×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-06
Šonedēļ Siguldas novadā: 7. Šūpoļu festivāls un citas Lieldienu tradīcijām bagātas norises

Vai Tu jau esi saplānojis Lieldienu brīvdienas? Siguldas novadā gaidāmi krāšņi, jautri un pavasarīgi notikumi – izrādes, koncerti, Šūpoļu festivāls, Lieldienu tirgus ar plašu produktu piedāvājumu, amatu meistaru darinājumiem un gardumiem dažādām gaumēm – sākot ar tradicionālām Lieldienu olām un beidzot ar ukraiņu boršču! Iespēja izskriet tradicionālo Zaķu skrējienu, piedalīties olu olimpiādē un uzgrauzt sulīgus burkānus, kā arī baudīt sauli, dabu un iešūpot pavasari uz pilnu klapi vairāk nekā 100 dažādās šūpolēs. Nepalaid garām – Zaķi šūpojas Siguldā!

 

Ceturtdien, 6. aprīlī

No 6. līdz 10. aprīlim Mālpils parkā būs iespēja doties Lieldienu tradīciju takā. Viss, kas nepieciešams, ir viedtālrunis ar interneta pieslēgumu un QR kodu lasītāju, kā arī labs garastāvoklis un raits solis. Dalība – bez maksas.

Plkst. 10.00 līdz 15.00 Siguldas pagasta Kultūras namā Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Pierīgas birojs aicina piedalīties bezmaksas informatīvajā seminārā “Aktuālā informācija par 2023. gada platību maksājumiem”. Semināra ietvaros aktuāla informācija par tiešo maksājumu vispārējiem nosacījumiem, ekoshēmām, agrovides, bioloģiskās lauksaimniecības un BDUZ atbalsta nosacījumiem.

Plkst. 12.00 Inčukalna bibliotēkā norisināties radošā darbnīca “Lieldienu taureņi”. 

Plkst. 13.00 Siguldas novada bibliotēkā gaidāma Lielās dienas apgleznošanas radošā darbnīca bērniem.

Plkst. 18.00 Vangažu Evaņģēliski luteriskajā baznīcā norisināsies Zaļās Ceturtdienas dievkalpojums.

Plkst. 19.00 Romas Katoļu baznīcas Siguldas draudzē notiks Kunga pēdējo vakariņu Svētā Mise.

Plkst. 19.00 Evaņģēliski luteriskajā Siguldas Sv. Bērtuļa draudzē varēs piedalīties Zaļās Ceturtdienas dievkalpojumā.

Plkst. 19.00 Zaļās Ceturtdienas dievkalpojums norisināsies arī Krimuldas Evaņģēliski luteriskā baznīcā.

 

Piektdien, 7. aprīlī

Plkst. 10.00 Vangažu Evaņģēliski luteriskajā baznīcā norisināsies Lielās piektdienas dievkalpojums.

Plkst. 11.00 Evaņģēliski luteriskajā Siguldas Sv. Bērtuļa draudzēnotiks dievkalpojumi – Lielā piektdiena-Pasha un plkst. 13.00 – Ekumēniskais krusta gājiens.

Plkst. 11.00 Turaidas Evaņģēliski luteriskajā draudzē norisināsies Lielās piektdienas dievkalpojums.

No plkst. 13.00 Romas Katoļu baznīcas Siguldas draudzē notiks Lieldienu garīgo pasākumu kopums. Ekumēniskais Krustaceļš (no Siguldas luterāņu baznīcas caur pilsētu līdz katoļu dievnamam), plkst. 16.00 Kunga Ciešanu dievkalpojums, līdz plkst. 19.00 – Adorācija.

Plkst. 19.00 Krimuldas Evaņģēliski luteriskā baznīcā risināsies Lielās piektdienas dievkalpojums.

 

Sestdien, 8. aprīlī

Plkst. 9.00 Inčukalna Sporta centrā norisināsies Lieldienu turnīrs florbolā 3x3. Iepriekšēja pieteikšanās līdz 6. aprīļa plkst. 17.00, rakstot uz e-pasta adresi girts.bunkus@gmail.com vai sūtot īsziņu uz tālruņa numuru 26528573.

Plkst. 10.00 Siguldas 1. pamatskolas sporta kompleksa lielajā zālē dalībnieki varēs sacensties loka šaušanas sacensībās “Gribas”. Sacensībās var piedalīties visi loku šāvēji atbilstoši IFAA loku stiliem un sacensību nolikumam.

Plkst. 11.00 Septītās dienas adventistu Siguldas draudzē notiks Lieldienu dievkalpojums.

No plkst. 11.00 līdz 14.00 pie Siguldas pagasta Kultūras namā ikviens aicināts pievienoties Lieldienu aktivitātēm kopā ar folkloras kopu “Putni”. Mazākos apmeklētājus priecēs trušu un mājputnu dārzs, darbosies olu krāsošanas darbnīca. Dalība – bez maksas.

Plkst. 12.00 Inciema estrādē notiks muzikāla Lieldienu izrāde bērniem ar līdzdarbošanos “Otiņas un Krāsiņas Lielā diena”. Pēc izrādes – olu ripināšana ar līdzi paņemtajām olām un citas jautras aktivitātes. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 13.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā ar Latvijā lielākā ziedošā zaķa atklāšanu un tradicionālo Zaķu olimpisko skrējienu. Teju kilometru garajā Zaķu skrējienā no dzelzceļa stacijas līdz Siguldas Svētku laukumam skrējiena dalībniekiem uzturēt sportisko garu palīdzēs novada olimpieši. Jāņem vērā, lai piedalītos skrējienā, ir nepieciešams ērts apģērbs un zaķa ausis, pašu darinātas vai pirktas, līmētas, krāsotas vai grieztas.

No plkst. 13.00 līdz 17.00 Siguldas Svētku laukumā Šūpoļu festivāla apmeklētājiem būs iespēja gan izšūpoties, gan Lieldienu tirgū iegādāties gardumus svētku galdam un noderīgas amata meistaru radītas lietas mājai un dāvanām, kā arī pašam kļūt par amatnieku “Zum-Zum” izzinošajās un radošajās darbnīcās. Tirdziņa apmeklētāji arī šogad varēs nobaudīt nu jau tik populāro ukraiņu boršču un turpināt kopīgi veidot Ukrainai veltītās šūpoles “Brīvības spārni”.

Plkst. 19.00 koncertzālē “Baltais flīģelis”izskanēs vijolnieka Daniila Bulajeva un orķestra “Davinspiro Camerata” koncerts. Koncerts apvienos astoņus mūziķus – oktetu – un Daniila Bulajeva vadībā  atskaņos divus romantisma laika skaņdarbus: Pētera Čaikovska stīgu sekstetu “Atmiņas par Florenci” un Fēliksa Mendelszona stīgu oktetu. Biļetes cena – no 12 līdz 24 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīze” kasēs un tiešsaistē. Ar Siguldas novada ID karti tiek piemērota 20% atlaide, daudzbērnu ģimenēm ar Siguldas novada ID karti un mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņiem – 40% atlaide.

No plkst. 21.00 līdz 24.00 Romas Katoļu baznīcas Siguldas draudzē norisināsies Vīgilijas dievkalpojums.

Plkst. 22.30 Evaņģēliski luteriskajā Siguldas Sv. Bērtuļa draudzē notiks Klusās sestdienas vakara, Lieldienu agrā rīta dievkalpojums.

Plkst. 23.00 Vangažu Evaņģēliski luteriskajā baznīcā norisināsies Nakts Vigiliju dievkalpojums.

 

Svētdien, 9. aprīlī

Plkst. 9.00 Romas Katoļu baznīcas Siguldas draudzē notiks Rezurekcijas dievkalpojums.

Plkst. 10.00 Lieldienu dievkalpojums notiks Vangažu Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, Allažu Evaņģēliski luteriskajā draudzē un Mālpils Evaņģēliski luteriskajā draudzē.

Plkst. 10.00 un plkst. 14.00 Lēdurgas Kultūras namā interesentiem būs iespēja piedalīties Agneses Vīdneres meistarklasē “Lieldienu cepumu rotāšana”. Vietu skaits ierobežots! Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25919156 (līdz 5. aprīlim). Biļetes cena – 5 eiro.

Plkst. 11.00 bērnu laukumā aiz Mālpils Kultūras centra demonstrēs Liepājas ceļojošā leļļu teātra “Maska” muzikālo Lieldienu izrādi “Ola te, ola tur, tikai zaķa nav nekur”. Pēc izrādes varēs iet rotaļās kopā ar folkoras kopu “Mālis”. Ieeja – viena vārīta Lieldienu ola.

Plkst. 11.00 Lieldienu dievkalpojums norisināsies Siguldas baptistu draudzē un Turaidas Evaņģēliski luteriskajā draudzē.

Plkst. 11.00 Lieldienu dievkalpojums notiks Evaņģēliski luteriskajā Siguldas Sv. Bērtuļa draudzē ar draudzes sadraudzību pēc dievkalpojuma.

No plkst. 11.00 līdz 16.00 Siguldā turpināsies Šūpoļu festivāls un Svētku laukumā tirgus jampadracis. Darbosies bezmaksas “Zum-Zum” darbnīcas bērniem, kur mazākie ar vecāku un “Gemoss darbnīcu parks” palīgu līdzdalību varēs meistarot kukaiņu viesnīcu vai mazu čiekuru bitīti.

No plkst. 11.00 līdz 19.00 Siguldas Svētku laukumā Šūpoļu festivāla ietvaros būs iespēja izmērīt drosmi igauņu kīkinga (kiiking) šūpolēs. Ja adrenalīns un lieli augstumi ir tavs izaicinājums, tad šis piedzīvojums ir domāts tieši tev!

Plkst. 12.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 12.00 Lēdurgas dendroparkā risināsies Lieldienu aktivitāte “Augstu šūpoties, tālu lūkoties”. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 12.00 Krimuldas Evaņģēliski luteriskā baznīcā notiks Lieldienu dievkalpojums.

Plkst. 13.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība 2.–6. klašu skolēniem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 13.00 pie Mores Tautas nama gaidāmas Lieldienu lustes lieliem un maziem. Ieejas maksa – viena krāsota Lieldienu ola.

Plkst. 15.00 Aleksandra parka estrādē Inčukalnā viesosies Liepājas ceļojošais leļļu teātris “Maska” un izrādīs muzikālu izrādi bērniem “Ola te, ola tur, tikai zaķa nav nekur”. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 18.30 Lieldienu dievkalpojums Latvijas Jaunapustuliskās baznīcas Siguldas draudzē.

Plkst. 22.30 Evaņģēliski luteriskajā Siguldas Sv. Bērtuļa draudzē notiks Klusās sestdienas vakara, Lieldienu agrā rīta dievkalpojums.

 

Pirmdien, 10. aprīlī

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā, turpinot novadā aizsāktās tradīcijas jau vairāku gadu garumā, notiks Lieldienu volejbola turnīrs, kurā aicināts piedalīties ikviens volejbola entuziasts. Reģistrēšanās no plkst. 9.00. Pieteikšanās sacensībām līdz 8. aprīļa plkst. 20.00, aizpildot pieteikuma anketu. Dalībnieki piesakās individuāli, komandas tiek veidotas uz vietas pasākuma dienā. Papildu informācija sacensību nolikumā.

Plkst. 11.00 Lēdurgas Evaņģēliski luteriskajā draudzē noritēs Kristus Augšāmcelšanās dievkalpojums.

No plkst. 11.00 līdz 14.00 pie Jūdažu Bibliotēkas un sabiedriskā centra būs Lieldienu lustes maziem un lieliem kopā ar jauniešu organizāciju “Nītaureņi”. Būs iespēja tikties ar zaķiem, ar kuriem kopā bērni un ģimenes varēs ļauties Lieldienu spēlēm un rotaļām, būs arī īpašās Lieldienu tradīcijas ar olu ripināšanu, sišanos, šūpošanos, kā arī lielā Lieldienu erudīcijas viktorīna ar gardām balviņām. Līdzi aicinām paņemt stiprāko un krāšņāko Lieldienu olu, kā arī labu noskaņojumu un smaidu mīļai ģimenes kopbildei.

Plkst. 12.00 Krimuldas Sporta centrā norisināsies sportiska aktivitātei visai ģimenei “Sporta ola”. Būs iespēja piedalīties pievilkšanās sacensībās dažādās vecuma grupās. Ģimenes varēs piedalīties olu ripināšanā un olu cīņās, aktivitātē “Trīskājis” un lekšanā ar maisu. Apbalvošana notiks plkst. 15.00 Krimuldas Tautas namā. Pieteikšanās pasākuma norises laikā.

Plkst. 15.00 Krimuldas Tautas namā būs iespēja piedalīties pasākumā “Lieliem un maziem Lieldienu lustes!”. Ieeja – bez maksas.

 

Pasākumiem bagātas četras dienas! Ieplāno savai gaumei atbilstošākās aktivitātes un tiekamies Siguldas novadā!  

 

Atgādinām, ka 8. aprīlī plkst. 13.00 saistībā ar Zaķu olimpisko skrējienu, tiks slēgta Pils iela posmā no Ausekļa ielas līdz Leona Paegles ielai un Leona Paegles iela visā ielas garumā.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi