×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-04
Siguldas novada bibliotēkā eksponēta “Muminu ģimene no Somijas”

Siguldas novada bibliotēkā atvērta ceļojošā izstāde “Muminu ģimene no Somijas”. Siguldas novada bibliotēka līdz 29. aprīlim aicina iepazīt trollīšu muminu pasauli – trollīši Mumini ir pasaulē pazīstamākie somu bērnu grāmatu varoņi.

Mumini ir skandināvu troļļu ģimene, balti, apaļīgi un ar lielu purnu, kas rada līdzību ar nīlzirgiem. Viņiem ir daudz draugu, ar kuriem notiek dažādi atgadījumi un piedzīvojumi. Šķiet, ikviens lasījis par trollīti Muminu un viņa ģimeni – omulīgo Mumina mammu, piedzīvojumu meklētāju Mumina tēti, kā arī svilpasti, murmuļus, bumbulīti un ķiparus. Izstādē eksponētas Tūves Jānsones sarakstītās un ilustrētās grāmatas par trollīti Muminu, dažādas rotaļlietas, kas saistītas ar Muminiem, bērnu apģērbi un trauki, uz kuriem tie attēloti.

Trollīšu Muminu izstādi ir veidojis Somijas Institūts Igaunijā sadarbībā ar partneriem: trollīšu Muminu autortiesību turētāju Moomin Characters, izdevniecību grāmatām zviedru valodā Schildts&Soderstrom, kā arī trollīšu Muminu žurnāla izdevēju izdevniecību Egmont. Trollīši Mumini palīdz pasaulei iepazīties ar somu kultūru. Izstādes sadarbības partneris Latvijā ir Somijas vēstniecība Rīgā.

Par Muminiem un Tūvi Jānsoni
Brīnišķīgos un jaukos varoņus no Muminu ielejas ir radījusi somu rakstniece un māksliniece Tūve Jānsone (1914–2001). Mumini jau vairākus gadu desmitus priecē un sajūsmina mazos lasītājus visā pasaulē. Latviešu lasītājs par Muminu uzzināja 1968. gadā, kad tika izdota pirmā tulkotā rakstnieces grāmata “Neredzamais bērns un citi stāsti”. Tūve Jānsone ir sarakstījusi 13 grāmatas par Muminiem, un tās tulkotas vairāk nekā 40 valodās. Par Muminiem ir radītas filmas, televīzijas raidījumi, animācijas filmas, dziesmas un pat Muminu opera.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi