×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-03-29
Aprīlī uzsāks seriāla filmēšanu “Pansija pilī”

Šā gada pavasarī intensīvu filmēšanas procesu sāk vairāki projekti no tiem, kas finansiālu atbalstu ražošanai saņēmuši no Kultūras ministrijas piesaistītā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finanšu instrumenta REACT-EU; NKC konkursā tika atbalstītas četras spēlfilmas, četras daudzsēriju filmas, tai skaitā arī astoņu sēriju filma “Pansija pilī” un viena pilnmetrāžas dokumentālā filma.

Aprīlī filmēšanas periodu sāks studijā “Mistrus Media” veidots projekts – astoņu sēriju filma “Pansija pilī”, kas veidota pēc Anšlava Eglīša “atmiņu romāna” motīviem. Stāsta centrā ir Latvijas kultūras vēsturē nozīmīgas personas – Anšlava Eglīša tēvs Viktors Eglītis un viņa dzīvesbiedre Hilda Vīka, arī Anšlavs un viņa jaunākais brālis Vidvuds. 20. gadsimta 20. gados ģimenei valsts piešķir īpašumā nolaistu muižiņu ar visiem tās dīvainajiem iemītniekiem, un Rīgas inteliģentu ģimene vienu vasaru pavada aizraujošos un komiskos notikumos – tie tiks atklāti septiņās sērijās, bet astotā, dokumentālā sērija, izsekos konkrēto vēsturisko personāžu un vēsturisko vietu likteņiem.

Sekojot studijas jau veiksmīgi aprobētajai metodei, kas tika izmēģināta daudzsēriju filmā “Emīlija, Latvijas preses karaliene”, arī šim seriālam piesaistīti vairāki režisori – Andis Mizišs, Marta Elīna Martinsone un Dāvis Sīmanis, dokumentālo sēriju veidos Gints Grūbe –, seriāla operators ir Andrejs Rudzāts, māksliniece – Kristīne Jurjāne, scenāristi – Ivo Briedis un Tabita Rudzāte. Lomām izvēlēti un šobrīd tiek apstiprināti dažādu paaudžu aktieri, filmēšana notiks visu vasaru Kurzemē, Kuldīgas apkārtnē. Seriāls top sadarbībā ar straumēšanas platformu Go3 un televīzijas kanālu TV3, uz ekrāniem tas nonāks 2024. gada janvārī.

Ar ERAF REACT-EU atbalstu veidotās filmas uz kinoekrāniem nonāks 2024. gadā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi