×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 17. aprīlis
Šodien sveicam: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-27
AIF projekts kā atspēriena platforma virzībai uz attīstību

Noslēdzies Aktīvo iedzīvotāju fonda kapacitātes projektu ietvaros realizētais projekts “Biedrības “r.a. “Siltumnīca”” ilgtspējīgas attīstības veicināšana”. Projektā “Biedrības “r.a. “Siltumnīca”” ilgtspējīgas attīstības veicināšana” biedrība ir uzlabojusi savas kapacitātes spējas un projekta laikā vēlme darīt un spējas ir tikai augušas. Biedrība ir guvusi vairāk atbalstītāju un sadarbības partneru, kas aicina piedalīties savās aktivitātēs.

Projekta mērķis bija ielikt ilgtspējīgu pamatu biedrības attīstībai nākotnē, izveidojot vienotu stratēģisko redzējumu, vairojot un stiprinot cilvēkresursus, izveidojot vienotu publisko tēlu un realizējot ziedojumu stratēģiju.

Lai sasniegtu mērķus tika realizētas šādas aktivitātes:

  • izstrādāta, ieviesta un projekta laikā pilnveidota biedrības attīstības stratēģija 2022.–2027. gadam, projektu vadības sistēma un ziedojumu piesaistes stratēģija;
  • apzināti labi strādājošie administratīvie procesi un uzlaboti neefektīvie;
  • izstrādāta un ieviesta biedrības zīmolvedības un mārketinga komunikācijas stratēģija, un komunikācijas plāns;
  • izveidota biedrības tīmekļa vietne;
  • attīstīti biedrības cilvēkresursi, apmācot esošos biedrus un veicinot jaunu biedru iestāšanos biedrībā.

Projekta rezultātā biedrība piedalījās dažādās AIF apmācībās, kas tai ir palīdzējušas sakārtot biedrības administratīvos procesus. Piedalījušies pieredzes apmaiņas pasākumos ar citām biedrībām, kur nostiprinājām daudzas savas labās prakses, par kurām mēs nestāstītu un nerādītu citām biedrībām, ja nebūtu šī projekta, jo biedrībai tās ieviestie procesi liekas ikdienišķi un ierasti, bet citi no tiem var mācīties.

Biedrība ieguvusi jaunus sadarbības partnerus, piemēram, Siguldas novada pašvaldību, ar kuru kopā ir iesniegts projekta pieteikums projektu konkursā “Atbalsts attīstības sadarbības projektiem Latvijas Republikas noteiktajās saņēmējvalstīs”. Šobrīd tiek īstenots SIF finansētais ģimenei draudzīgas pašvaldības projekts “Ģimenes kopīgās vērtības” ar jaunajiem partneriem jauniešu iniciatīvu centru “Mērķis” un biedrību “Siguldas triāla klubs “Minimoto””.

Biedrība ieguvusi atzinību Siguldas novadā, saņemot balvu “Gada balva kultūrā Siguldas novadā”. Biedrība piesaistījusi četras jaunus biedrus un ieguvusi atpazīstamību, jo organizētajos pasākumos un aktivitātēs sastop cilvēkus, kas par biedrību jau ir dzirdējuši vai arī mūsu pasākumus apmeklē ne pirmo reizi.

Viens no lielākajiem projekta ieguvumiem ir biedrības jaunizveidotā tīmekļa vietne, kur tiek atspoguļota informācija par projektiem un pārdomas par iedzīvotāju iesaisti sabiedriskajās aktivitātēs.

Biedrības turpmākie plāni ir īstenot arvien vērienīgākus projektus par iepriekšējiem, rūpēties par Siguldas novada iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanu un pakāpeniski palielināt biedrības aktivitātes visā Latvijā.

Aktīvo iedzīvotāju fonds devis biedrībai ticību enerģijai un spējām īstenot savas mērķa grupas vajadzības un šis projekts ir bijis liels atspēriena punkts mūsu virzībai uz attīstību.

Projektu finansiāli atbalsta Norvēģija, Islande un Lihtenšteina. Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas granta apjoms 19 397,66 eiro. Projekta mērķis ir stiprināt demokrātijas kultūru Latvijā, integrējot Norvēģijas pieredzi, attīstot jauniešu spējas ietekmēt lēmums savos reģionos un vietējo pašvaldību spēju iesaistīt jauniešus pilsoniskajā līdzdalībā.

Latvijā šo finansējumu administrē Aktīvo iedzīvotāju fonds. Aktīvo iedzīvotāju fonds ir Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas finanšu instrumentu programma, kas Latvijā tiek īstenota no 2020. līdz 2024. gadam ar mērķi stiprināt pilsonisko sabiedrību un iedzīvotāju līdzdalību un vairot mazaizsargāto iedzīvotāju grupu spējas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi