×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-03
Maijā Siguldā norisināsies Latvijas Stādu parāde 2023

Latvijas Stādu parāde Siguldas svētku laukumā norisināsies šī gada 5. un 6. maijā. Pasākumā piedalīsies stādu audzētāji tikai no Latvijas, popularizējot un izceļot nacionālo stādu audzēšanas nozari, tādējādi atbalstot tajā strādājošos.

Šogad Latvijas Stādu parādē piedalīsies ap 150 stādu audzētāju no visiem valsts reģioniem, veidojot plašāko nacionālo stādu gadatirgu un ne tikai, jo apmeklētājiem būs iespēja iegādāties Latvijas amatnieku ražojumus, dārza tehniku, piedalīties labdarības izsolē, kur tiks piedāvāti retie augi.

19. Latvijas Stādu parādes tēma ir karuselis dārzā, aicinot audzētavas izrādīt visu krāšņumu, ko izaudzējušas katram dārza mīlim, īpaši pēc pēdējiem izaicinājumu pilnajiem gadiem.

Latvijas Universitātes (LU) Rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētava “Babīte”, kas Stādu parādē piedalās jau kopš tās pirmsākumiem katru gadu sniedz iespēju apmeklētājiem iegādāties unikālas, pašu veidotas rododendru šķirnes un arī šogad būs pieejami dažādi jauni, iepriekš neredzēti stādi.

No ziemciešu audzētājiem stādu audzētavas “Kalbene” Stādu parādē tiks piedāvātas retas un interesantas ziemcietes, piemēram, lielākās liliju grupas pārstāves – trīsmetrīgās Himalaju milzu lilijas. Pircējiem saistošas noteikti būs unikālās graudzāles ar pilnīgi melnām lapām, kā arī tās, kuras ziedēšanas laikā izskatās kā rozā mākonis. Savukārt, stādaudzētava “Baižas” sola jaunumus gan priekš sevis, gan saviem klientiem un var palielīties ar stādiem, kas būs izcili kapu apstādījumos. “Baižu” pārstāvji ir optimistiski un pozitīvu cerību noskaņoti: “Jebkurš stādu mīlis vēlas atrast ko jaunu, interesantu, un mūsu mērķis ir viņiem to sniegt.”

Savukārt augļu koku un ogulāju audzētāji SIA “Meristēmas” atzīst, ka cilvēki saprot, ka grib ieguldīt daudzgadīgos stādījumos. Liels pieprasījums šobrīd ir pēc jaunāko augļu koku šķirnēm, jo novērojumi liecina, ka cilvēkus māc bažas vai spēs atļauties cauru gadu sevi nodrošināt ar augļiem, kas tiek pirkti veikalā, ņemot vērā pieaugošās cenas, nemaz nerunājot par paša augļa kvalitāti, tāpēc arī ir šī vēlme pēc savu dārzu iekopšanas.

Kā katru gadu, Latvijas mežu kokaudzētavas priecēs Stādu parādi ar augstas kvalitātes selekcionētiem skuju kokiem – priedēm un eglēm, kā arī Latvijas selekcionāru radītajām Japānas krūmcidoniju šķirnēm.

19. Latvijas Stādu parāde piedāvās: Latvijā audzētus stādus; stādu izsoli; stādu garderobi; amatnieku un mājražotāju gadatirgu, dārza preces un tehniku; stādu audzētāju veidotus ekspozīciju stendus; Kalsnavas arborētums priecēs bērnus un pieaugušos ar dažādām atraktīvām un izglītojošām spēlēm; baudīt nobraucienu pa rodeļu trasi, braucienu ar trošu vagoniņu, vizināšanos ar automašīnītēm mazajiem apmeklētājiem, panorāmas ratu (maksas pasākumi).

Ieeja pasākumā un auto stāvvietas visām ģimenēm bez maksas.

19. Latvijas Stādu parādi rīko nodibinājums “Stādu un kūdras inovāciju fonds” (SKIF) sadarbībā ar Stādu audzētāju biedrību un Siguldas novada pašvaldību.                                                                                      

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Stādu parādes projekta vadītāja
Sabīna Alta 

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi