×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-26
Atkritumu apsaimniekotāji aicina bez maksas nodot nolietotās auto riepas

Turpinoties aktīvai riepu maiņas sezonai, atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi SIA “Jumis”, SIA “ZAAO” un SIA “Clean R” aicina iedzīvotājus bez maksas nodot nevajadzīgās un nolietotās auto riepas šķiroto atkritumu laukumos.

Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumiem SIA “Eco Baltia vide” un Siguldas pilsētas SIA “Jumis” no 27. aprīļa līdz 31. maijam organizē akciju “Nomet riepu atbildīgi”. Akcijas laikā visa Siguldas novada iedzīvotāji tiek aicināti nodot neierobežotu skaitu vieglo automašīnu riepu (bez diskiem) “Jumis” šķirošanas laukumā “Zemdegas” Siguldā, Zinātnes ielā. Vēršam uzmanību, ka traktoru un smago automašīnu riepas akcijas laikā netiks pieņemtas. Akcijas laikā var nodot arī velosipēdu un motociklu riepas.

Atkritumu apsaimniekotāji SIA “ZAAO” un SIA “Clean R” gada laikā no vienas pilngadīgas privātpersonas šķiroto atkritumu laukumos bez maksas pieņem četras vieglo automašīnu riepas, lielāku apjomu iespējams nodot atbilstoši cenrādim. “ZAAO” akcijā ietilpst arī velosipēdu vai motociklu riepas. Savukārt “Clean R” akcija ietilpst divas velosipēdu vai divas motociklu riepas bez maksas.

Tāpat “ZAAO” EKO laukumā Raganā no 2023. gada sākuma privātpersonām ir iespēja nodot arī kravas automašīnu un autobusu riepas, samaksājot 7,01 eiro par vienu gabalu. Šāda veida riepas pirms vešanas uz EKO laukumu nepieciešams sadalīt vismaz četros gabalos.

Juridiskām personām riepu nodošana ir maksas pakalpojums. Vieglo automašīnu riepas ir iespējams nodot EKO laukumos (2,50 eiro gabalā.), kravas automašīnu un autobusu riepas (katru sadalītu vismaz četros gabalos) iespējams nodot RAAC “Daibe” poligonā. Informācija par poligonā nododamiem atkritumu veidiem, darba laiku pieejama tīmekļa vietnē www.zaao.lv, sadaļā “Atkritumu nodošana poligonā”/.

“ZAAO” EKO laukuma (Ragana, Vidus iela 12) darba laiks: pirmdienās un otrdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00, ceturtdienās no plkst. 15.00 līdz 19.00, piektdienās no plkst. 14.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00. 

“Jumis” šķiroto atkritumu laukums “Zemdegas” (Sigulda, Zinātnes iela) darba laiks: otrdienās no plkst. 12.00 līdz 17.00;  trešdienās no plkst. 15.00 līdz 19.00; ceturtdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00; sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00.

“Clean R” škiroto atkritumu laukuma (Inčukalns, Plānupes iela, laukums pie dzelzceļa stacijas) darba laiks: pirmdienās – slēgts; otrdienās no plkst. 12.00 līdz 17.00; trešdienās no plkst. 15.00 līdz 19.00; ceturtdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00; piektdienās – slēgts; sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00; svētdienās – slēgts.

Nolietotās auto riepas ir videi kaitīgie atkritumi, un to novietošana neatļautās vietās ir sodāma rīcība, kā arī ir bīstama, jo var radīt ugunsdrošības un vides piesārņojuma riskus. Jebkuru riepu un citu atkritumu dedzināšana (ārpus rūpnieciskās dedzināšanas) ir aizliegta un nodara neatgriezenisku kaitējumu gan videi, gan cilvēku veselībai.

Atgādinām, ka riepas tiek pieņemtas arī autoservisos uzreiz pēc riepu maiņas, ja tajos tiek iegādātas jaunas.

Turpinoties aktīvai riepu maiņas sezonai, atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi aicina iedzīvotājus bez maksas nodot nevajadzīgās un nolietotās auto riepas.

No 27. aprīļa līdz 31. maijam SIA “Jumis” aicina nodot neierobežotu skaitu vieglo automašīnu riepu (bez diskiem)  šķirošanas laukumā “Zemdegas” Siguldā, Zinātnes ielā. 

Savukārt SIA “ZAAO” un SIA “Clean R” gada laikā no vienas pilngadīgas privātpersonas šķiroto atkritumu laukumos bez maksas pieņem četras vieglo automašīnu riepas.

! Nolietotās auto riepas ir videi kaitīgie atkritumi, un to novietošana neatļautās vietās ir sodāma rīcība, kā arī ir bīstama, jo var radīt ugunsdrošības un vides piesārņojuma riskus.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi