×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-21
Latvijā pirmais bērnu un jauniešu literatūras festivāls notiks Siguldā

Siguldas bērnu un jauniešu festivāls notiks no 6. līdz 8. oktobrim Siguldā. Tā daudzveidīgā programma piedāvās tikšanās un darbnīcas ar autoriem un ilustratoriem no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas un Nīderlandes, trīs dažādas ilustrāciju izstādes, četras teātra izrādes, multimediju pastaigu un citus notikumus.

Festivāla programmu izstrādājuši izdevniecības “Liels un mazs” vadītāja Alīse Nīgale, ilustratore, bērnu grāmatu autore Rūta Briede, režisors Jānis Znotiņš un radošo industriju uzņēmums “Story Hub”. Festivālu organizē Siguldas novada kultūras centrs “Siguldas devons”. Detalizēta programma būs pieejama jūnijā.

“Brīvruna jeb frīstails ļauj paraudzīties uz literatūru un valodu citā gaismā”, tā secināts pirmajā repa improvizācijas teātra “Brīvrunu projekts” meistarklasē Mālpils vidusskolēniem un viņu literatūras skolotājām. Meistarklases notiks visās Siguldas novada vidusskolās, un tā ir pirmā aktivitāte ceļā uz Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivālu, kas notiks no šā gada 6. līdz 8. oktobrim.

“Ikdienā čatojot mēs visi savā ziņā kļūstam par rakstniekiem. Turklāt mūsu dzīves temps ir tik straujš, ka ir jāspēj ātri reaģēt uz ārējiem impulsiem. Improvizācija ir instruments, kas palīdz ne tikai ieklausīties sevī un atklāt radošo brīvību, bet attīsta spēju formulēt viedokli, parādīt sevi publikas priekšā un sniedz pārliecību par saviem spēkiem. Ar šo darbnīcu sēriju mēs iedrošināsim jauniešus atklāt brīvrunu un kopā ar dzejnieku Arvi Vigulu attīstīsim prasmes, lai satiktos uz skatuves festivālā,” tā “Brīvrunu projekta” dalībnieks Edgars Sniegs.

Jaunieši meistarklasēs uzzina par brīvrunas vēsturi, formām, dažādām tehnikām, kā arī iejūtas brīvrunātāju lomā, izmēģinot dažādus brīvrunas elementus – atskaņu veidošanu, punchline veidošanu, skaitīšanu uz ritma un citi. Festivāla laikā, oktobrī, notiks meistarklašu noslēguma pasākums, kurā Siguldas jaunieši uz skatuves satiksies ar profesionāļiem –  “Brīvrunu projekta” dalībniekiem. Šī ir viena no plānotajām aktivitātēm ārpus festivāla norises ar mērķi iesaistīt auditoriju un rosināt interesi par literatūru.

Festivāla un Siguldas novada Kultūras centra direktore Jolanta Borīte norāda: “Kopš 2021. gada Siguldas pašvaldības stratēģiskais mērķis ir attīstīt pilsētas tēlu caur literatūras un grāmatniecības prizmu. Šaurākā nozīmē literatūra apzīmē mākslas veidu, bet Siguldas kultūras ekosistēmā literatūra ir darbības vārds vajadzības izteiksmē. Mēs radām piedāvājumu, kurā literatūra drosmīgi nostājas blakus jūtūbam, sportam un citām aktīvām nodarbēm. Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivālā svinēsim rakstīto un runāto vārdu, iedvesmosim un paplašināsim redzeslauku. Kā arī fiksēsim bērniem un jauniešiem noteiktā laika posmā radīto saturu literatūrā, veicinot arī jaunu oriģināldarbu rašanos.”

Informāciju sagatavoja:
Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivāla projekta vadītāja
Dace Krecere-Vule

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi