×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-03-21
Aicina skolēnus pieteikties vasaras nodarbinātības programmai

Skolēnus vecumā no 13  līdz 14 gadiem Siguldas novada pašvaldība no 1. aprīļa  līdz 30. aprīlim aicina pieteikties darbam, elektroniski aizpildot pieteikuma anketu: https://e.sigulda.lv/nodarbinatiba#gotoh1.

Siguldas novada pašvaldības apkopotās darbavietas pieejamas šeit. Darbavietas tiks nodrošinātas pašvaldības iestādēs un struktūrvienībās, kā arī komersantu, biedrību vai nodibinājumu darbavietās, kuri būs noslēguši ar pašvaldību vienošanos par nodarbinātības organizēšanu.

Savukārt komersantus, biedrības vai nodibinājums un skolēnus vecumā no 15 līdz 19 gadiem  aicinām iesaistīties Nodarbinātības valsts aģentūras (turpmāk – NVA) skolēnu nodarbinātības programmā. NVA programmā skolēns var strādāt vienu mēnesi. Atalgojums ir valstī noteiktās minimālās darba samaksas apmērā par pilnu nostrādāto darba laiku mēnesī. Pašvaldība  komersantiem, biedrībām vai nodibinājumiem, kuri ar pašvaldību būs noslēguši līgumu, apmaksās 50 % no NVA nodarbinātības programmā iesaistīto Siguldas novada skolēnu darba algas.

Galvenie nosacījumi kārtībai, kādā Siguldas novadā tiek organizēta skolēnu nodarbinātība vasaras brīvlaikā skolēniem vecumā no 13 līdz 14 gadiem, pieejami pašvaldības tīmekļa vietnes sadaļā “Izglītība”  –  “Dokumenti”

1. Skolēnu nodarbinātība tiek nodrošināta tikai Siguldas novadā deklarētiem skolēniem, kuri iegūst izglītību vispārējās vai profesionālās izglītības iestādēs.
2. Skolēni vecumā no 13 gadiem (pilni 13 gadi, stājoties darbā) līdz 14 gadiem strādā Pašvaldības iestādēs un struktūrvienībās, kā arī komersantu, biedrību vai nodibinājumu nodrošinātajās darbavietās, kuri noslēguši ar Pašvaldību vienošanos par nodarbinātības organizēšanu, – četras stundas dienā – divas nedēļas, saņemot atlīdzību no valstī noteiktās minimālās darba algas par faktiski nostrādāto laiku.
3. Skolēnu vecumā no 13 gadiem līdz 14 gadiem pieteikšanas kārtība nodarbinātībai:

  • pieteikšanās tiek izsludināta pašvaldības tīmekļa vietnē kārtējā kalendārajā gadā no 1. aprīļa līdz 30. aprīlim;
  • pieteikt skolēnu darbam var, aizpildot elektroniski pieteikumu anketu pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv; nepilngadīga skolēna likumīgais pārstāvis – māte, tēvs vai persona, kas realizē skolēna aizgādību;
  •  likumiskā pārstāvja pienākums ir iesniegumu aizpildīt sadarbībā ar skolēnu

4. Pašvaldības izveidotā farba grupa līdz kārtējā gada 20. maijam izvērtē skolēnu vecumā no 13 līdz 14 gadiem pieteikumu anketas.
5. Ja darbavietu skaits ir mazāks par skolēnu skaitu, kuri pieteikušies darbam, primāri darbavietas tiek nodrošinātas skolēniem no tām ģimenēm, kuras ir tiesīgas saņemt pašvaldības sociālo palīdzību.
6. Norīkojumu darbavietai nosūta uz skolēna iesniegumā norādīto e-pasta adresi līdz 22. maijam; pēc informācijas saņemšanas skolēnam jāsazinās ar darba devēju par iespēju noslēgt darba līgumu.
7Kritēriji darba atteikumam:

  • skolēns ir jaunāks par 13 gadiem vai vecāks par 15 gadiem;
  • skolēns nemācās nevienā vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē;
  • skolēns nav deklarēts Siguldas novada administratīvajā teritorijā;
  • ja darbavietu skaits ir mazāks par skolēnu skaitu, kuri pieteikušies darbam.

Skolēnus vecumā no 15 līdz 19 gadiem aicinām pieteikties darbam NVA organizētajā skolēnu nodarbinātības programmā. Skolēnu pieteikšanos dalībai NVA vasaras nodarbinātības programmā plānots uzsākt maija pirmajā nedēļā, pieteikties dalībai pasākumā skolēni varēs elektroniski, aizpildot pieteikuma anketu NVA tīmekļa vietnē www.nva.gov.lv.

Siguldas novada pašvaldība, sadarbojoties ar novada uzņēmējiem, kopš 2010. gada īsteno skolēnu nodarbinātības programmu, sniedzot iespēju novadā deklarētiem jauniešiem apgūt pirmās darba prasmes un lietderīgi izmantot vasaras brīvlaiku.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi