×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-24
Paldies Lielās talkas dalībniekiem; sakoptas un atjaunotas vairākas teritorijas

Sestdien, 22. aprīlī, visā Latvijā norisinājās Lielā talka, un tās laikā notika ne vien teritorijas sakopšana un labiekārtošana, bet arī vairākas latvāņu ierobežošanas aktivitātes. Siguldas novada pašvaldība saka lielu paldies ikvienam talkotājam, kas piedalījās teritorijas sakopšanā. Īpaši liels paldies iedzīvotāju un uzņēmēju domu grupai “Mālpils iedvesmo” par lielo ieguldīto darbu talkas organizēšanā un Mālpils dabas takas atjaunošanā.

Siguldas pagastā  kopīgiem spēkiem tika sakopta Siguldas pagasta Kultūras nama apkārtne. Talkotāji aktīvi strādāja Inčukalna pagastā – Inčukalnā tika sakopta teritorija starp Vecajiem kapiem un dzelzceļu, kā arī tika sakopta un labiekārtota Inčukalna pamatskolas teritorija. Gaujā, Gaujaslīču ielā 45, norisinājās esošās kūtiņu apkārtnes teritorijas sakopšana. Pie Allažu pamatskolas jau kopš 14. aprīļa aktīvi rosijās skolas audzēkņi kopā ar skolotājiem, tika sakoptas skolas apkārtne, skaistais ābeļdārzs un pļaviņa ap ugunskura vietu. 

Krimuldas pagasta Raganā notika Reģu kalna sakārtošanas darbi, savukārt Sunīšos, aktīvi piedaloties jauniešiem, tika sakopta Sunīšu Kopienas centra apkārtne. Inciemā norisinājās estrādes parka sakopšana un lapu grābšana. Lēdurgā talkotāji sakopa estrādes parku un cīnījās ar latvāņu ierobežošanu.

Mālpilī gatavošanās Lielajai talkai notika jau savlaicīgi, domu grupa “Mālpils iedvesmo” ļoti radošā veidā uzrunāja iedzīvotājus un aicināja uz Mālpils dabas takas atjaunošanas darbiem. Aicinājumam atsaucās liels talkotāju skaits, kopā ar iedzīvotājiem un vietējiem uzņēmējiem “Ala Lignea” un “Wood Pro” tika atjaunotas koka konstrukcijas Mālpils dabas takas īsajā posmā. Talkotāji atbrīvoja upes krastus no dažādiem atkritumiem, sakopa estrādi, parku, kā arī sagrāba pērnās lapas Mālpils baznīcas teritorijā. Talkas dienas laikā dabas takas īsajā posmā tika nojauktas vecās koka laipas, trepes un izveidotas jaunas. Dabas takas piknika zona tikusi pie jauniem atpūtas galdiņiem, kā arī sapņotāju soliņiem. Tāpat notika arī cīņa ar latvāņu ierobežošanu pie Mālpils centra ūdenskrātuves. Lielajā  talkā notika arī ekspozīcijas atvēršana Skulmju dzimtas mājās ar Valentīna Skulmes iecienīto zupu pie ugunskura.

Sidgundā norisinājās parka sakārtošana un atkritumu vākšana gar Lielās Juglas krastiem, bet Morē talkotāji aktīvi darbojās, sakopjot Tautas dīķa teritoriju.

Liels paldies visām organizācijām, mācību iestādēm, kuras, iesaistot lielus un mazus, darīja darbus, kas nes gandarījumu gan sev, gan līdzcilvēkiem. Paldies arī solo talkotājiem, kas pieteica savas talkošanas vietas un sakopa Lakstīgalas gravu, Saules parku un citas vietas novadā. 

Talkotāji ir gandarīti par paveiktajiem darbiem un priecīgi par saulainajiem laikapstākļiem Lielajā talkas dienā, kas ļāva kārtīgi pastrādāt. 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi