×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-21
Šonedēļ Siguldas novadā: aizraujoši pasākumi novada jaunākajiem iedzīvotājiem un viesiem; Lielā talka

Piektdien brīvdienu sajūtu iekustinās tiešsaistes Olimpiskā stunda lieliem un maziem sportotgribētājiem, muzikālais uzvedums “Sapņu lēciens” mazajiem “Paw Patrol” varoņu faniem un bērnu un jauniešu deju kolektīvu koncerts “Mosties”. Savukārt sestdien kopīgi nodosimies novada sakopšanai Lielās talkas ietvaros un metīsimies “Kūltūr’Kūlenī”. Svētdien jautras un sirsnīgas dziesmiņas būs klausāmas kultūras centrā “Siguldas devons”, kur mazos klausītājus priecēs Ukuleles koncerts. Saskati dzirksti bērnu acīs un ieplāno aktīvas un sirsnīgas brīvdienas Siguldas novadā!

 

Piektdien, 21. aprīlī

Plkst. 10.00 tiešsaistē notiks Olimpiskā stunda. Ar Olimpisko stundu būs līdzīgi kā ar vingrojumu kompleksu, plkst. 10.00 tiks pārraidīta “universālā” stunda visiem. Tiešsaistes stunda sāksies ar aptuveni 15 minūšu garu informatīvu/teorētisku animāciju par Olimpiskajiem apļiem. Vingrojumu kompleksi ir publicēti arī platformā “Youtube”: lielajiem youtu.be/fRmXeYIzvzw; mazajiem youtu.be/iawGxHKgNWk.

Plkst. 16.00 un 18.00 Siguldas pagasta Kultūras namā viesosies muzikāls uzvedums ģimenēm “Sapņu lēciens”. Biļešu cenas no 5 līdz 12 eiro. Biļetes pieejamas iegādei “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Plašāka informācija.

Plkst. 17.00 Siguldas novada bibliotēka aicina uz muzikālo pasākumu “Laiks lasīšanai” ar rakstnieci Ingu Gaili un ansambli “DuoRI”. Pasākumā skanēs fragmentu lasījumi no Ingas Gailes jaunā romāna “Jaukumiņš”. Plašāka informācija.

Plkst. 19.00 Lēdurgas Kultūras nama grīdu pierībinās bērnu un jauniešu deju kolektīvu koncerts “Mosties”. Koncertā piedalās Rīgas 64. vidusskolas bērnu deju kolektīvs “Dzērvenīte”, Limbažu Bērnu un jauniešu centra jauniešu deju kolektīvs “Varavīksne”, Lēdurgas Kultūras nama bērnu un jauniešu deju kolektīvi. Biļetes cena – 3 eiro.

 

Sestdien, 22. aprīlī

No plkst. 9.00 visā Latvijā un Siguldas novadā norisināsies Lielā talka. Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus iesaistīties talkošanā Siguldā, Maija parkā un Raiņa parkā, Siguldas pagasta Kultūras namā apkārtnē, Allažmuižas parkā, Inčukalnā starp Vecajiem kapiem un dzelzceļu, Inčukalna pamatskolas teritorijā, Gaujā, Gaujaslīču ielā 45, Reģu kalnā, Sunīšu Kopienas centra apkārtnē, Inciemā un Lēdurgā, estrādes parkā, Mālpilī, Mergupes dabas takas atjaunošanas un labiekārtošanas darbos un Skulmju dzimtas mājas apkārtnē, kā arī Sidgundas parkā un teritorijā gar Lielās Juglas krastiem, tāpat arī Mores pagastā, Tautas dīķa teritorijā. Plašāka informācija par talkas norisi novadā, tostarp koordinatoru kontaktinformācija.

No plkst. 10.00 līdz 15.00 atzīmēsim Valentīna Skulmes 101. dzimšanas dienu un Skulmju dzimtas mājas ekspozīcijas atvēršanas 1. gadadienu ar kopīgu Lielo talku Skulmēs un Valentīna iecienīto zupu pie ugunskura! Pasākuma laikā būs iespēja bez maksas apskatīt Skulmju ekspozīciju audiogida pavadībā, nolasot QR kodus. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 10.00 Inčukalna sporta kompleksā norisināsies Latvijas čempionāts galda hokejā nominācijām – Sievietes (no 2005. g. dz.), Juniori (2005. g. dz. un jaunāki), juniori U-13 grupā (2010. g. dz. un jaunāki), Seniori (no 1983. g. dz.) un Seniori-2 (no 1968. g. dz.). Pieteikšanās tiešsaistē.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies Latvijas čempionāts akvatlonā 2023, kurā apvienota peldēšana Siguldas Sporta centra peldbaseinā un skriešana Siguldas Sporta centra stadionā. Īpašs pārsteigums sagatavots sacensību noslēgumā, kad plkst. 18.00 Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” apbalvošanas ceremonijas laikā gaidāms muzikālāko triatlonistu koncerts. Plašāka informācija.

No plkst. 11.00 līdz 14.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks otrais “Kultūr’Kūlenis”. varēs noskatīties Rīgas Baleta skolas audzēkņu laikmetīgās dejas izrādi par spēju pielāgoties mainīgajai pasaulei “Viss ir savā vietā”, pēc izrādes meistarklases, iespēja doties ekskursijā kopā ar māksliniekiem Kristianu Brekti, Modri Svilānu un kuratori, mākslas žurnālisti Augusti Petri. Pēc tam apmeklētāji varēs doties unikālā sajūtu un skaņu ceļojumā, kad ar bungu solo koncertu uzstāsies sitaminstrumentu spēles virtuozs, viens no labākajiem Latvijas ritma meistariem un pieprasītākajiem džeza bundziniekiem Artis Orubs. Pasākuma laikā darbosies “Ideju talka”. Plašāka informācija.

Plkst. 15.00 Siguldas Jaunās pils salonā mākslinieks Jānis Puriņš aicina uz savas jaunākās personālizstādes “Dabiska dzīves izpausme” atklāšanu. Mākslinieks ir dzimis Siguldā, un šī vieta kļuvusi arī par daudzu radošo darbu iedvesmas avotu. Izstāde būs skatāma līdz 21. maijam. Ieeja izstādes atklāšanā ir bez maksas, pēc izstādes atklāšanas ekspozīcijas apmeklējums iekļauts Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro. Plašāka informācija.

 

Svētdien, 23. aprīlī

Plkst. 11.00 kultūras centrā “Siguldas devons” mazos klausītājus priecēs Ukuleles koncerts “Pavasaris”. Koncertprogramma paredzēta bērniem vecumā no 1 līdz 6 gadiem, tāpēc radošā komanda ir parūpējusies, lai radītu patīkamu un aizraujošu pieredzi arī pašiem mazākajiem klausītājiem. Biļešu cena 12–15 eiro. Biļetes pieejamas Biļešu servisa kasēs, tostarp tiešsaistē.

Plkst. 12.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 13.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība 2.–6. klašu skolēniem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 17.00 ar izklaidējošu koncertprogrammu Allažu Tautas namā viesosies šarmantie un dziedošie aktieri, kas apvienojušies ansamblī “Ilga”. Ansambļa sastāvā muzicē Dailes teātra dziedošie aktieri – Aldis Siliņš, Gundars Silakaktiņš un Lauris Subatnieks. Biļetes cena – 12 eiro, iepriekšpārdošanā arSiguldas novada ID karti – 10 eiro. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas kultūras centrā “Siguldas devons”.

 

Izstādes

Siguldas Jaunās pils salonā no 22. aprīļa skatāma mākslinieka Jāņa Puriņa personālizstāde “Dabiska dzīves izpausme”. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” līdz mēneša beigās apskatāma Kristiana Brektes un Modra Svilāna izstāde “Troksnis”.

Mālpils Kultūras centrā var aplūkot Latvijā pazīstamas un iemīļotas tekstilmākslinieces Dzintras Vilks darbu izstādi “Mani četri gadalaiki”.

Krimuldas bibliotēkā skatāmas vairākas literārās izstādes “Dārza darbi pavasarī” un “Tulkošana – amats un māksla. Tulkotājai Silvijai Bricei – 60”.

Allažu bibliotēkā var aplūkot tematisko izstādi “Allažu bibliotēka laiku lokos!” un Vijas Vāveres foto izstāde “Rudais un pavasaris!”.

Inciema bibliotēkā skatāma tematiska izstāde “Nāc nākdama Liela diena” un novadpētniecības izstāde “Atskats vēsturē”.

Siguldas novada bibliotēkā var aplūkot vairākas izstādes – ceļojošā izstādi “Muminu ģimene no Somijas”, literāro izstādi bērniem “Noķer savu lieldienu zaķi” un “Par dzejas neizbeigšanos. Novadniecei valodniecei, literatūrzinātniecei, kritiķei Rutai Veidemanei – 90”, kā arī akcijas “Misija – Krupis. Izglāb princi!” izstāde.

 

Tiem, kuri gatavi brīvdienās mesties aktīvos izaicinājumos, dodoties izbraucienos ar velosipēdu vai pārgājienos, vai skrējienos, atgādinām par starpnovadu izaicinājumu “Km skaita pavasarī”, kurā iesaistījies arī Siguldas novads. Visi nosoļotie, noskrietie vai ar velosipēdu nobrauktie kilometri būs artava starpnovadu sāncensībā par vērtīgām balvām savam novadam, kuras būs lietošanai pieejamas ikvienam. Pieteikšanās un aktivitāšu uzskate norisinās lietotnē “Strava”. Iesaistīties izaicinājums var līdz 10. maijam.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi