×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-25
Siguldas novada skolās noslēdzies nodarbību cikls par mobingu

No februāra līdz aprīlim Siguldas novada vispārizglītojošo izglītības iestāžu 5.–9. klašu skolēniem Siguldas novada pašvaldība Eiropas Sociālā fonds projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/018 “Esi vesels Siguldas novadā!” ietvaros organizēja praktiskās nodarbības mobinga prevencijai.

Nodarbību mērķis bija skolēniem veicināt izpratni par emocionālo vardarbību. To laikā skolēni trenēja sadarbības prasmes, apguva mobinga veidus un raksturotājus, un paši analizējot savus piemērus, centās izprast mobinga atšķirību no konflikta.

Saskaņā ar Izglītības pārvaldes veikto tirgus izpēti projektu realizēja SIA “Bērnu un pusaudžu resursu centrs”, nodarbības vadīja kvalificēti speciālisti – klīniskie psihologi Luīze Berga, Santa Vucāne un Elīna Rotbaha-Zaremba. Nodarbībās tika veidota izpratne par mobinga atpazīšanu un ilgtermiņa sekām, tika analizētas trīs lomas (upuris, varmāka un vērotāji), īpaši izceļot vērotāju lomu, kuru iesaistei ir liela nozīme mobinga pārtraukšanā. Daudzi skolēni atzina, ka ir mobinga vērotāji jeb liecinieki, taču viņiem nepietiek drosmes iejaukties un pārtraukt apcelšanu, jo ir lielas bailes, ka viņi paši var kļūt par mobinga upuriem. Skolēniem tika izskaidrota rīcība gadījumos, kad viņi paši ir mobinga liecinieki. Skolēni tika iedrošināti izmantot sociālā projekta #Neklusē tīmekļa vietni www.nekluse.lv.

Mobinga prevencijai liela nozīme ir tam, cik katra klase ir savstarpēji saliedēta. Nodarbību vadītāju novērojumi liecināja, ka tās klases, kurās skolēni biežāk tiek nodarbināti grupu darbos mācību stundu ietvaros, daudz veiksmīgāk sadarbojās arī mobinga prevencijas nodarbībās – bija novērojams saliedētāks grupu darbs, un tajā iesaistījās visi attiecīgās grupas dalībnieki. Kopumā 20 grupās nodarbības apmeklēja 372 bērni. Pēc nodarbībām novērtējuma anketās skolu pārstāvji pauda vēlmi vēlreiz īstenot šādu pasākumu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi