×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-13
Dienas aprūpes centra un sociālās rehabilitācijas centra pamatos iemūrē laika kapsulu

13. aprīlī Siguldas novada Raganā, Parka ielā 1, svinīgi atklājot jaunā dienas aprūpes centra un sociālās rehabilitācijas centra būvniecību, ēkas pamatos tika iemūrēta laika kapsula, kurā tika ielikts vēstījums nākamajām paaudzēm un Siguldas Novada Ziņas kā apliecinājums laikam, kurā noritējusi ēkas būvniecība, un Siguldas piemiņas monēta. 

Laika kapsulas iemūrēšanas norisē piedalījās Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, priekšsēdētājas vietnieks Linards Kumskis, būvniecības darbu veicējs – SIA “Wood constractions” pārstāvis Gatis Brauers, būvuzraugs – SIA “Warss+” Viesturs Strūka, autoruzraugs –  SIA “Vides projektu studija” valdes loceklis Ivo Dembovskis, biedrības “Cerību spārni” valdes priekšsēdētāja Eva Viļķina un Rīgas plānošanas reģiona Deinstitucionalizācijas projekta vadītāja Annele Tetere. 

Dienas aprūpes centrs ir paredzēts personām ar garīga rakstura traucējumiem, kas dienas laikā nodrošinās sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, sociālo prasmju attīstību, izglītošanu un brīva laika pavadīšanas iespējas. Savukārt sociālās rehabilitācijas centrs ir paredzēts bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kas nodrošinās rehabilitācijas pakalpojumu pieejamību.

Projektā plānots izveidot fizioterapijas zāli, uzgaidāmo telpu, kokapstrādes telpu, sensoro istabu, nodarbību telpu, mācību virtuvi kopā ar ēdamistabu, dažādu prasmju darbnīcu, pārrunu telpu, palīgtelpu, darbinieku labierīcības, pielāgotas labierīcības, pielāgotas labierīcības ar dušu, sociālo darbinieku kabinetu un klusuma telpu.

Projekts tiek īstenots 2014.–2020. gada Eiropas Savienības fondu plānošanas perioda darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 9.3.1. specifiskā atbalsta mērķa “Attīstīt pakalpojumu infrastruktūru bērnu aprūpei ģimeniskā vidē un personu ar invaliditāti neatkarīgai dzīvei un integrācijai sabiedrībā” 9.3.1.1. pasākuma “Pakalpojumu infrastruktūras attīstība deinstitucionalizācijas plānu īstenošanai” ietvaros.

Kopējās projekta izmaksas ir 827 403,27 eiro, Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums – 703 292,78 eiro. Ēkas kopējā platība ir 320 kvadrātmetri. Būvniecību plānots pabeigt līdz 2023. gada beigām.

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi