×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-14
Šonedēļ Siguldas novadā: literatūra, māksla, sporta un mūzikas pasākumi visai ģimenei

Šajās brīvdienās Siguldas novadā atpūtas un sporta pasākumi būs piemērots gan ģimenēm ar bērniem, gan pieaugušajiem. No literatūras un mākslas līdz sportam un mūzikai, novada pasākumu plāns piedāvā iespēju atrast katrai gaumei piemērotāko laika pavadīšanas iespēju. “S!-Peld 2023” peldēšanas sacensības sniegs iespēju sportiskai laika pavadīšanai visai ģimenei, savukārt deju grupas “A-Zarts” performance divās dāļās nodrošinās kultūras devu svētdienas vakarā. Literatūras entuziastiem būs iespēja dzirdēt stāstījumus par Rūdolfa Blaumaņa daiļradi un piedalīties “Grāmatu starts” programmā bērniem Siguldas novada bibliotēkā. Neatkarīgi no tā, kādas ir intereses, šis brīvdienas Siguldas novadā noteikti būs aizraujošas!

Piektdien, 14. aprīlī

Plkst. 16.00 Mālpils bibliotēkā norisināsies lasītāju tikšanās “Veltījums vecmāmiņām – grāmatas, lasījumi, atmiņas”.

Plkst. 18.00 Siguldas Sporta centra lielajā peldbaseinā notiks peldēšanas sacensību “S!-Peld 2023” 1. posms, kas kopā pulcē gan lielus, gan mazus peldētājus. Turpināsies arī pagājušā gadā ieviestās sacensības mazajā peldbaseinā 2017. gadā dzimušajiem un jaunākiem bērniem. Peldēšanas sacensību mērķis ir popularizēt peldēšanu visās vecuma grupās, kā arī veicināt lietderīgu un fiziski aktīvu brīvā laika pavadīšanu. Uzzini vairāk.

Plkst. 20.00 koncertzālē “Baltais flīģelis” izskanēs koncertprogramma “Augstā dziesma” Rīgas projektu kora izpildījumā. Koncertprogramma balstīta uz muzikālajiem pretstatiem – Džovanni Pjerluidži da Palestrīnas motetes un mūsu pašu jauno komponistu Rutas Paideres, Gundegas Šmites, Evijas Skuķes, Irīnas Mihailovskas, Laumas Kazakas un Līvas Blūmas jaundarbi. Ieeja – bez maksas.

 

Sestdien, 15. aprīlī

Plkst. 11.00 Dabas aizsardzības pārvaldes ēkā (Baltajā pilī) Siguldā, Baznīcas ielā 7, notiks cikla “Rīts ar literatūrzinātnieku” aprīļa tikšanās. Dzirdēsim literatūrzinātnieka Benedikta Kalnača stāstījumu “Rakstnieks un lasītājs 19. un 20. gadsimta mijā. Rūdolfa Blaumaņa daiļrades konteksti”. Pasākumu iespējams apmeklēt gan klātienē, gan skatīties tiešraidē kultūras centra “Siguldas devons” Facebook lapā. Uzzini vairāk.

Plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēka aicina ģimenes ar bērniem uz pirmo lasīšanas veicināšanas programmas “Grāmatu starts” nodarbību. Lasīšanas veicināšanas programma paredzēta 3–4 gadus veciem bērniem un viņu vecākiem. Pieteikties dalībai programmā iespējams, rakstot uz e-pasta adresi bernu.biblioteka@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67972425. Uzzini vairāk.

No plkst. 13.00 norisināsies Inčukalna Mākslas dienas, kuras ietvaros mazos skatītājus priecēs muzikāla izrāde bērniem “Otiņas un Krāsiņas” ar līdzdarbošanos. Pēc tam norisināsies radošās darbnīcas pie Inčukalna Tautas nama, kā arī būs skatāma Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde Inčukalna bibliotēkā. Savukārt plkst. 15.00 tiks atklāta Inčukalna Mākslinieku kopas izstāde “Otas trajektorija 2023”. Būs klausāms Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu koncerts “Pavasara vibrācijas”, kā arī notiks radošo darbu konkursa “Mana rotaļlieta” izstāde un labāko darbu autoru apbalvošana Inčukalna Tautas namā.

Plkst. 14.00 uz koncertu “Pasakas” Siguldas pagasta Kultūras namā aicina bērnu vokālā grupa “Zibsnis” un radio balss, projekta “Pasakas” aizsācējs Raitis Zapackis. Sirsnīgajā koncertā apmeklētāji varēs baudīt pasakas, dziesmas, rotaļas un arī leļļu teātra izrādi. Biļetes cena ir 3 eiro. Biļetes stundu pirms pasākuma būs iespēja iegādāties Siguldas pagasta Kultūras namā. Uzzini vairāk.

Plkst. 18.00 Mālpils Kultūras centrā ar koncertuzvedumu uzstāsies deju kopa “Māra”. Biļetes cena – 3 eiro.

Plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” izskanēs tautasdziesmu koncerts “Dieva dēli. Saules meitas”. Pēc tumsas vienmēr nāk gaisma! Ar jaunu, cerīgu un pavasarīgu enerģiju “Producentu grupa 7” un kultūras centrs “Siguldas devons” aicina uz tautasdziesmu programmu “Dieva dēli. Saules meitas”. Tautas melodijas jaunos, etnopopa manierē veidotos aranžējumos radījuši sava aroda lietpratēji Jānis Strazds un Kristīne Kārkle-Kalniņa. Biļetes cena no 18 līdz 25 eiro, tās var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Uzzini vairāk.

 

Svētdien, 16. aprīlī

Plkst. 10.00 Mālpils Sporta centrā sāksies “Siguldas kauss 2023” novusā. Uzzini vairāk.

Plkst. 13.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība 2.–6. klašu skolēniem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 16.00 Krimuldas Tautas namā būs skatāma Skultes amatierteātra izrāde – Hermaņa Paukša komēdija “Muitnieka māja”. Režisore – Ligita Smildziņa. Biļetes cena – 3 eiro.

Plkst. 16.00 Mālpils Kultūras centra Izstāžu zālē tiks atklāta Latvijā pazīstamas un iemīļotas tekstilmākslinieces Dzintras Vilks darbu izstāde “Mani četri gadalaiki”. Izstāde “Mani četri gadalaiki” Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē būs apskatāma līdz 9. jūnijam.

Plkst. 16.00 un 19.00 Siguldas pagasta Kultūras namu pieskandinās un pierībinās deju grupas “A-Zarts” performance. Pasākums norisināsies divās daļās. Plkst 16.00 pirmajā daļā izskanēs koncerts “Veltījums”. Tajā būs baudāma deju grupas “A-Zarts” 12 gadu pastāvēšanas laikā tapušo labāko deju izlase. Krāšņs, daudzveidīgs un humora ieskauts notikums. Savukārt otrajā daļā plkst. 19.00, apmeklētājus priecēs dejas izrāde “Tīklā”. Tās laikā mākslinieki pievērsīs uzmanību problēmai – pārmērīga ekrānu lietošana. Biļešu cena – no 4 līdz 8 eiro, tās varēs iegādāties tiešsaistē. Uzzini vairāk.

Plkst. 17.00 kultūras centru “Siguldas devons” pieskandinās vokālās studijas ”Siguldiņa” 10 gadu jubilejas svinības jauns koncertuzvedums “Dienas darbi”, kas tapis sadarbībā ar komponistu Jāni Šipkēvicu un dzejnieku Martu Pujātu.Biļešu cena 10 eiro, ar Siguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā tiek pamērota 20% atlaide, daudzbērnu ģimenēm ar Siguldas novada ID karti – 40% atlaide. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Uzzini vairāk.

 

Izstādes

Siguldas Jaunās pils salonā skatāma mākslinieka Nikolaja Lindes gleznu izstāde “Uz zaļās vārnas spārna”.

Kultūras centrā “Siguldas devons” līdz mēneša beigās apskatāma Kristiana Brektes un Modra Svilāna izstāde “Troksnis”.

Krimuldas bibliotēkā skatāmas vairākas literārās izstādes “Dārza darbi pavasarī” un “Tulkošana – amats un māksla. Tulkotājai Silvijai Bricei – 60”.

Allažu bibliotēkā var aplūkot tematisko izstādi “Allažu bibliotēka laiku lokos!” un Vijas Vāveres foto izstāde “Rudais un pavasaris!”.

Inciema bibliotēkā skatāma tematiska izstāde “Nāc nākdama Liela diena” un novadpētniecības izstāde “Atskats vēsturē”.

Siguldas novada bibliotēkā var aplūkot vairākas izstādes – ceļojošā izstādi “Muminu ģimene no Somijas”, literāro izstādi bērniem “Noķer savu lieldienu zaķi” un “Par dzejas neizbeigšanos. Novadniecei valodniecei, literatūrzinātniecei, kritiķei Rutai Veidemanei – 90”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi