×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-12
Kultūras centrs “Siguldas devons” sestdien aicina uz otro “Kultūr’Kūleni”

Sestdien, 22. aprīlī, no plkst. 11.00 līdz 14.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks otrais “Kultūr’Kūlenis”, kas ir pasākumu cikls ģimenēm un notiek reizi divos mēnešos. Šoreiz pasākuma organizēšanā ir iesaistījušies Ekonomikas un Kultūras augstskolas Kultūras vadības kursa studenti.

Pasākuma atklāšanā plkst. 11.00 varēs noskatīties Rīgas Baleta skolas audzēkņu laikmetīgās dejas izrādi par spēju pielāgoties mainīgajai pasaulei “Viss ir savā vietā”. Pēc izrādes aicinām ikvienu piedalīties dejas meistarklasē, kurā būs iespēja iekustināt ķermeni pavasarim, caur dažādiem improvizācijas uzdevumiem, atrodot savas mīļākās kustības un deju soļus. Lai būtu ērti kustēties un ļauties dejai, līdzi jāņem atbilstošs apģērbs un apavi.

No plkst. 12.00 kopā ar autoriem, māksliniekiem Kristianu Brekti, Modri Svilānu un kuratori, mākslas žurnālisti Augusti Petri, varēs doties ekskursijā starp izstādes “Troksnis” mākslas objektiem un piedalīties radošajā darbnīcā “Klusums troksnī”. Kristians Brekte un Modris Svilāns ir Latvijā atzīts mākslinieku tandēms, kas guvis panākumus arī ārpus valsts robežām. Izstādei radīti unikāli skaņas mākslas objekti, kurus darbina cilvēka kustība. Ekspozīcija ir vairāku gadu pētījumu rezultāts, nesot sabiedrībai nozīmīgu vēstījumu – par to, kā nolietotai sadzīves tehnikai dot atkārtotu iespēju kalpot jauniem mērķiem, cik svarīgi ir pārdomāt klimata izmaiņu jautājumus un apzināt latviešu tautas tradicionālo mūzikas instrumentu skaņu piederību, parādot to mūsdienu interpretācijās.

Plkst. 13.00 būs iespēja doties unikālā sajūtu un skaņu ceļojumā, kad ar bungu solo koncertu uzstāsies sitaminstrumentu spēles virtuozs, viens no labākajiem Latvijas ritma meistariem un pieprasītākajiem džeza bundziniekiem - Artis Orubs. Talantīgais mūziķis mācījies Emīla Dārziņa mūzikas skolā, studējis Amsterdamas konservatorijā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Arti Orubu dēvē par sitamo instrumentu guru jeb bungu spēles profesoru, kurš spēlējot veido elpu aizraujošu sarunu ar sevi un katru no klausītājiem.

Lai iesaistītu ikvienu interesentu turpmāko ģimeņu pasākumu veidošanā, visa pasākuma laikā darbosies “Ideju talka”, dodot iespēju katram no apmeklētājiem rādīt ceļu kultūrā, nododot savu ideju caur interaktīvu ekrānu un redzēt to izaugam vēlmju kokā, lai idejas īstenotos kādā no nākamajiem “Kultūr’Kūleņiem”.

Ieeja pasākumos ir bez maksas.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi