiju. Liofilizācija pamatā ir žāvēšana vai kaltēšana saldējot vakuuma vidē, saglabājot produkta dabīgās vērtības. 2022. gadā ir izstrādāts jauns inovatīvs produkts – liofilizēts saldējums. Siguldas novada pašvaldība jau divus gadus uzņēmumu ir virzījusi uz izstādi “Rīga Food”, akcentējot to kā vienu no veiksmīgajiem jaunajiem novada uzņēmumiem pārtikas ražošanā. Uzņēmuma īpašniece ir ne tikai radoša un inovatīvām idejām bagāta, bet arī atsaucīga un iesaistās pašvaldību organizētajos pasākumos.

  • SIA “Visi Varnominācija “Novada labākais darba devējs”.

“Visi Var” ir sociālais uzņēmums. Tā darbības viens no galvenajiem mērķiem ir personu ar invaliditāti, viņu tuvinieku un sociāli mazaizsargāto grupu nodarbinātības veicināšana. 2021. gadā uzņēmumā strādāja desmit darbinieki. Uzņēmuma peļņa no ienākumiem tiek ieguldīta labdarības projektu un sociālā atbalsta īstenošanai, jaunu darba vietu radīšanai un nepieciešamā aprīkojuma iegādei. Uzņēmums, kura īpašniece ir Eva Viļķina, ir zināms visā Latvijā un tā reputācija ir tik augstā līmenī, ka tiek likts par paraugu citiem uzņēmumiem. Uzņēmums sadarbojas un kopīgi īsteno dažādas aktivitātes ar valsts, pašvaldības un izglītības iestādēm – nodrošina prakses vietas studentiem un darba vietas skolēniem vasaras brīvlaikā, nodarbina cilvēkus, kuri veic sabiedrisko darbu.

  • Saimnieciskās darbības veicēja Una Brakša nominācija “Novada amatnieks”.

Unu Brakšu novadnieki pazīst kā aizrautīgu un kaislīgu sviesta medus piparkūku meistari. Gardās piparkūkas pircējus priecē jau vairākus gadus, kuras var iegadāties gadatirgos un novada organizētajos tirdziņos. Paralēli piparkūku cepšanai Una Brakša praktizē arī dažādu kūku cepšanu. Novadnieki balvas laureāti raksturo kā pozitīvu un laipnu saimnieci.

  • SIA “Eko Latvijanominācija “Novada zaļais”. Uzņēmums saņēma arī Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Veicināšanas balvu.

Uzņēmuma īpašnieks Raitis Rodiņš, ir aktīvs lauksaimnieks, kas ir izveidojis arī kooperatīvu “EkoLogisks.lv”, kuras vīzija ir būt vadošajam bioloģiski audzētu dārzeņu audzētājam. Piepildīt Latvijas tirgu un veicināt Latvijā ražotās produkcijas eksportu; apvienot Latvijas bioloģiskos lauksaimniekus, kā arī veicināt lauksaimnieku savstarpēju sadarbību, lai veidotu spēcīgu bioloģiskās pārtikas ražotāju grupu – tās ir pāris no uzņēmuma vērtībām un mērķiem. SIA “Eko Latvija” saimniecībā tiek bioloģiski audzēti – kartupeļi, burkāni, kāļi, rutki, rāceņi, ķirbji, lauka pupas un citi dārzeņi.

  • SIA “Wake Mālpilsnominācija “Novada aizrautība”.

2019. gadā Mālpilī izveidotais veikborda parks, kura īpašnieks ir Pēteris Kaukulis, piedāvā “Wakestation” kabeļa sistēmu un ūdens konstrukciju parku. Tā ir vēl viena vieta Siguldas novadā, kur aktīvi ar aizrautību pavadīt laiku gan ģimenes, gan draugu lokā. “Wake Mālpils” iespējams iznomāt SUP dēļus, pludmales volejbola laukumu, kā arī visu veikparku privātām ballītēm. Šāda veida aktīvās atpūtas vietas novadu veido vēl interesantāku un pievilcīgāku, kas piesaista un aizrauj novada viesus un apmeklētājus.

Lai noskaidrotu potenciālos 2022. gada nominantus, tika iesaistīta arī sabiedrība. Iedzīvotāji un uzņēmēji pretendentus varēja pieteikt no 2022  gada 8. novembra līdz 8. decembrim, aizpildot anketu gan digitālā, gan drukātā veidā. Anketas iesniedza 268 respondenti, pieteikumu atbilstības un nominantu izvērtēšanu veica Apbalvojuma vērtēšanas komisija. Apbalvojums “Siguldas novada Uzņēmēju gada balva 2022” uzņēmējiem tika pasniegts jau vienpadsmito gadu.

Pasākuma producente: Ilze Jakubovska.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi