×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-11
Novadniekiem sasniegumi Vizuāli plastiskās mākslas audzēkņu konkursā

Kā gandrīz katru gadu, arī šogad notika Latvijas profesionālās ievirzes izglītības programmas Vizuāli plastiskā māksla audzēkņu konkurss, kas ir mācību procesa obligāta un neatņemama sastāvdaļa. Šā gada konkursa tēma “Apģērbs ir vēstījums”.

Tā mērķis ir mācību rezultātu izvērtēšana un kultūrizglītības attīstības sekmēšana, veicinot starpdisciplināru tēmu apguvi radošā mācību procesā. Konkurss skolās tiek uztverts ļoti nopietni un dalība tajā aizņem ievērojamu laiku no visa mācību procesa. Darbībā tiek iesaistīti visi audzēkņi no visām vecuma grupām (2.–7. klase). Tas ir milzīgs izaicinājums pedagogiem, kuriem nākas realizēt šos uzdevumus tik plaša vecuma diapazona bērniem, bet nenoliedzami tas bija interesanti. Konkursa uzdevumi bija dot iespēju audzēkņiem iepazīt modes dizainerus un viņu darbu, iepazīties ar mākslas un dizaina piemēriem, aktualitātēm modes industrijā, kā arī izveidot apģērbu kolekciju, paužot konkrētu vēstījumu un pilnveidot audzēkņu pieredzi prezentēt radošā darba ideju.

Uz konkursa otro kārtu tika izvirzīti 13 darbi no visām mūsu novada skolām – Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas (trīs kolekcijas), Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas (trīs kolekcijas), Maijas Pīlāgas Lēdurgas Mūzikas un mākslas skolas (trīs kolekcijas), Mālpils Mūzikas un mākslas skolas (trīs kolekcijas) un Siguldas mākslu skolas “Baltais flīģelis” (četras kolekcijas).

Žūrijai nācās izvērtēt 340 audzēkņu radītus projektus – tērpu kolekcijas, to vizuālās prezentācijas kolāžās, asamblāžās un video formātā no 100 Latvijas skolām. Darbus vērtēja profesionāli modes dizaineri.

Veiksmīgi konkursā piedalījās arī Siguldas novada mūzikas un mākslas skolu mākslas nodaļu audzēkņi, iegūstot trīs atzinības un trīs diplomus.

Dominiks Kaire no Mālpils Mūzikas un mākslas skolas ar savu tērpu “Laimīgā zeme” ieguva diplomu un žūrijas atzinības vārdus: “Izcili. Labs stāsts par vientuļo vilku, kas meklē Laimīgo Zemi Kosmosā. Izstāstīts ar pārliecinošiem vizuālajiem materiāliem, sirsnīgu grafiku un jaudīgiem aksesuāriem. Izcili. Brīnišķīgs video – izteiksmīgs, emocionāls projekta idejas demonstrējums. Autora personības un snieguma nozīme krāšņi atspoguļojas video materiālā, bet modes skates demonstrējumā tas pietrūka tāpat kā aksesuārs – karogs.” Diploms arī Valteram Graudiņam par t-kreklu kolekciju “Pasaule apjukusi”, bet Martinam Jansonam par kolekciju “Nespārdi zemi!” – atzinība. Paldies audzēkņiem un viņu skolotājai Egijai Dambergai!

Mākslu skola “Baltais flīģelis” uz konkursa otro kārtu izvirzīja četrus projektus, no kuriem divi tika iekļauti izstādē Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā. Projekta ar nosaukumu “Vai tu jūties labi?” autores – Dārta Kancīte, Marta Elīza Jaunzeme, Alise Lāce, Gabriela Niedinga un skolotāja Anita Kalniņa saņēmušas konkursa žūrijas atzinību. Žūrijas atzinības vārdi par šo projektu: “Izcili. Aktuāla tēmas izvēle. Izvirzīts apģērbu kolekcijas vēstījums, izvērsti pamatojot izvēli. Apģērbu kolekcijas idejai un stilistikai atbilstošs un izteiksmīgs mākslinieciskais un dizaina risinājums. Izcila darba tehniskā kvalitāte.” Paldies skolotājām Anitai Kalniņai Dacei Andersonei, Dacei Zilverei un Laurai Rostokai!

No Maijas Pīlāgas Lēdurgas mākslas skolas tika nosūtīti trīs projekti. Kolekcija “Daile un klasika”, autore 6. klases audzēkne Linda Misiņa. Linda par savu kolekciju ir saņēmusi konkursa žūrijas atzinību. Žūrijas atzinības vārdi: “Izcili. Veiksmīgs idejas attēlojums planšetē. Apģērbu kolekcijas idejai un stilistikai atbilstoša kopējā projekta vizualizācija. Izteiksmīga, labi uztverama attēlu un teksta laukumu kompozīcija planšetē. Labi. Pārbaudītas vērtības – melnbaltā gamma ar krāsu akcentiem veiksmīgi attēlota planšetē un valkājamajos T kreklos. Izvirzīts apģērbu kolekcijas vēstījums, pamatojot izvēli. Apģērbu kolekcijas idejai un stilistikai atbilstošs mākslinieciskais un dizaina risinājums. Laba darba tehniskā kvalitāte.”

Emīla Zaķa un Artūra Miķelsona darba “Auto dzīve” planšete tika izvēlēta konkursa darbu izstādei “Apģērbs ir vēstījums”, kas tika izstādīta Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā. Paldies skolotājiem Vilnim Mežalam un Sandai Zaķei!

Apsveicam Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas 3. klases audzēkņus Nelliju Pičuginu, Letīciju Arhipovu, Kārli Liepiņu, Paulu Plešu, Nelliju Bušu, Sevaru Plētienu, Dārtu Puzanovu, Noru Pētersoni, kuru izstrādātais projekts “Dzīve kreklā” ir konkursa laureāts un ieguvis diplomu. Žūrijas atzinības vārdi: “Izcili. Ideja laba, asprātīga, rotaļīga un aizraujoša. Drosmīgi un rotaļīgi realizēta. Izcila darba tehniskā kvalitāte. Mākslinieciski izteiksmīga, apģērbu kolekcijas idejai un stilistikai atbilstoša kopējā projekta vizualizācija. Video asprātīgs un jautrs. Uzsvars vairāk ir likts uz rotaļāšanos.” Paldies skolotājai Lienei Kaļvai!

Konkursa laureātu apbalvošana plānota 24. aprīlī Mākslas izglītības kompetences centrā “Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola”. Laureāti apmeklēs arī Latvijas Mākslas akadēmijas Modes dizaina nodaļas studentu skates un tiksies ar konkursa žūriju.

Līdz 21. aprīlim Mākslu izglītības kompetences centrā “Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola” skatāma Valsts konkursa darbu izstāde. Pēc tam izstādes darbi ceļos uz Saldus Mākslas skolu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi