×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-20
Kultūras centrā “Siguldas devons” būs skatāma izrāde “Anšlavs un Veronika”

30. jūnijā plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” viesosies Sanfrancisko Jaunais teātris ar izrādi “Anšlavs un Veronika”.

Sanfrancisko Jaunais teātris piedāvā unikālu izrādi par dzīvesbiedriem rakstnieku Anšlavu Eglīti un mākslinieci Veroniku Janelsiņu, kas lielāko mūža daļu pavadīja trimdā, Amerikā. Anšlava lomā  izcilais Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieris Kaspars Znotiņš, Veronika  - Taira Zoldnere. Izrāde veidota pēc Raimonda Staprāna lugas motīviem. Tā iesākas ar precētā pāra pārcelšanos no Ņujorkas uz Oregonu, seko viņiem līdz uz Kaliforniju un noslēdzas ar Eglīša aiziešanu mūžībā.

Autors pievēršas laulāto draugu personīgajām attiecībām, saskarsmei, intelektuālajiem strīdiem un domu apmaiņai, iepinot stāstus no viņu dzīves, kas ļauj skatītājam atklāt viņus kā personības, atstājot varoņu literāros un mākslinieciskos sasniegumus aizkadrā. Raimonds Staprāns abus pazinis personīgi, kā arī, rakstot lugu, izmantojis Veronikas Janelsiņas atmiņas. Izrāde savu pasaules pirmizrādi piedzīvoja 2022. gada 1. jūlijā St. Paulā, Minesotā, XV Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku ASV ietvaros.

Biļešu cena ir no 15 līdz 25 eiro, tās var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs, ar Siguldas novada ID karti – 20% atlaide. 

Izrāde notiks 2 cēlienos.

Anšlavs – Kaspars Znotiņš (Jaunais Rīgas teātris); Veronika – Taira Zoldnere; Veronika atmiņās un Staprāna kundze – Astrīda Lācītis; Muzikante un Veronikas kaķis – Natālija Da Cruz; Dejotāja, Dziedātāja un Sociālā darbiniece – Dace Rapa; Sieva – Anita Greenband; Vīrs un Anšlava kaķis – Gundega Ozola-Bite; Zilgalvis – Māra Vilde; Kaimiņš – Karīna Vasiļevska-Das; Bērni – Emma Da Cruz, Timo Da Cruz, Aleksandra Das; Skatuves strādnieks – Māra Lewis.

Režija – Māra Lewis un Karīna Vasiļevska-Das; Māksliniece – Linda Treija; Mūzika – Gio Saule; Tehniskais risinājums – Jānis Grigalinovičs-Leja; Tērpu meistare – Sallija Filica.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi